Πώς να κάνεις τις βιντεοκλήσεις σου καλύτερες

Εφόσον η βιντεοκλήση είναι ο μοναδικός τρόπος ανθρώπινης επαφής που έχουμε, ας μην το κάνουμε μίζερα. Ας το κάνουμε σωστά.
Πώς να κάνεις τις βιντεοκλήσεις σου καλύτερες
του Θοδωρή Διάκου

Αυτές τις μέρες, εκτός κι αν είσαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν να μαζευτούν δυο-τρεις στο ίδιο σπίτι, μάλλον σου λείπουν τραγικά οι φίλοι σου. Τους χρειάζεσαι στην ζωή σου, συνειδητοποιείς ότι χωρίς την σωματική τους παρουσία στην ζωή σου, δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Τουλάχιστον έχουμε το ίντερνετ, κι έχουμε webcams, και όλο αυτό μπορεί να γίνει κάπως πιο υποφερτό. Όπως όμως, μάλλον, διαπίστωσες μετά την δεύτερη-τρίτη βιντεοκλήση, είναι κάπως δύσκολο να μην γίνει μίζερη η φάση. Που είναι λογικό, το μόνο θέμα συζήτησης που έχουμε είναι ακριβώς το πόσο μίζερη είναι η φάση μας, μιας και όλα τα άλλα έχουν μπει στον πάγο. Και επειδή δουλειά έτσι δεν γίνεται και ηθικά δεν διατηρούνται ακμαιότατα, πάρε μερικές ιδέες για να κάνεις τις βιντεοκλήσεις με τους φίλους σου λίγο πιο διασκεδαστικές.

Δείτε μαζί μία ταινία
Αράξτε, βάλτε τα ακουστικά σας, πάρτε ποπ κορν και πατήστε ταυτόχρονα το play, ο καθένας από το σπίτι του. Θα γελάτε μαζί, θα κλαίτε μαζί, θα είναι σαν να είστε μαζί. Πολύ καλή επιλογή, επίσης, για όλες εκείνες τις ταινίες που ξέρεις ότι πρέπει να δεις, αλλά βαριόσουν να δεις μόνος.

Αράξτε για κουτσομπολιό
Τίποτα δεν σας σταματάει από το να κάτσετε και να βγάλετε όλη τη μικροπρέπεια που έχετε μέσα σας, και όλη την κοινωνική γκρίνια που κρύβατε προ καραντίνας. Τώρα, το ξέρουμε ότι διαβάζεις και σηκώνεις το φρύδι και αναρωτιέσαι «Παρντόν;». Και εμείς θα σου το εξηγήσουμε λογικά: Κάθεσαι για μία ώρα σε βιντεοκλήση με τον καλύτερό σου φίλο, δεν μιλάτε για το πόσο δυστοπικά είναι όλα τριγύρω μας, και αντ’ αυτού μιλάτε άσχημα για κόσμο που δεν χωνεύετε. Δες το σαν μια απελπισμένη λύση που απαιτεί μια απελπισμένη εποχή. Λες και δεν κουτσομπολεύατε πριν.

Μείνετε μέσα για ποτό
Μπορείτε να αράξετε και να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά να το κάνετε πίνοντας αλκοόλ. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αυτό να καταλήξει πιο μίζερο απ’ ό,τι ξεκίνησε, συνεπώς θα προτείναμε να μην συμβαίνει συχνά, ή να καθιερωθεί σαν μια εβδομαδιαία τελετουργία κάθαρσης με κάποιο πολύ κοντινό πρόσωπο.

Μείνετε μέσα για ποτό 2: Διασκεδαστικό αυτή τη φορά
Παίξτε το πιο κλασικό και δοκιμασμένο παιχνίδι με αλκοόλ, το «Ποτέ δεν». Μαζευτείτε τρία άτομα και πάνω, και κάθε γύρο κάποιος λέει κάτι που ποτέ δεν έχει κάνει. Όποιος το έχει κάνει, πρέπει να πιει μία γουλιά από το ποτό του. Πολύ καλό για να μαθαίνεις ποιοι φίλοι σου είναι φρικιά στο κρεβάτι—κάτι που δεν θα σταματήσει να είναι υπέροχη πληροφορία για να μάθεις για κάποιον, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε.

Ας το κάνουμε ακόμα χειρότερο
Παίξτε «Αλήθεια ή θάρρος». Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να πεις σε κάποιον να κάνει μέσα στο σπίτι του, μπροστά σε μία κάμερα και όλη την παρέα του. Όλοι μας έχουμε χτυπηθεί άσχημα από αυτή την καραντίνα, είμαστε σίγουροι ότι και οι φίλοι σου, και εσύ έχετε ήδη μαζέψει αρκετές ιδέες για την στιγμή που κάποιος θα πει πρώτος «θάρρος». Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη αν καταλήξει σεξουαλικό, αλλά επίσης θα πούμε ότι ζούμε σε τόσο παράξενες εποχές, που δεν μας φαίνεται απίθανο να γράφουμε μη ειρωνικά κείμενο «Πώς να κάνεις καλό online όργιο με τους κολλητούς σου».

Μιλήστε για ταινίες
Ή για μουσική. Ή για οποιοδήποτε άλλο χόμπι σας ενδιαφέρει. Αλλά μιλήστε μόνο για αυτό, όχι για την επικαιρότητα. Το ξέρουμε ότι αυτή η συμβουλή ακούγεται κάπως απλοϊκή, αλλά έπρεπε κάπως να ξεπλύνουμε την αύρα αυτού του κειμένου μετά τις τελευταίες δύο παραγράφους. Πάμε για μία τελευταία, σούπερ ιδέα.

Παίξτε RPG
Τα role playing games μπορούν να παιχτούν μέσω βιντεοκλήσης, αρκεί να βρεθεί κάποιος να το τρέξει, και τουλάχιστον τρεις πρόθυμοι παίκτες. Είναι ένας τέλειος τρόπος να περάσετε δημιουργικά την καραντίνα, να ξεκαρδιστείτε στα γέλια και να ξεχάσετε για λίγο όλη αυτή την παράνοια που βρίσκεται τριγύρω. Εδώ δεν θα πούμε ότι δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που παίζετε RPG, το πράγμα θα γίνει σεξουαλικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v