Πώς να γνωρίσεις κόσμο στις διακοπές

Αν η κοινωνικότητα δεν είναι στα φόρτε σου, τότε αξίζει να τσεκάρεις κάποια εύκολα tips για να γνωρίσεις κόσμο στις διακοπές.
Πώς να γνωρίσεις κόσμο στις διακοπές
Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Ζούμε σε μια εποχή αποξένωσης. Η πανδημία αντίστοιχα με την οποία ζούμε αγκαζέ εδώ και δυόμιση χρόνια, έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κοινωνικοποίησή μας καθώς όλο και περισσότεροι  άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν μπορούν εύκολα να γνωρίσουν είτε έναν/μία σύντροφο είτε φίλους.

Παρότι λοιπόν οι followers κι οι φεισμπουκικοί φίλοι πληθαίνουν, οι πραγματικοί ολοένα και λιγοστεύουν. Ήρθε ο καιρός ωστόσο να αλλάξει αυτή η αναλογία και να αντιστραφεί. Ειδικά αυτή η περίοδος που οι περισσότεροι διακοπάρουν, μοιάζει ιδανική για να γνωρίσεις κόσμο και να παρεΐσεις όπως συνέβαινε παλαιότερα. Αν πάλι δυσκολεύεσαι σου έχουμε και κάποια έξυπνα tips για να ξεμπλοκάρεις

Μην σνομπάρεις τις προσκλήσεις

Πέτυχες γνωστό/ή και σε προσκάλεσε για καφέ, φαγητό, μπάνιο ή βόλτα κι ευγενικά αρνήθηκες. Λάθος μεγάλο. Μην σνομπάρεις και μην απορρίπτεις προσκλήσεις για εξόδους, γιατί με αυτόν τον τρόπο περιορίζεις αισθητά τις πιθανότητες να γνωρίσεις ανθρώπους. Για αυτό την επόμενη φορά που θα σε καλέσουν κάπου, δέξου την πρόσκληση με προθυμία και χαμόγελο κι είναι βέβαιο πως σύντομα θα λάβεις κι άλλες αντίστοιχες προσκλήσεις.

Τα χόμπι σου μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια

Είσαι δεινός κολυμβήτης, ποδηλάτης ή μπιτσοβολειμπολίστας; Σου αρέσουν οι καταδύσεις, η ιστιοπλοΐα και το rafting; Οι διακοπές φαντάζουν η ιδανική περίοδος για να εξασκήσεις τα χόμπι σου κι αν το κάνεις είναι βέβαιο πως θα συναντήσεις εκεί κι άλλους «ομοιοπαθούντες». Με πολλούς από αυτούς μπορείς κάλλιστα να παρεΐσεις μιας και έχετε ήδη κάποια κοινά.

Τσέκαρε τα δημοφιλή πάρτι

Καλοκαίρι χωρίς πάρτι δεν γίνεται. Ανεξαρτήτως μέρους και μέρας σε όλη την Ελλάδα παίζουν άπειρα δημοφιλή πάρτι τα οποία μάντεψε με τι είναι γεμάτα; Με κόσμο. Για αυτό όταν βρεθείς σε ένα μέρος, τσέκαρε ποια είναι τα πάρτι που διοργανώνται στα πέριξ του, φόρα τα καλά σου και βουρ για γνωριμίες.

Κάνε το πρώτο βήμα

Πάντα κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να επικοινωνήσει την επιθυμία του για μια νέα γνωριμία. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αναφερόμαστε σε κρίπι ατάκες κι άβολες συζητήσεις, αλλά σε ένα νεύμα, έναν χαιρετισμό ή ένα αστείο για να σπάσει ο πάγος με τους ανθρώπους γύρω σου. Δοκίμασε έτσι για αλλαγή στις φετινές διακοπές να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα.

Μη φοβάσαι να μιλήσεις με αγνώστους

Είσαι πλέον σε μια ηλικία που δεν θα σε τιμωρήσουν οι γονείς σου αν μιλήσεις με αγνώστους. Ίσα ίσα μπορεί να σου πουν και μπράβο που δεν είσαι μούγκανος/η πια και με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσεις και κανέναν άνθρωπο. Προσοχή ωστόσο. Προσέγγισε τον/ην άλλον/ην με τρόπο που δεν είναι ενοχλητικός, επικριτικός ή κακότροπος γιατί σε αυτή την περίπτωση το να μιλάς σε αγνώστους θα έχει σίγουρα αντίθετα αποτελέσματα.

Ένα στέκι δεν βλάπτει ποτέ

Είναι σίγουρο ότι θα έχεις αγαπημένα μαγαζιά στα οποία απολαμβάνεις μουσικάρες, εξαιρετικό καφέ, καλό φαγητό, ευφάνταστα κοκτέιλ, μια υπέροχη θέα ή μια δροσερή αυλή. Αν αρχίσεις να συχνάζεις εκεί, θα σου είναι σίγουρα πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς και να αποκτήσεις μια πιο φιλική σχέση με λοιπούς θαμώνες και προσωπικό.

Μην απορρίπτεις τα «προξενιά»

Μερικές φορές οι φίλοι των φίλων σου μπορεί να αποδειχτούν δύο φορές φίλοι σου ή το ιδανικό σου ταίρι. Για αυτό καλό είναι να μην σνομπάρεις κάποια πρόταση γνωριμίας που θα έρθει από αυτούς. Άλλωστε φίλοι σου είναι και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν το κακό σου.

Πάρε τον σκύλο σου μαζί

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δεν συμπαθεί τα σκυλιά. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα μοιράζονται δημόσια την αγάπη τους για αυτά πιάνοντας κουβέντα με τον ιδιοκτήτη τους. Αν πάρεις λοιπόν το συμπαθέστατο τετράποδό σου στις διακοπές, είναι πολύ πιθανό να είσαι εσύ εκείνος με τον οποίο θα πιάσουν κουβέντα. Just saying.

Κι οι εφαρμογές γνωριμιών κάνουν δουλίτσα

Το βάλαμε τελευταίο στη λίστα μας, γιατί οι διακοπές πάνω από όλα σημαίνουν αποτοξίνωση από κινητά και social media. Ωστόσο το tinder, το badoo, το grindr μπορούν να σου προσφέρουν μια one- night περιπέτεια στο μέρος που βρίσκεσαι και που ξέρεις; Μπορεί η γνωριμία σου να αποδειχτεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο περίμενες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v