Τips για να χαλαρώσεις στη στιγμή

Υπάρχουν στιγμές που το άγχος σε πνίγει και νομίζεις ότι θα εκραγεί το κεφάλι σου; Αυτά είναι κάποια βολικά tips για να χαλαρώσεις στη στιγμή.
Τips για να χαλαρώσεις στη στιγμή
Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας έχουν γίνει πολύ απαιτητικοί και κάποιες φορές εξοντωτικοί, Όπως μπορείς να καταλάβεις, το στρες βαράει κόκκινο ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχει πανδημία, πόλεμοι, ακρίβεια κι άλλα τόσα για να σε αγχώνουν. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια γρήγορα αντί-στρες tips, ώστε να χαλαρώνουμε στη στιγμή. Τσέκαρε λοιπόν παρακάτω κάποια εξ αυτών και να θυμάσαι πως όλα θα πάνε καλά.

Βρες τον σωστό ρυθμό της ανάσας σου

Οι σωστές αναπνοές είναι δίχως άλλο ο πιο γρήγορος και σωστός τρόπος αποφόρτισης από το άγχος. Είναι σημαντικό λοιπόν όταν αισθανθείς αγχωμένος να πάρεις βαθιές ανάσες κι έπειτα να προσπαθήσεις να βρεις τον σωστό ρυθμό αναπνοής.

Μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να νιώθουμε την κοιλιά μας καθώς αναπνέουμε. Επαναλαμβάνουμε πέντε φορές, ή όσες χρειαστεί, μέχρι να νιώσουμε πιο ήρεμοι.

Γράψε ό,τι σε αγχώνει

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει πολύ η καταγραφή των σκέψεων που σε αγχώνουν και δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις στιγμή. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι αν είσαι μπούμερ ή ένα ψηφιακό σημειωματάριο (υπολογιστής, Tablet, κινητό) κι άρχισε να γράφεις όσα σε πνίγουν. Βλέποντας τα στο χαρτί ή στην οθόνη σου θα δεις ότι δεν είναι τόσο πνιγηρά, ενώ θα αποφορτιστείς κάπως συγχρόνως.

«Πήγαινε» στο happy place σου

Όσο φασέϊκο ή αστείο κι αν σου ακούγεται το happy place συνδέεται με την οπτικοποίηση της χαλάρωσης και μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική αντιστρές τεχνική που λειτουργεί στο λεπτό. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου όλες τις λεπτομέρειες που συνδέονται με αυτό το δικό σου προσωπικό χαρούμενο μέρος: όσα υπάρχουν εκεί, τους ήχους, τις μυρωδιές.

Μια βόλτα θα σε σώσει

Η στιγμή που το άγχος φουντώνει είναι εκείνη που χρειάζεσαι ένα απότομο break που θα αλλάξει την κατάσταση και θα σε χαλαρώσει. Μια από τις πλέον εύκολες και θαυματουργές λύσεις είναι ένας σύντομος περίπατος. Αν μάλιστα είσαι κοντά σε μέρος που έχει κάτι από φύση (πάρκο, πλατεία, άλσος, κήπος) τότε είναι βέβαιο ότι θα μπορέσεις να καλμάρεις το άγχος σου πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενες.

Σαν το μασάζ στον εαυτό σου δεν έχει

Νιώθεις το κεφάλι σου έτοιμο να εκραγεί; Ο πονοκέφαλος κι οι ημικρανίες πριονίζουν την αίσθηση ηρεμίας λόγω του άγχους που σε διακατέχει. Προσπάθησε να κάνεις μασάζ στον εαυτό σου αφού συντονίσεις αντίστοιχα τις αναπνοές σου.

Ξεκίνα λοιπόν κυκλικό μασάζ στους κροτάφους σου με τα δάχτυλά σου. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και ίσως σε γλιτώσει από τον πονοκέφαλο.

Τα αντιστρές μπαλάκια κάνουν δουλίτσα

Είναι σημαντικό να έχεις ένα αντιστρές αντικείμενο γύρω σου. Αν είσαι μπούμερ το κομπολόι που μετρά καημούς και αναστεναγμούς κάνει καλή δουλίτσα. Αν πάλι δεν ξέρεις ποιος είναι ο Νίκος Ξανθόπουλος κι η Άντζελα Ζήλια τότε σου συνιστούμε ένα αντιστρές μπαλάκι. Αρχικά θα περιορίσει τα φαγωμένα νύχια σου όταν σε κατατρώει το άγχος ενώ η επαναληπτική αυτή μάλαξη θα επαναφέρει τον ρυθμό στην αναπνοή σου κι έπειτα στους σφυγμούς σου πολύ γρήγορα.

Βάλε τα ακουστικά σου και πάτα play

Η μουσική σώζει ζωές. Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δεν επιβεβαιώνει την παραπάνω ρήση. Για αυτό όταν το άγχος χτυπήσει κόκκινο, φρόντισε να φορέσεις τα ακουστικά σου και να βάλεις σαν σάουντρακ τη μουσική που σε χαλαρώνει. Άλλοι μπορεί να χαλαρώνουν με meditation συλλογές κι άλλοι με χέβι μέταλ. Εμείς δεν κρίνουμε. Αν χαθείς λιγάκι στη μαγεία της αγαπημένης σου μουσικής θα χαλαρώσεις πολύ πιο γρήγορα.

Μίλα με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

Είναι σημαντικό να εξωτερικεύεις όσα σε αγχώνουν κι όσα σε πιέζουν. Αντίστοιχα είναι πολύ χρήσιμο να τα μοιράζεσαι, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποφορτίζεσαι στη στιγμή. Για αυτό βάλε στο fast dial ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και κάλεσε τον για να μιλήσετε σχετικά με όσα σε αγχώνουν εκείνη τη στιγμή. Θα δεις πως οι παλμοί σου θα πέσουν στην πρώτη ακρόαση της γνώριμης κι αγαπημένης φωνής που βρίσκεται στην άλλη μεριά του ακουστικού σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v