Πώς να φτιάξεις ένα beach party σε συνθήκες πανδημίας

Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά ένα beach party επιβάλλεται. Ακόμη κι αν έχουμε πανδημία, υπάρχουν τρόποι να παρτάρουμε στην παραλία με ασφάλεια.
Πώς να φτιάξεις ένα beach party σε συνθήκες πανδημίας

Άλλες χρονιές, δεν προλάβαινε να καλοκαιριάσει κι είχαμε ξαμοληθεί στις παραλίες για να στήσουμε beach party φασούλα με φίλους, γνωστούς ακόμη κι άγνωστους. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, παρότι οι εμβολιασμοί άναψαν μπόλικο φως στο τούνελ της πανδημίας. Ευελπιστούμε να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα ζήσουμε με μάσκες και λοιπά περιοριστικά μέτρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να βγάλουμε τους Beastie Boys ασπροπρόσωπους. Πρέπει να παλέψουμε λοιπόν για το δικαίωμα μας στα beach parties ακόμη κι αυτά συμβούν με όρους πανδημίας. Θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται.

Το καλό το παλικάρι ξέρει την κατάλληλη παραλία

Όσο μπορούμε πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Οι δυσάρεστες εμπειρίες των προηγούμενων μηνών, μας δείχνουν ότι δεν θα μας βγει σε καλό να μαζευτούμε πολλά άτομα, ακόμη και σε ανοιχτό χώρο. Επομένως αποχαιρέτα για φέτος τους μικρούς κολπίσκους που ήξερες και επίλεξε παραλίες με ανοιχτωσιά που όλους τους καλούς χωρούν. Αν δεν γνωρίζεις τις επιλογές σου εδώ είμαστε και πάλι να σου απλώσουμε τη χείρα βοηθείας μας.

Περιόρισε τον αριθμό των καλεσμένων.

Βγάλε από το μυαλό σου όσα συνέβαιναν τα καλά τα χρόνια προ κορωνοϊού. Τότε που μαζευόσασταν 200 νοματαίοι κι ανάβατε φωτιές μπροστά από τη θάλασσα συνοδεία αλκοόλ και μουσικής. Πλέον χρειάζεται να περιορίσεις τον κύκλο των καλεσμένων, γιατί ακόμη υπάρχουν πρόστιμα, και κανενός δεν του περισσεύουν τα 300ευρα. Λίγοι και καλοί λοιπόν και κατά προτίμηση του στενού φιλικού ή οικογενειακού κύκλου. Αν γνωρίζεις έναν προς έναν όσους καλέσεις στο beach party που οργανώνεις, τότε δεν πρόκειται να βρεθείς προ ανεπιθύμητων εκπλήξεων

Δεν βαριέσαι, ας πιούμε

Το καλό το πάρτι στην κάβα του φαίνεται. Φρόντισε να προμηθευτείς ικανή ποσότητα αναψυκτικών, μπυρών και λοιπών αλκοολούχων ώστε να μην ξεμείνεις στη μέση του πουθενά, δίχως κάτι για να βρέξεις το λαρύγγι σου. Απέφυγε τις οικογενειακές μεγάλες συσκευασίες για τον φόβο των Ιουδαίων. Αντ’ αυτών προτίμησε κουτάκια για τον καθένα, ώστε να νιώθουν όλοι πιο ασφαλείς.

Γίνε εφευρετικός

Ακόμη κι η πανδημία «τέχνες κατεργάζεται». Βάλε λοιπόν μπρος την εφευρετικότητά σου, προκειμένου να περάσεις εσύ καλά κι οι καλεσμένοι στο beach party σου καλύτερα, προκειμένου να περάσεις εσύ καλά κι οι καλεσμένοι στο beach party σου καλύτερα. Προσπάθησε να διασκεδάσεις την όλη κατάσταση και στόκαρε εξοπλισμό μιας χρήσης (ποτήρια, πιάτα, γάντια) που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Σκέψου παιχνίδια που παίζονται στα όρθια αλλά και στα καθιστά. Καβάτζωσε επίσης έξτρα μαγιό, ρακέτες, μάσκες, βατραχοπέδιλα για εκείνους που αμέλησαν να φέρουν.

Μάθε από την εστίαση

Η εστίαση λειτουργεί περισσότερο από ένα μήνα, τηρώντας αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Αποστάσεις, μάσκες κι αντισηπτικά, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι μας επιτρέπουν να πίνουμε επιτέλους έναν καφέ κι ένα ποτό σαν άνθρωποι. Στήσε λοιπόν κι εσύ τον χώρο σου στην παραλία κατάλληλα. Πλαστικές καρεκλίτσες και τραπεζάκια είναι ευπρόσδεκτα, ενώ αντισηπτικά μαντηλάκια μιας χρήσης θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως. Μοίρασε τον κόσμο ανά τετράδες ή εξάδες και όλα θα πάνε καλά.

Τα self test δεν είναι μόνο για τη δουλειά

Οι εμβολιασμοί μπορεί να προχωράνε, γεμίζοντας μας ελπίδα ωστόσο η σκέψη ενός κρούσματος στο οικογενειακό ή στο φιλικό περιβάλλον μας γεμίζει με φόβο. Όπως λοιπόν στις δουλείες μας χρησιμοποιείται ευρέως η λύση του self test, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στη διασκέδαση. Αν όλοι οι καλεσμένοι έχουν υποβληθεί σε self test, τότε μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες ανεπιθύμητου κρούσματος στο πάρτι. Αντίστοιχα μπορείς να μην καλέσεις τους ανεμβολίαστους. 

Αυτή η λιγούρα είναι άτιμο πράγμα

Νηστικό αρκούδι δεν παρτάρει, όλοι το ξέρουν αυτό. Πρέπει να προνοήσεις λοιπόν ώστε να υπάρχει κάτι για μασούλημα. Ειδικά αυτή την περίοδο που το φαγητομοίρασμα δεν είναι και το πλέον ενδεδειγμένο φρόντισε να έχεις σε ατομικές μερίδες τα απαραίτητα ψιψιψόνια (ξηρούς καρπούς, πατατάκια, κρακεράκια, μπισκότα). Τα φρούτα επίσης είναι μια εξαιρετικά τίμια επιλογή που δένει με το κλίμα. Οι πίτσες κομμένες σε ξεχωριστά κομμάτια φαντάζουν ως το ιδανικό βραδινό στο μπιτσοπάρτι σου. 

Μην ξεχάσεις να θυμηθείς

Μαζέψαμε για πάρτη σου και για το beach party σου όλα τα post-it της τελευταίας στιγμής. Πάγος, φορητά, ψυγειάκια και παγοκύστες δεν πρέπει να σου λείψουν. Τα αντικουνουπικά θα σε γλιτώσουν από αρκετά ανεπιθύμητα τσιμπήματα ενώ οι κορτιζονούχες κρέμες θα ανακουφίσουν αυτά που θα συμβούν. Λάμπες, φακοί και δάδες θα φωτίσουν την βραδιά, ενώ το στοκ από πετσέτες θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, καθότι σίγουρα κάποιος/α κάποια θα αμελήσει να πάρει μαζί του.

Στη μούγκα θα την βγάλουμε;

Η μουσική στις εκδηλώσεις μέχρι στιγμής απαγορεύεται. Αν και πληθαίνουν οι φήμες περί άρσης της απαγόρευσης, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος για κάθε περίπτωση.  

Κάθε παρέα έχει τον τροβαδούρο της, επομένως φρόντισε να έχετε ετοιμάσει από κοινού ένα α καπέλα πρόγραμμα, που θα φέρει την παρέα σας πιο κοντά. Παράλληλα όσοι έχουν κάποιο μουσικό όργανο καλό είναι να το έχουν μαζί κι όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, να δώσουν τον ρυθμό για τους υπόλοιπους. Δεν χρειάζεται να ξεκουφάνετε όλη την περιοχή με ηχεία, ενισχυτές κτλ, γιατί ποτέ παντού υπάρχει ένας ξενέρωτος περαστικός ή γείτονας που έχει τον αριθμό της αστυνομίας στο speed dial.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v