Σχέση από άλλη χώρα: Πώς να το κάνεις σωστά

Αν η απόσταση στην σχέση σας είναι κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και τρόποι να τις ξεπεράσεις.
Σχέση από άλλη χώρα: Πώς να το κάνεις σωστά
Οι σχέσεις από απόσταση είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα. Υπάρχουν άνθρωποι που γνώρισαν τον έρωτα της ζωής τους, κι αυτός ο έρωτας σήμαινε πως η απόσταση δεν ήταν τίποτα πέρα από ένας αριθμός χιλιομέτρων. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα σου πουν "Όχι, ποτέ, με την καμία".

Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, δεν χρειάζεται να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει ο έρωτας, εμείς θα σου πούμε να συνεχίσεις. Ίσως να σε προετοιμάσουμε για κάτι μαγικό που δεν περίμενες ποτέ να σου συμβεί.

Μιλήσαμε με φίλους και αναγνώστες του in2life, και αυτά είχαν να μας πουν...

Το πιο βασικό είναι η επικοινωνία. Φροντίζουμε να μιλάμε στο τηλέφωνο μια φορά την ημέρα τουλάχιστον, και ανάλογα το πρόγραμμα μας. Κοιμόμαστε και μαζί σε κλήση, μερικές φορές. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε σειρές και ταινίες μέσω του party plug-in του Νέτφλιξ. Παιχνίδια στο κινητό, τύπου Call of duty, επίσης. Ακούμε μουσική μαζί στο discord, αλλά κάνουμε και "ραντεβού", κλείνουμε μια μέρα και βγάζουμε πρόγραμμα ότι θα φάμε, θα παίξουμε, θα "παίξουμε" κτλ... Αλλά το πιο σημαντικό είναι να καθορίζουμε την επικοινωνία μας, να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε το πρόγραμμα του άλλου.
Κέλλη, 33 ετών
Με λίγα λόγια και απλά; Τακτική επικοινωνία, σεβασμός στον προσωπικό χρόνο, και χρήση κάθε δυνατού online τρόπου να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

Προϋπόθεση να έχουν και οι δύο μια δουλειά που να τους παρέχει ελεύθερα Σαββατοκύριακα ή έστω αρκετά ρεπό ώστε να μπορούν να τα συντονίζουν για να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι ενώ ένα ταξίδι στο εξωτερικό φαίνεται κουραστικό, στην πραγματικότητα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν το δεις σαν "πάω σαββατοκύριακο στους γονείς μου, μερικούς νομούς μακριά", που στην ουσία οι ίδιες ώρες είναι αεροπορικά, τότε δεν φαίνεται και τόσο big deal.
Μάξιμος, 42 ετών
Αντικειμενικά, τα αεροπορικά δεν αποτελούσαν και τόσο ζήτημα με σωστό προγραμματισμό. Άντε να δούμε όμως να τελειώσει και η καραντίνα... Πάντως, μας αρέσει η ιδέα ότι εκμηδενίζεις έστω στο μυαλό σου τα χιλιόμετρα, επειδή η επαφή με το άλλο άτομο είναι απλά τόσο σημαντική.

Get a hobby, βασικά, για να μην είσαι πάνω στον άλλον όλη μέρα. Όσο αγαπημένοι και να είστε, κάνεις δεν μπορεί να σου καλύψει πλήρως τις ανάγκες για κοινωνικοποίηση ή συναισθηματική ασφάλεια, είτε λέγεται γκόμενος είτε φίλος. Βέβαια, βρίσκω και τις μη προγραμματισμένες κλήσεις πολύ γλυκές. Μου αρέσει να μοιράζομαι κάτι ωραίο από την μέρα μου, πιστεύω πως είναι ένας καλός τρόπος να υπάρχει μια σύνδεση και ένα update.
Εύη, 27 χρονών
Επειδή αν έχετε και οι δυο τα χόμπι σας, η απροειδοποίητη κλήση όντως γίνεται μια γλυκιά απόσπαση προσοχής, και ιδιαίτερα καλοδεχούμενη σε πολλές περιπτώσεις. Αν δεν έχετε χόμπι, μάλλον οι απροειδοποίητες κλήσεις πολλαπλασιάζονται και αρχίζεις να νιώθεις ότι μιλάς με την μάνα σου τον πρώτο καιρό που είχες φύγει από το σπίτι και φοβόταν ακόμα και ότι θα αναπνεύσεις λάθος.

Αμοιβαίο κέρατο/όχι ειλικρίνεια -- όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι το μυστικό. Όταν με το καλό ξαναβρεθείτε, ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Παναγιώτης, 34 ετών
Εμείς θα πούμε ότι αυτό ακούγεται ακραίο, αλλά επίσης αναγνωρίζουμε ότι είναι μια επιλογή, και ότι έχουν υπάρξει - είτε το θέλουμε, είτε όχι - σχέσεις που η απιστία τις κρατούσε ζωντανές. Είναι παράδειγμα προς μίμηση; Όχι. Πρέπει να γίνει νόρμα; Όχι. Είναι δικαίωμά σας; Ω, ναι.

Δεν είναι εύκολο. Πρέπει και οι δύο να είναι σίγουροι ότι θέλουν να το προσπαθήσουν, γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Για το σεξ, το ότι είστε σε απόσταση, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Βίντεο, μόνο φωνή, ακόμα και γράμματα/email, ό,τι δουλεύει για να νιώθετε κοντά ο ένας στον άλλο. Κάντε σχέδια για όταν θα είστε στην ίδια χώρα, να δημιουργείται αυτή η προσμονή για όταν βρεθείτε. Επίσης, πρέπει και οι δύο να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν. Σε κάθε δυνατή ευκαιρία θα πρέπει να βρίσκεστε.
Κώστας, 30 ετών
Θα σταθούμε λίγο σε αυτό με τα γράμματα και θα πούμε ότι αν βρεις άνθρωπο διατεθειμένο να σου στείλει ερωτικές επιστολές εν έτει 2021, τον κρατάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v