Τα 10 επαγγέλματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Έρευνα της Κομισιόν αποκαλύπτει τα δέκα επαγγέλματα που παρά την κρίση γεννούν ακόμη και τώρα αρκετές θέσεις εργασίας. Μάθετε ποια είναι.
Τα 10 επαγγέλματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας
Μπορεί τα ποσοστά ανεργίας να βρίσκονται ακόμη σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που παρά την ύφεση, δημιουργούν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, τονώνοντας την αγορά.

Ποια είναι αυτά; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τις δέκα κορυφαίες ειδικότητες που γεννούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας σήμερα:

-Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς
-Οικονομολόγοι
-Μάγειροι
-Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
-Επαγγέλματα υγείας
-Ανειδίκευτοι εργάτες
-Επιχειρηματικές υπηρεσίες – διαχειριστές
-Μηχανικοί
-Χειριστές μηχανών και εργαζόμενοι στον τομέα τροφίμων και συναφών προϊόντων
-Ταμίες και υπάλληλοι διανομής

Θετικά(;) μηνύματα για την Ελλάδα

Παράλληλα με την μελέτη της Κομισιόν, ελληνική έρευνα που εκπονήθηκε από την εταιρία λύσεων και συμβουλευτικής σε σχέση με το εργατικό δυναμικό Manpower αποκαλύπτει, όπως δημοσίευσε το Έθνος, πως οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα το προσεχές τρίμηνο εμφανίζουν άνοδο και είναι οι πιο ενθαρρυντικές τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι προσλήψεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για το «θετικό» του μηνύματος, καθώς η αύξηση των προοπτικών απασχόλησης συνοδεύεται από εξαιρετικά μειωμένους μισθούς.

Πάντως, σύμφωνα με την Manpower, ο βαθμός εμπιστοσύνης το τελευταίο τρίμηνο έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, εμφανίζοντας για πρώτη φορά θετικό πρόσημο από το 2010.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v