Πώς να έχεις τέλεια επικοινωνία στην σχέση

Η σωστή επικοινωνία στην σχέση δεν είναι και τόσο δύσκολη για να την πετύχεις. Απλώς πρέπει να θυμάσαι μερικούς βασικούς κανόνες.
Πώς να έχεις τέλεια επικοινωνία στην σχέση
Σε μια σχέση, λένε ότι το παν είναι η σωστή επικοινωνία. Και, ναι, αν ρωτήσεις εκατό ανθρώπους τι σημαίνει αυτό, μάλλον θα λάβεις εκατό διαφορετικές απαντήσεις. Το κάθε ζευγάρι εφευρίσκει τους δικούς του μυστικούς κώδικες - και αυτό είναι η ομορφιά της κάθε σχέσης.

Αν θες όμως να σιγουρευτείς πως η επικοινωνία ανάμεσά σας είναι καθαρή και χωρίς... παράσιτα, αυτοί είναι μερικοί γενικοί κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς.

Μίλα ειλικρινά για αυτά που θες
Στην ζωή, στην καρδιά και στο κρεβάτι σου. Ο σύντροφός σου είναι ο άνθρωπος που διάλεξες επειδή μπορείς υποτίθεται να είσαι πλήρως ο εαυτός σου μαζί του. Μίλα για αυτά που επιθυμείς και για αυτά που σκέφτεσαι

Μην χρησιμοποιείς τα λόγια του συντρόφου σου εναντίον του
Ακόμα κι αν νιώθεις πως έχεις πληγωθεί και θες να βρεις το δίκιο σου, καλύτερα είναι να εκφράσεις τα δικά σου συναισθήματα. Μην κατηγορείς τον σύντροφό σου χρησιμοποιώντας τα δικά του λόγια, επειδή απλά θα φανεί σαν να περίμενες την στιγμή για να του την πεις.

Μάθε να αγαπάς τις διαφορές σας
Αυτές οι διαφορές που μπορεί να δημιουργούν εντάσεις ή διαφωνίες, σιγά-σιγά μπορούν να μεταμορφωθούν σε λόγους που η σχέση σας είναι στην πραγματικότητα καλή. Αν μάθεις να εκτιμάς τις διαφορές σας, θα πάψετε να βρίσκεστε ο ένας απέναντι στον άλλο, σαν αντίπαλοι, και θα προσφέρετε μια διαφορετική – και συχνά αναγκαία – διαφορετική οπτική γωνία.

Μάθε να ακούς προσεκτικά
Και όχι απλά να αφήνεις τον σύντροφό σου να μιλάει όσο εσύ σκέφτεσαι τα δικά σου προβλήματα. Επίσης, όλοι οι ενήλικες που κάνουν σχέσεις πρέπει να μάθουν κάποια στιγμή πότε ένας άνθρωπος θέλει να μιλήσει για να ζητήσει συμβουλές, και πότε απλά για να βγάλει λίγη γκρίνια από μέσα του.

Μην κάνεις ερωτήσεις που απαντούνται με ναι ή όχι
Επειδή όσο πιο μονολεκτικές γίνονται οι κουβέντες σας, τόσο πιο απόμακροι θα νιώθετε ο ένας από τον άλλο. Προσπαθήστε, όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα που αξίζει να συζητηθεί, να εμβαθύνετε, και να μην το προσεγγίζετε επιφανειακά.

Θέλει και λίγο σωστό συγχρονισμό
Δηλαδή, ναι, δεν γίνεται σχέση χωρίς ορισμένες πολύ δύσκολες ή άβολες συζητήσεις. Αυτές οι συζητήσεις, όμως, καλό είναι να γίνονται σε κάποια στιγμή που είστε και οι δύο χαλαροί και μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτές. Όχι στα ξαφνικά, όχι επειδή χάλασε η διάθεση του ενός και τώρα πρέπει σώνει και καλά να χαλάσει και του άλλου. Και, προς θεού, μην παίρνεις ποτέ αφορμή από έναν καυγά για να κάνεις πάσα σε άλλον καυγά, που κρατούσες μέσα σου.

Γίνε ο σύντροφος που θες να έχεις
Τι χρειάζεσαι σε μία σχέση; Ξεκίνα να παρέχεις το ίδιο. Είναι διαφορετικό να έχεις μια λίστα με απαιτήσεις από τους συντρόφους σου, και αρκετά εγωιστικό. Κανείς δεν σου χρωστάει αυτά που πιστεύεις ότι αξίζεις, αν δεν είσαι διατεθειμένος να τα δώσεις απλόχερα κι εσύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v