Πού θα δω τους φίλους μου;

Σε φρικάρει η σκέψη ότι θα κάνεις πάλι ένα μήνα να δεις τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ; Κουράγιο. Λύσεις υπάρχουν. Όχι ιδανικές, αλλά υπάρχουν.
Πού θα δω τους φίλους μου;
Καλωσήρθατε στο λοκντάουν νούμερο 2, προσδεθείτε γιατί θα έχουμε αναταράξεις, αλλά μην πανικοβάλλεστε. Όλα περνάνε. Το πρόβλημα είναι μέχρι να περάσουν τι κάνουμε; Υπάρχει τρόπος να βλέπεις τους ανθρώπους σου, ή είσαι καταδικασμένος στην μοναξιά και την παράνοια του εγκλεισμού;

Μην πανικοβάλλεστε, είπαμε. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Ναι, σίγουρα δεν είναι το ίδιο καλές με το να συναντάς τους φίλους σου στο μπαρ και να τα λέτε μέχρι να βγει ο ήλιος, αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή –μαζί με το «ο ένας τον άλλον». Κι επίσης, όταν φρικάρεις θυμήσου: Είναι μόνο προσωρινές.

Τη θυμάσαι τη Μετακίνηση 6; Αν έχεις φίλους που μένουν κοντά σου, μπορείτε να βγαίνετε ανά δύο για περπάτημα στη γειτονιά, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι μέτρου. Αν το περπάτημα ενέπνευσε τον Αριστοτέλη και τους Περιπατητικούς του να δημιουργήσουν κοτζάμ φιλοσοφική σχολή, σκέψου τι μπορεί να κάνει για τις κουβέντες σας. Αν μένετε στο κέντρο και τα πέριξ του, εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει ένα σωρό ιδέες για το πού μπορείτε να πάτε. 

Την τεχνολογία τι την έχουμε; Για να ανοίγουμε καυγάδες με αγνώστους στο Φέισμπουκ; Όχι, ερχόμαστε να απαντήσουμε. Την έχουμε για να μας βοηθά στα δύσκολα, και τα δύσκολα είναι τώρα. Μπορεί οι βιντεοκλήσεις να είναι, όπως λέγαμε και στο πρώτο λοκντάουν, μια βάναυση υπενθύμιση του πόσο αφύσικο είναι όλο αυτό που ζούμε, αλλά από την άλλη δέκα χρόνια πριν δεν θα είχες την δυνατότητα να δεις τους φίλους σου αν δεν μπορούσατε να βρεθείτε από κοντά. Οπότε τώρα, το Zoom είναι φίλος σου, όπως και η λειτουργία βιντεοκλήσης του Messenger, όπως και το Skype και οι λοιπές εφαρμογές.

Τις θεματικές βιντεοκλήσεις τις έχεις σκεφτεί; Τάση που γεννήθηκε μέσα στην πρώτη καραντίνα (γιατί κάποια στιγμή όλοι μας κουραστήκαμε να συζητάμε τις σειρές που βλέπουμε και το πόσο τρελό είναι όλο αυτό που ζούμε) οι θεματικές βιντεοκλήσεις έχουν για ταβάνι μόνο τη φαντασία σας, και μπορούν να γίνουν ένα μίνι ηλεκτρονικό πάρτι, όρεξη και κέφι να έχετε: Από drinking games του τύπου “never have I ever” (ο καθένας με τη σειρά του λέει κάτι –όσο πιπεράτο ή αθώο θέλει– που δεν έχει κάνει ποτέ, κι όποιος από την παρέα το έχει κάνει πρέπει να πιει ένα σφηνάκι· μεθάτε όλοι σε χρόνο ρεκόρ) μέχρι «στρογγυλές τράπεζες» στις οποίες μιλάτε για ένα συγκεκριμένο θέμα: Μια σειρά που είδατε όλοι τις τελευταίες μέρες; Ένα βιβλίο που προσυμφωνήσατε να διαβάσετε και να συζητήσετε; Ένα ταξίδι που θα οργανώσετε μόλις βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη; Οτιδήποτε σας έρχεται κατά νου και σας ενθουσιάζει όλους.

Φίλους στη δουλειά έχεις; Μήπως είναι καιρός να κάνεις; Εφόσον στη δεύτερη αυτή δυστοπία καραντίνα που ζούμε, η τηλεργασία δεν αφορά πια το 100% του εργαζόμενου πληθυσμού, κάποιοι από εμάς θα εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας. Κι οι δουλειές έχουν διαλείμματα, και τα διαλείμματα είναι μια καλή ευκαιρία να μοιραστείς τα τσιγάρα σου, τις ανησυχίες σου και τα πιο αστεία περιστατικά της ημέρας σου με εκείνο τον συνάδελφο που πάντα υποψιαζόσουν πως θα μπορούσατε να γίνετε φίλοι υπό άλλες συνθήκες. Οι άλλες συνθήκες είναι εδώ, και η κάθε κρίση ως γνωστόν γεννά ευκαιρίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v