ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Τι λέει για σένα ο τρόπος που χαμογελάς;

Κάθε χαμόγελο είναι διαφορετικό. Κι ο τρόπος που χαμογελάς λέει πολλά για σένα. Αν δεν μας πιστεύεις διάβασε να μάθεις.

Τι λέει για σένα ο τρόπος που χαμογελάς;

Ένας από τους πιο εμπνευσμένους τίτλους ελληνικών πρωινάδικων ήταν δίχως άλλο το Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο Mega. Βλέπεις, το χαμόγελο είναι ο πιο ωραίος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αλλά και να «χαιρετήσεις» οικογένεια, φίλους, γνωστούς μέχρι και συναδέλφους. Όμως δεν είναι όλα τα χαμογέλα τα ίδια, όπως καταλαβαίνεις. Κάθε χαμόγελο «κρύβει» και κάτι. Ο τρόπος που χαμογελάς εσύ ή οι γύρω σου λέει πολλά και αν διαβάσεις τις επόμενες γραμμές θα μάθεις τα καθέκαστα.

Το χαμόγελο του ψεύτη

Αν μάθεις να ξεχωρίζεις τα ψεύτικα χαμόγελα, τότε είναι σίγουρο πως θα αποφύγεις μπόλικες λυκοφιλίες στη ζωή σου. Για να δημιουργηθεί ένα χαμόγελο, όπως είναι φυσικό, δουλεύουν κάποιοι μύες στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα μιλάμε για αυτούς από το στόμα και τα μάγουλα αλλά και μύες γύρω από τα μάτια. Όταν το χαμόγελο είναι προσποιητό, τότε οι μύες των ματιών δεν συμμετέχουν. Έχε το νου σου στα μάτια λοιπόν γιατί όπως έλεγε κι ο Scarface «The eyes, chico, they never lie».

Το «υποτακτικό χαμόγελο» των σηκωμένων φρυδιών

Εκτός από τα μάτια που τα είπε πολύ ωραία ο φίλος μας ο Scarface πιο πάνω, σε προδίδουν και τα φρύδια που όταν σηκώνονται ενόσω χαμογελάς δείχνουν μια τάση υποταγής που τραγούδαγε κι ο Σάκης Ρουβάς στα τιμημένα 2000s. Αντίθετα αν τα φρύδια σου παραμένουν σταθερά τότε το χαμογελάκι που σκας είναι ισχυρό και δεν φοβάται κανέναν, σύμφωνα με τον Δρ Πίτερ Κόλετ, ψυχολόγο της Οξφόρδης.

Χαμογέλα μου λίγο γυρτός/η να δω κάτι

Δίχως άλλο το χαμόγελο έχει συνδεθεί απόλυτα δικαιολογημένα και με το φλερτ, μιας και είναι το πρώτο βήμα για να σπάσει ο πάγος της άτιμης κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όταν χαμογελάς λοιπόν γέρνοντας το κεφάλι προς τα μπροστά, τότε «φανερώνεις» τη διάθεσή σου για φλερτ. Κράτα λοιπόν σημειώσεις για να ξέρεις σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει χώρος ώστε να παίξεις μπάλα άνετα.

Μη μου χαμογελάς ασύμμετρα κρίμα είναι

Όταν το χαμόγελό σου είναι ασύμμετρο και φευγαλέο, τότε σε προδίδει καθώς ένας φυσιογνωμιστής μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι κάτι θες να κρύψεις. Πιθανώς κάποιο μυστικό που γνωρίζεις και δεν θες ακόμη να μοιραστείς για αυτό και καταφεύγεις σε αυτό το κάπως αμήχανο χαμόγελο.

Ο Μικρούτσικος τώρα δικαιώνεται

Αν γύρεις το κεφάλι σου προς τα πίσω χαμογελώντας έντονα, πριν ξεκινήσεις το γνωστό κι αγαπημένο κακαριστό σου γέλιο, τότε είναι πολύ πιθανό  να μεταδώσεις το χαμόγελο και στον συνομιλητή σου, δείχνοντας στην ουσία ότι είσαι ένας ιδιαίτερα επικοινωνιακός άνθρωπος, που αποτελεί το επίκεντρο της παρέας.

Μόνο πλατιά χαμόγελα ευχόμαστε

Το πλατύ χαμόγελο που μερικές φορές φοράμε σε όλο μας το πρόσωπο αναμενόμενα αποτελεί τον προπομπό ευχάριστων νέων που θες να μοιραστείς. Όταν φωτίζεται λοιπόν όλο σου το πρόσωπο από το χαμόγελό σου, τότε οι περισσότεροι γύρω σου αντιλαμβάνονται ότι θα ακούσουν κάτι όμορφο από το στόμα σου.

Μη χαμογελάς «βιαστικά» σε πήραμε χαμπάρι

Όταν στην ουσία ανοιγοκλείνεις γρήγορα το στόμα σου, αφήνοντας ένα μειδίαμα χαμόγελου για να θολώσει τα νερά, τότε είναι δεδομένο πως θες να αποφύγεις να δείξεις πώς πραγματικά αισθάνεσαι. Βρίσκεις λοιπόν σε αυτό το βιαστικό και κάπως αμήχανο χαμόγελο, καταφύγιο για να κρύψεις τα πραγματικά σου συναισθήματα.

Ντάξει να σταματήσω να χαμογελάω τώρα;

Το χαμόγελο με προτεταγμένο το κάτω χείλος προδίδει ότι βρίσκεσαι κάτω από έντονη πίεση και μηχανικά σχεδόν χαμογελάς γιατί δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις εκείνη τη στιγμή. Άλλωστε την τελευταία φορά που έβαλες τις φωνές κι άρχισες τα μπινελίκια δεν πήγε και πολύ καλά η φάση.

Πάρε την χαμογελαστή ειρωνεία σου και φύγε από εδώ

Όταν το χαμόγελό σου συνοδεύεται από ένα εμφανές ρουθούνισμα και έναν έντονο μορφασμό των ματιών, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ειρωνεύεσαι ελαφρώς τον συνομιλητή σου ή αυτόν που στέκεται απέναντί σου. Σε έχουμε πάρει πρέφα, επομένως μην το συνεχίζεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v