Έρχεται σύντομα νέα "χαλάρωση" μέτρων

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται, και η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.
Έρχεται σύντομα νέα χαλάρωση μέτρων
Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας βελτιώνεται, η συζήτηση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων συνεχίζεται, με επίκεντρο την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας, την αύξηση του ορίου των καλεσμένων σε γάμους και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

«Εφ’ όσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων», ανέφερε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί λοιπόν η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί μέχρι τη 01:30.

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v