10 τρόποι που προσβάλεις κάποιον χωρίς να το καταλάβεις

Συχνά πυκνά με τη συμπεριφορά ή τα λεγόμενά μας μπορεί να προσβάλλουμε κάποιον χωρίς να το καταλάβουμε. Κράτα σημειώσεις για να μην ξανασυμβεί.
10 τρόποι που προσβάλεις κάποιον χωρίς να το καταλάβεις
Έχεις παρατηρήσει ότι φίλοι, γνωστοί ή συνάδελφοι έχουν κόψει τα πολλά πολλά μαζί σου το τελευταίο διάστημα; Βλέπεις ότι αρκετός κόσμος σε αποφεύγει ενώ κάποιοι σου τη λένε γιατί αισθάνονται θιγμένοι ή προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά σου; Μάλλον κάτι λάθος κάνεις αλλά μη σκιάζεσαι και μη στεναχωριέσαι. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να προσβάλεις με τη συμπεριφορά ή τα λεγόμενα σου κάποιον γύρω σου. Βγάλε χαρτί και κράτα σημειώσεις λοιπόν για να μη σου ξανασυμβεί γιατί τον αγενή ποτέ κανένας δεν αγάπησε.

Άσε το ρημάδι το κινητό σου κάτω

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να συνομιλείς με κάποιον ή τώρα που άνοιξε κι η εστίαση να έχεις βγει μαζί του για έναν καφέ κι εκείνος να κοιτά συνεχώς το κινητό του. Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία των ανθρώπων φρόντισε να σταματήσεις να το κάνεις γιατί προσβάλλεις αυτόν που κάθεται απέναντι σου και τους λοιπούς συνομιλητές σου.

Πρόσεχε το λεξιλόγιο σου

Μπορεί σαν άνθρωπος να είσαι λίγο πιο βρωμόστομος από ότι οι περισσότεροι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να σε ακούν τα μπινελίκια με τα οποία στολίζεις τους γύρω στην πρώτη ευκαιρία που θα βρεις. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο να προσβληθεί κάποιος, αν τον βρίσεις έστω και φιλικά.

Το κάφρικο χιούμορ κράτα το για τους κάφρους φίλους σου

Μπορεί να είναι είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου το κάφρικο χιούμορ κι οι κολλητοί να ξεκαρδίζονται με κάθε καμένο αστείο σου. Όμως δεν το σηκώνουν όλες οι περιστάσεις καθώς μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή από κάποιον συνομιλητή, συγγενή, συνάδελφο ή ακόμη και περαστικό.  

Μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν

Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός ξέρει και για αυτό τον εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια. Όσο καλή πρόθεση κι αν έχεις η προθυμία σου να βοηθήσεις κάποιον που ποτέ δεν στο ζήτησε μοιάζει με προσβολή προς το πρόσωπο του καθώς δείχνεις ότι δεν τον θεωρείς ικανό να λύσει το πρόβλημά του/ης μόνος/η της.

Κράτα τον σαρκασμό για τον εαυτό σου

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει τα σαρκαστικά σου σχόλια για εκείνον/η τη στιγμή μάλιστα που στο 99% των περιπτώσεων δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον διπλανό/ή σου. Ίσα ίσα δεν θα αργήσουν να σου κοτσάρουν και την ταμπέλα του προσβλητικού κι εδώ που τα λέμε ένα δίκιο θα το έχουν οι άνθρωποι.

Κανείς δεν συμπάθησε τους υπεράνω

Μπορεί να γεννήθηκες πλούσιος και οι γονείς σου να σε καλόμαθαν προσφέροντάς σου ανέσεις που άλλοι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους. Δεν χρειάζεται ωστόσο να αντιμετωπίζεις με ένα αμήχανο μειδίαμα τον τόπο καταγωγής, κατοικίας ή ακόμη χειρότερα τα στέκια ή τα ρούχα αυτού που έχεις απέναντί σου γιατί τους σνομπ και τους υπεράνω κανείς δεν τους συμπάθησε ποτέ. Η συμπεριφορά σου λοιπόν εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί προσβλητική και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Να ολοκληρώσει σε παρακαλώ

Αν έχεις την τάση να διακόπτεις συνεχώς τον συνομιλητή σου για να πεις την αποψάρα σου και δεν τον αφήνεις να αρθρώσει λέξη ώστε να πει κι αυτός ο καημένος/η τη γνώμη του/ης τότε μάθε ότι δεν κάνεις τίποτα περισσότερο παρά να τον προσβάλεις. Κι αν σταματήσει να σε κάνει παρέα εμείς θα είμαστε μαζί του.

Έλα μωρέ μια ωρίτσα άργησα πως κάνεις έτσι;

Σε όλους μας έχει τύχει να αργήσουμε στα ραντεβού μας. Όταν μιλάμε για λίγα λεπτά δεν το κάνουμε θέμα καν, μιας και μας καλύπτει κι ο περίφημος κανόνας του ακαδημαϊκού τετάρτου. Αν τώρα όμως έχεις τον άλλον στο στήσιμο για πάνω από μία ώρα τότε του δείχνεις ότι δεν τον σέβεσαι κι είναι απόλυτα λογικό να προσβληθεί και να σου τα χώσει.

Μην περιαυτολογείς

Βγαίνεις έξω με φίλους και μιλάς μόνο για την πάρτη σου; Κάθεσαι για ένα δίωρο καφέ και πάνω από μιάμιση ώρα περιαυτολογείς; Δεν ρωτάς καν τους άλλους για το τι κάνουν στη ζωή τους και πώς περνούν τη μέρα τους; Τότε είναι δεδομένο ότι προσβάλλεις τους γύρω σου μιας και σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου και πώς θα κάνεις τον καμπόσο στους άλλους.

Όσοι δεν υπηρετούν δεν είναι σκλάβοι σου

Σταμάτα επιτέλους να είσαι αγενής και προσβλητικός απέναντι σε σερβιτόρους και λοιπούς υπαλλήλους που σε εξυπηρετούν. Μην τους μιλάς στον ενικό γιατί δεν είστε φιλαράκια, ενώ τα ψιτ και τα παλαμάκια κράτα τα για τις γάτες σου και τα μπουζούκια. Φέρσου τους με αξιοπρέπεια και θα κάνεις ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v