ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν τα αφεντικά

Ακόμα και αν το αφεντικό σας δεν είναι βγαλμένο από την κόλαση, σίγουρα είναι ένοχο για τις παρακάτω συμπεριφορές.

Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν τα αφεντικά

της Ηρώς Κουνάδη

Μην το αρνείστε, όσο κουλ και αν είναι το αφεντικό σας, ακόμα και αν δεν θα είχατε καμία αντίρρηση να πάτε μαζί για μπύρες μετά τη δουλειά, υπάρχουν πράγματα που κάνει κατά τη διάρκεια του οχταώρου δεκαώρου της ημέρας, που σας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι. Όπως αυτά.

Γκρινιάζουν όταν αργείς έστω και 10 λεπτά. Δεν έχει καμία σημασία αν δουλεύεις απλήρωτες υπερωρίες, αν ξενυχτάς στο γραφείο, αν παίρνεις δουλειά για το σπίτι τα Σαββατοκύριακα. Όχι. Αυτό το δεκάλεπτο στις 9.00 η ώρα το πρωί είναι που θα κάνει τη διαφορά στη δουλειά σας. Αυτό που έτσι κι αλλιώς θα ξόδευες πίνοντας καφέ και γκρινιάζοντας με τους συναδέλφους για το πόσο πολύ νυστάζετε.

Περιμένουν να διαβάσεις το μυαλό τους. Το θέτουν, βέβαια, συνήθως κομψότερα: «να παίρνεις πρωτοβουλίες». Πρωτοβουλίες με τις οποίες θα συμφωνούν, και οι οποίες θα βγαίνουν πάντα σε καλό, βεβαίως –αλίμονο αν η πρωτοβουλία σου αποβεί καταστροφική.

Συγκαλούν meeting δυο φορές την εβδομάδα –τουλάχιστον. Σύσκεψη, η: Πολύτιμος χρόνος σπαταλημένος εν ώρα εργασίας, για να συζητήσουμε επί δύο ώρες, με καφέ και κουλουράκια,  πώς θα κάνουμε τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Μετά το πέρας της Σύσκεψης, το αφεντικό θα αποχωρήσει, γιατί «πέρασε η ώρα και πρέπει να πάρει τα παιδιά από το σχολείο», αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους να κάνουμε τη δουλειά που θα είχαμε ήδη τελειώσει, αν την είχαμε ξεκινήσει την ώρα που ξεκίνησε η Σύσκεψη.

Σου ζητούν να κάνεις πράγματα τα οποία κάνεις ήδη. Ευχαριστώ που μου θυμίσατε να απαντήσω στα e-mail των πελατών, δεν θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Όχι όχι, δεν ξεκίνησα πριν από δύο μέρες το project που λέτε ότι πρέπει να βάλουμε μπροστά. Βεβαίως και πρέπει να το οργανώσουμε. Ναι, εννοείται πως είναι καλή ιδέα να συγκαλέσουμε ένα meeting για να το συζητήσουμε. Το είχα σκεφτεί κι εγώ.

Πιστεύουν ότι έχεις ικανότητες τηλεμεταφοράς. Το αφεντικό μένει κατά κανόνα δυο τετράγωνα μακριά από το γραφείο. Στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό δεν ισχύει, οδηγεί ένα 4x4 το οποίο αψηφά τις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, τους κατακλυσμούς που αποκλείουν το κέντρο, και το χιόνι του 2007. Όπως ακριβώς πρέπει να κάνεις κι εσύ. Τι θα πει δεν έχεις τρόπο να έρθεις στο Χαλάνδρι από τον Πειραιά; Πάρε ταξί.

Επαναλαμβάνουν συχνά-πυκνά ότι θέλουν κάποιον «που δεν το κάνει για τα λεφτά». Ευτυχώς που ονειρευόμουν από πιτσιρίκος να γίνω υπάλληλος γραφείου, επειδή ήμουν παθιασμένος με το Microsoft Excel. Βρήκες τον άνθρωπό σου, αφεντικό.

Απαιτούν να κάνεις τη δουλειά τους περίπου δέκα φορές καλύτερα απ’ ό,τι θα την έκαναν εκείνοι. Για περίπου το ένα όγδοο του μισθού τους. Δίκαιο, ναι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2