Μήπως να διοργανώσεις ένα πάρτι στην ταράτσα

Καταμεσής του καλοκαιριού, το πάρτι στην ταράτσα είναι η καλύτερη λύση για να περάσεις τέλεια με φίλους και γνωστούς.
Μήπως να διοργανώσεις ένα πάρτι στην ταράτσα

Ωραία τα μπαρ και οι παραλίες, αλλά αν μας ρωτάς σαν τις καλοκαιρινές ταράτσες δεν έχει. Και αν είσαι από τους εκλεκτούς που έχουν πρόσβαση σε κάποια, τότε σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σου να τη γεμίσεις με κόσμο, μουσικές και αλκοόλ.

Άντε, τι περιμένεις, σημείωσε τα βασικά και ξεκίνα να καλείς.

Αρχικά, σκέψου τους γείτονες

Αν η γειτονιά σου είναι μυστήρια, τότε οφείλεις να ενημερώσεις εγκαίρως για το πάρτι σου ώστε να μειώσεις την πιθανότητα οι καταγγελίες να πέσουν βροχή. Ιδανικά κάλεσέ τους, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δουν το πάρτι σου πιο θετικά και όχι ως μια ακόμη ενόχληση. Και, προφανώς, φρόντισε να τους ενημερώσεις, ιδανικά πόρτα-πόρτα ή κολλώντας αφισάκια/προσκλητήρια σε περίμετρο τετραγώνου ή και παραπέρα, αν θεωρείς ότι η μουσική θα ξεπεράσει τα… σύνορα.

Μουσική, η βασική

Καλή φάση και η χύμα playlist στο Youtube ή το Spotify, αλλά αν θες να κάνεις το σωστό το πάρτι, θα πρέπει να το οργανώσεις λίγο καλύτερα. Ξεκίνα από το μηδέν, φτιάξε μια λίστα επί τούτου και ζήτα από κόσμο με καλό γούστο από τη μουσική να συνδράμει κάνοντάς την «ανοικτή». Ιδανικά, ιεράρχησε τα τραγούδια έτσι ώστε να «ανεβαίνουν» σε ρυθμό σταδιακά, και προφανώς μερίμνησε ώστε να υπάρχει και το απαραίτητο ξεφτιλίκι τις μεγάλες ώρες. Αν δεν θες να πληρώσεις Dj, δες μήπως υπάρχει κανείς που να ψήνεται να έχει την επιμέλεια σε βάρδιες.

 

Τι θα πιούμε;

Φρόντισε να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο μπαρ. Αυτά τα πάρτι συνήθως είναι BYOB (bring your own booze, ο καθένας τα ποτά του στα ελληνικά), αλλά χρειάζεσαι και μία κάβα. Ένα ρούμι, μία βότκα, πάγος σε ψυγειάκι, 3-4 χυμοί και αναψυκτικά είναι καλή αρχή, για ένα μικρό πάρτι. Προμηθεύσου και πλαστικά ποτηράκια, ιδανικά μαζί με έναν μαρκαδόρο για να σημειώνει ο καθένας το όνομά του. Όχι ότι στο τέλος δεν θα τα χάσουν, απλά κάπως να μαζευτεί το πράγμα.

Τι, ξεροσφύρι;

Σίγουρα θα χρειαστείς κάτι να τσιμπάνε οι καλεσμένοι σου για να μην φύγουν κόκκαλα στην πρώτη ώρα. Μη φανταστείς κάτι φοβερό, μπορείς να την βγάλεις καθαρότατη με πατατάκια και τέτοια εύκολα, και κανείς δεν θα σε κρίνει—άλλωστε η ταράτσα είναι η ατραξιόν εδώ. Από την άλλη, αν θες να δώσεις το κάτι παραπάνω, μπορείς να παραγγείλεις πίτσες ή μπόμπες, ή να φουρνίσεις κανένα τυροπιτοειδές.

 

Έλα τα κονέ

Ως οικοδεσπότης, η δουλειά σου δεν είναι μόνο να φροντίζεις να μην λερώσουν ανεπανόρθωτα (μιας και το αναφέραμε μη ξεχάσεις να πάρεις μπόλικες σακούλες και αρκετά τασάκια. Παιξ’ το και λίγο Γεωργία Βασιλειάδου, τόσο κόσμο μάζεψες, πρέπει να πετάς από παρέα σε παρέα, να κάνεις κονέ, να φροντίζεις γενικά οι παρευρισκόμενοι ναι γνωρίζονται μεταξύ τους και να περνάνε καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v