Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Από 1η Νοεμβρίου «ανοίγουν» οι αιτήσεις για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Από την 1η Νοεμβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την συμμετοχή στα μαθήματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2014-2015 θα προσφερθούν 4.890 θέσεις προπτυχιακών σπουδών και 5.110 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδών (συνολικά 10.000 θέσεις). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ενώ η επιλογή θα γίνει με δημόσια και ανοικτή ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στα γραφεία του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Οι θέσεις προπτυχιακών σπουδών αφορούν τους εξής τομείς:
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Ελληνικός Πολιτισμός, Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Ισπανική γλώσσα και Πολιτισμός.

Οι θέσεις μεταπτυχιακών σπουδών αφορούν τους εξής τομείς:
Εκπαίδευση Ενηλίκων, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής, Γαλλικής ή Γερμανικής Γλώσσας, Εκπαίδευση, Ορθόδοξη Θεολογία, Διασφάλιση Ποιότητας, Διαχείριση Αποβλήτων, Διαχείριση Τεχνικών Έργων, Κατάλυση και Προστασία του περιβάλλοντος, Μαθηματικά, Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών ή Πληροφοριακών Συστημάτων, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός έργων Υποδομής, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων, Προχωρημένες σπουδές στη Φυσική, Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές, Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού, Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τραπεζική, Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα, Σχεδιασμός φωτισμού-Πολυμέσα, Ακουστικός Σχεδιασμός και Πολυμέσα.

Εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση. Θέσεις καταλαμβάνουν επίσης ΑΜΕΑ, σε ποσοστό 3%. Το κόστος των σπουδών είναι 550 ευρώ ανά μάθημα για τα προπτυχιακά προγράμματα και 700 ευρώ στα μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ δίδονται και υποτροφίες μερικής και ολικής απαλλαγής από τα δίδακτρα. Περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις και τις υποτροφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ τις προσεχείς ημέρες

Πηγή: Esos.gr – Διαδικτυακή πύλη για την Παιδεία 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v