Online αγγελίες εργασίας: Δουλειά… με ένα κλικ

Συγκεντρώνουμε τα καλύτερα sites εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, και τα πιο εύχρηστα online εργαλεία για να βρείτε δουλειά… με μερικά κλικ.
Online αγγελίες εργασίας: Δουλειά… με ένα κλικ
Χαθήκατε στο χάος του διαδικτύου και/ ή πνιγήκατε κάτω από τόνους εφημερίδων με αγγελίες για δουλειά; Μην πελαγώνετε. Συγκεντρώνουμε τα καλύτερα sites εύρεσης εργασίας, που αναλαμβάνουν να σας γλιτώσουν από πολλαπλούς πονοκεφάλους: Αγγελίες ταξινομημένες ανά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή, απολαβές και πάει λέγοντας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και χρήσιμα εργαλεία, που υπόσχονται να κάνουν την διαδικασία αν όχι ευχάριστη, τουλάχιστον ευκολότερη.

Ζητείται υπάλληλος… εντός συνόρων

Kariera.gr: Ένα από τα δημοφιλέστερα, και μεγαλύτερα site αγγελιών για εύρεση εργασίας, το Kariera.gr, εκτός του ότι περιλαμβάνει χιλιάδες αγγελίες για θέσεις εργασίας, ταξινομημένες ανά τομέα και γεωγραφική περιοχή, παρέχει και διάφορα χρήσιμα εργαλεία για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, όπως η δυνατότητα να δημιουργήσετε (δωρεάν) λογαριασμό και να λαμβάνετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας, τη στιγμή που δημοσιεύονται. Μπορείτε, επίσης, να καταχωρίσετε online το βιογραφικό σας, για να το βρίσκουν στις αναζητήσεις οι υποψήφιοι εργοδότες, να το μεταφράσετε σε άλλες γλώσσες, και να ενημερωθείτε για τα workshops, τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που διοργανώνονται τακτικά. 

Skywalker.gr: Άλλος ένας… συνήθης ύποπτος για τους εν Ελλάδι υποψήφιους εργαζομένους, το εξαιρετικά οργανωμένο Skywalker δημοσιεύει εκατοντάδες αγγελίες για δουλειές, χωρισμένες ανά τομέα και επαγγελματικό κλάδο. Σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε δωρεάν λογαριασμό, στον οποίο θα έχετε αποθηκευμένο το βιογραφικό σας για να απαντάτε ευκολότερα στις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν –αν προτιμάτε να μην εγγραφείτε, μπορείτε πάντα να απαντήσετε σε μια αγγελία στέλνοντας το βιογραφικό σας απευθείας στον υποψήφιο εργοδότη, μέσω της ειδικής φόρμας που παρέχεται από το site. Διαθέτει, επίσης, την εξαιρετικά χρηστική λειτουργία «προώθηση βιογραφικού» που εντάσσει το βιογραφικό σας στη βάση δεδομένων του SkyWalker, για να μπορούν να το βρίσκουν οι υποψήφιοι εργοδότες στις αναζητήσεις τους. 

Aggeliopolis.gr: Χιλιάδες αγγελίες ταξινομημένες ανά επαγγελματικό τομέα, με απευθείας στοιχεία επικοινωνίας με τους υποψήφιους εργοδότες (ώστε να μην απαιτείται η εγγραφή σας στο σύστημα) περιλαμβάνει το Aggeliopolis.gr. Υπάρχουν, επίσης, και κάποιες αγγελίες για δουλειές στο εξωτερικό, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν και με βάση την περιοχή. Θυμηθείτε μόνο ότι, καθώς πρόκειται για site αγγελιών γενικώς, πρέπει να επιλέξετε από το μενού «Κατηγορίες Αγγελιών» τις «θέσεις εργασίας» πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Jobicious.com: Μπορεί να το ξέρατε παλιότερα ως euresi-ergasias.com. Μεγάλωσε, ανασχεδιάστηκε, άλλαξε το όνομά του και περιλαμβάνει πλέον, εκτός από αγγελίες για δουλειά ανά την Ελλάδα, και αρκετές αγγελίες για δουλειές στο εξωτερικό. Το εύχρηστο interface του σας επιτρέπει να ψάξετε ανά κατηγορία, ανά κλάδο ή ανά περιοχή, ενώ παρέχει και διάφορα χρήσιμα εργαλεία, όπως την online δημιουργία βιογραφικού ή επαγγελματικής κάρτας –χρειάζεται μόνο να εγγραφείτε, δωρεάν. 

Comsosjobs.com: Λιγότερες αγγελίες, χωρισμένες ανά κατηγορία, και με την ημερομηνία καταχώρισής τους σε εμφανές σημείο –για να μην… μπαίνετε σε άδικο κόπο– προσφέρει το CosmosJobs. Περιλαμβάνει αρκετές αγγελίες για κλάδους όπως εκείνους του τουρισμού και της εστίασης, ενώ δημοσιεύει κατά καιρούς και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα συμβουλών προς τους υποψήφιους εργαζόμενους. Διαθέτει, τέλος, και λίγες αγγελίες για δουλειά στο εξωτερικό. Δεν απαιτείται εγγραφή στο site –κάθε αγγελία συνοδεύεται από απευθείας στοιχεία επικοινωνίας με τον υποψήφιο εργοδότη. 

Δουλειά… έξω από ‘δω

Eures: Η επίσημη πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την εργασιακή διαθεσιμότητα στην Γηραιά Ήπειρο, περιλαμβάνει χιλιάδες «αγγελίες» από περισσότερες από τριάντα χώρες, και μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης για να βρείτε εύκολα τη δουλειά που ψάχνετε. Οι αγγελίες είναι ακριβέστατες, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (προσόντα, αμοιβή, διάρκεια σύμβασης, στοιχεία επικοινωνίας κλπ). Επιπλέον, το δίκτυο της EURES διαθέτει 850 συμβούλους σε όλη την Ευρώπη, που μπορούν να σας καθοδηγήσουν δωρεάν μέσω chat ή τηλεφωνικά (στους αριθμούς που μπορείτε να βρείτε εδώ) και να σας κατατοπίσουν για τα δικαιώματα και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε σε κάθε χώρα. 

EurActiv.com: Όλες οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (από την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι συγκεντρωμένες στο EurActiv. Η ευρύτατη γκάμα θέσεων περιλαμβάνει τις ειδικότητες του management, των νομικών, των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών, γραμματειακά πόστα, επικοινωνιολόγους, ειδικευμένους στις διεθνείς σχέσεις και όποια άλλη ειδικότητα μπορεί να εργαστεί σε αυτά τα ιδρύματα. Στο site ανακοινώνονται οι προκηρύξεις καθώς και η διορία που έχετε να κάνετε αίτηση ενδιαφέροντος. 

Eurojobs.com: Από τα πιο πλήρη sites εργασίας που υπάρχουν, το EuroJobs αφενός προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν και αφετέρου συγκεντρώνει κενές θέσεις από κάθε πιθανή γωνία της Ευρώπης (και όχι μόνο) για κάθε ειδικότητα. Επιλέγετε την χώρα, τον τομέα και τις λέξεις-κλειδιά για την εργασία που αναζητάτε και σας επιστρέφει χιλιάδες αγγελίες με μερικά κλικ. 

IT jobs.com: Για τον σταθερά ανερχόμενο και πάντα περιζήτητο κλάδο της πληροφορικής και των ψηφιακών συστημάτων, υπάρχει εξειδικευμένος ιστότοπος, όπου μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας και να «ξεφυλλίσετε» τις διαθέσιμες αγγελίες, που την στιγμή της έρευνάς έφταναν τις 10.000. 

i-Agora.com: Από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ, εδώ θα βρείτε διαθέσιμες αγγελίες για κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν υπάρχει ταξινόμηση ανά κατηγορία, μπορείτε όμως να κάνετε αναζήτηση με τις λέξεις-κλειδιά και/ή τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν. Το i-Agora διαθέτει και premium έκδοση για περισσότερες θέσεις εργασίας έναντι συνδρομής. 

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v