Πώς να κάνεις την ταράτσα σου μίνι πάρκο

Σκεφτήκαμε πριν από σένα για σένα, έξυπνους τρόπους, προκειμένου να δώσεις μια πράσινη νότα στην ταράτσα σου.
Πώς να κάνεις την ταράτσα σου μίνι πάρκο
Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις ταράτσες είναι η θέα. Άλλωστε με τις κατάλληλες προσθήκες η ταράτσα σου, εκτός από θέα θα σου προσφέρει και υπέροχη δροσιά, ώστε να μην ξεκουβαλάς ποτέ από εκεί πέρα. Κάπως έτσι τα ζεστά καλοκαίρια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια θα γίνουν πιο υποφερτά, ενώ η ταράτσα σου είναι βέβαιο πως θα γίνει σημείο συνάντησης φίλων και γνωστών.

Κάθισε αναπαυτικά τώρα και διάβασε με ποιους έξυπνους τρόπους μπορείς εύκολα να την μετατρέψεις σε «μίνι πάρκο» εύκολα και άκοπα.

«Στρώσου» στη δουλειά

Μην αγχώνεσαι, δεν χρειάζεται να ιδροκοπήσεις πολύ για να τα καταφέρεις. Αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο υλικό προκειμένου να στρώσεις στην επιφάνεια της οροφής της ταράτσας σου. Πέρα από την έξτρα μόνωση, την οποία θα εξασφαλίσεις θα έχεις κάνει και το πρώτο βήμα ώστε να φτιάξεις το μίνι πάρκο σου. Συμβουλεύσου έναν ειδικό, ανάλογα και με το μπάτζετ που διαθέτεις και πράξε αναλόγως.  

Η περίφραξη είναι μισή αρχοντιά

Αν θες να ομορφύνει η ταράτσα σου, οριοθέτησε την και περίφραξε την επιφάνεια της οροφής που θες να πρασινίσει. Άσε την έμπνευση σου να σε οδηγήσει και φτιάξε τον δικό σου «πράσινο» λαβύρινθο, αγοράζοντας τους φράχτες της επιλογής σου, ανάλογα με το βαλάντιό σου. 

Φρόντισε να κρεμάσεις fancy πινακίδες αλλά και να διαλέξεις κάποια αναρριχητικά φυτά ώστε να δώσεις έξτρα ομορφιά στους περιφραγμένους χώρους της ταράτσας σου.

Πάρε τα κατάλληλα φυτά

Μια μίξη αγριολούλουδων και παχύφυτων που είναι πιο ανθεκτικά και δεν χρειάζονται τόση περιποίηση, θα σε βοηθήσουν να στήσεις την πρώτη πράσινη γωνιά στην ταράτσα σου, χωρίς να έχεις το άγχος της συνεχούς προσοχής και ποτίσματος αυτών. Οι μεγάλες γλάστρες θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο μιας και θα προσφέρουν την ευκαιρία στα δεντράκια που θα βάλεις μέσα τους να αναπτυχθούν. Καλό θα ήταν να τις γεμίσεις με βοτσαλάκια, πετρούλες και λοιπά πέτρινα διακοσμητικά, τα οποία θα δώσουν έξτρα ομορφιά στον χώρο σου.

Άφησε μια ταρατσάτη γωνιά για κακτώδη και τροπικά φυτά που είναι εξίσου ανθεκτικά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να αναπτυχθούν.

Ξαπλώστρα αγάπη μου έλα πάρε με από δω

Καλά τα φυτά κι οι περιφράξεις δεν λέμε, αλλά αν δεν απολαμβάνεις τη σκιά τους, τσάμπα ο κόπος σου. Για αυτόν τον λόγο φρόντισε να γεμίσεις αποκούμπια στην ταράτσα σου για σένα και τους φίλους σου. Πέρα από τραπεζάκι και καρέκλες που επιβάλλεται να έχεις, δες και τις επιλογές των ξαπλωστρών ή των μεγάλων πουφ, για άραγμα μέχρι τελικής πτώσεως. 

Σαν τη φουσκωτή πισίνα δεν έχει

Στο κέντρο της ταράτσας, μπορείς να βάλεις μια φουσκωτή πισινούλα που θα σε δροσίζει τις δύσκολες καυσωνικές μέρες που θα σου χτυπάνε την πόρτα. Δεν χρειάζονται μεγαλεία και χαϊλίκια μιας και με ένα γρήγορο search μπορείς να βρεις επιλογές για όλα τα πορτοφόλια

Φτιάξε έναν κήπο στην ταράτσα σου

Κράτα μια σκιερή κάπως γωνιά ελεύθερη για να δημιουργήσεις εκεί τον δικό σου προσωπικό κηπάκο. Ιδανικά φτιάξε ένα γωνιακό παρτέρι, γέμισε το με χώμα και γέμισε το με βασιλικούς, δυόσμους, ρίγανες, μέντες, πιπεριές, θυμάρια που ευδοκιμούν ακόμη και στην Αθήνα.

Δημιούργησε σκιά

Πέρα από τα δεντράκια και τα φυτά, φρόντισε με ομπρέλες, τέντες ή σκέπαστρα να δημιουργήσεις την κατάλληλη σκιά σε όλη την ταράτσα σου. Αν θες να επενδύσεις κάπου, τότε αγόρασε ένα μεγάλο κιόσκι κήπου και στήσε γύρω του το μίνι πάρκο σου.

Μην ξεχνάς το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Προσπάθησε να αφήσεις λίγο χώρο και σε ορισμένες δραστηριότητες που θα κάνουν ακόμη πιο λατρεμένη την νέα σου ταράτσα. Στήσε ένα διαδρομάκι για γκολφ, πάρε έναν στόχο με βελάκια ή ακόμη και ρακέτες και φέρε όλα τα επιτραπέζια που έχεις κρυμμένα στο πατάρι για να δελεάσεις φίλους και γνωστούς να παίξετε μια ακόμη παρτίδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v