Tips για να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς online

Αν είσαι συνέχεια συνδεδεμένος στο ίντερνετ και ψάχνεις τρόπους να απ-εθιστείς τότε θα βρεις πολύ χρήσιμες τις παρακάτω συμβουλές.
Tips για να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς online
Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας είναι συνδεδεμένοι online σχεδόν 24/7. Όπως μπορείς να αντιληφθείς πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί το παιχνίδι και να εθιστείς, με το tablet, το κινητό ή το laptop να γίνεται η προέκταση του χεριού σου, προκειμένου να περιηγηθείς λίγο ακόμη στον ιντερνετικό κόσμο. Τρόποι για να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς οnline υπάρχουν. Είναι  απλοί και ιδιαίτερα χρήσιμοι, αν μπεις στη διαδικασία να τους δοκιμάσεις.

Ένα χρονόμετρο θα μας σώσει

Μπορεί να σου ακούγεται παιδιάστικο, όμως το χρονόμετρο είναι ένα απλό μέτρο πρόληψης της «υπερέκθεσης» στο ίντερνετ, μιας και σε προειδοποιεί όταν καταναλώνεις περισσότερο από τον χρόνο που θες online. Ξεκίνησε να το χρησιμοποιείς θέτοντας το χρονικό όριο που θες να περάσεις συνδεδεμένος/η στο ίντερνετ. Σταδιακά μπορείς να περιορίζεις κι άλλο τον χρόνο μέχρι να κάνεις ιντερνετική χρήση που δεν καταλήγει να είναι εθιστική.

Απενεργοποίησε αυτές τις ρημάδες τις ειδοποιήσεις

Προσπαθείς να χαλαρώσεις μετά ή πριν την δουλειά και ηχεί στα αυτιά σου αυτός ο καταραμένος ήχος των ειδοποιήσεων. Έχει γίνει πια τόσο γνώριμος που διαχωρίζεις ποιος αφορά το Facebook, ποιος το Viber, ποιος το Instagram και πάει λέγοντας. Αρκεί κάποιες φορές να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις και θα δεις άμεσα δύο πράγματα. Αρχικά θα περνάς λιγότερο χρόνο online κι έπειτα η καθημερινότητά σου θα γίνει πιο στρεσογόνα.

Χόμπι αγάπη μου έλα πάρε με από δω

Παλιά πατροπαράδοτη κι αγαπημένη επιλογή για να περάσεις τον χρόνο σου. Κάθε ένας από εμάς έχει μια αγαπημένη συνήθεια, ένα χόμπι στο οποίο προ ίντερνετ αφιέρωνε μπόλικο από τον ελεύθερο χρόνο του. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επιστρέψεις στην παλιά σου αγάπη ή ακόμη καλύτερα να βρεις μια καινούρια ώστε να σταματήσεις να περνάς όλο σου τον χρόνο online.

Βάλε στο πρόγραμμά σου τακτά ιντερνετικά διαλείμματα

Μια άσχημη συνήθεια για να κοπεί χρειάζεται μέθοδο και πρόγραμμα όπως καταλαβαίνεις. Για αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τακτά διαλλείματα αποσύνδεσης από τον θαυμαστό μα και κολληματικό κόσμο του διαδικτύου. Φρόντιζε λοιπόν ανά κάποια ώρα να κάνεις ένα διάλλειμα επιλέγοντας να πας μια βόλτα, να κάνεις γυμναστική, να μαγειρέψεις κάτι και πάλι πάει λέγοντας.

Only print is real

Οι φίλοι μας που ομιλούν την αγγλική λένε συχνά πως «only print is real» και, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, έχουν αρκετές φορές δίκιο. Όντας online 24/7, αμελούμε να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα, fanzine για θέματα που γουστάρουμε και μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Προσπάθησε λοιπόν να ελαττώσεις τον χρόνο που περνάς διαδικτυακά χαζεύοντας ταινίες, μουσική, σειρές, κι αντ’ αυτού αγόρασε ένα βιβλίο/ περιοδικό σχετιζόμενο με τα παραπάνω. Μόνο κερδισμένος/η θα βγεις.

Μην έχεις κινητά/tablets/laptops/desktops στην κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι χώρος ιερός κι οφείλει να μείνει προστατευμένος από συσκευές που θα σε βάλουν στον πειρασμό να περάσεις ακόμη λίγο χρόνο online. Φρόντισε λοιπόν να τις ξεφορτωθείς από την κρεβατοκάμαρά σου και θα δεις σε πολύ σύντομα, μεγάλη βελτίωση ως προς τον χρόνο που περνάς online.

Συζήτησέ το με φίλους

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πολλοί αντιμετωπίζουν παρόμοιο με το δικό σου πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να το μοιραστείς με τους φίλους σου και να ακούσεις την δική τους άποψη πάνω σε αυτό. Μέσα από τη συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν συμβουλές και tips που δεν είχες καν φανταστεί ότι μπορούν να δουλέψουν και να σε απεξαρτήσουν από το διαδίκτυο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v