Σαγιονάρα: Το μέγιστο "faux-pas" του γραφείου

Οι σαγιονάρες είναι ο νούμερο ένα εφιάλτης του καλοκαιριού στο γραφείο. Σε αυτό συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που απάντησε σε έρευνα σχετικά με τις πλέον ακατάλληλες ενδυμασίες. Η μίνι φούστα ήρθε μόλις δεύτερη.
Σαγιονάρα: Το μέγιστο faux-pas του γραφείου
Οι σαγιονάρες είναι το νούμερο ένα “don’t” όσον αφορά το καλοκαιρινό ντύσιμο στη δουλειά, με τις μίνι φούστες να έρχονται δεύτερες και τα στράπλες τοπ τρίτα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Opinion Research Corporation για λογαριασμό της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Adecco, από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου, συμμετείχαν χίλιοι Αμερικανοί εργαζόμενοι από 18 ετών και άνω.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφορά στις απαντήσεις ανδρών και γυναικών εργαζομένων: ενώ τα δύο φύλα συμφωνούν ότι οι σαγιονάρες παραείναι casual για το γραφείο, οι γυναίκες θεωρούν απρεπείς τις μίνι φούστες κατά 80%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 61%. Επίσης, περισσότερο από 76% των γυναικών, και μόλις 55% των ανδρών θεωρεί τα στράπλες τοπ ακατάλληλα για τον χώρο εργασίας.

Το ευέλικτο ωράριο είναι το προνόμιο που θα ήθελαν να απολαμβάνουν οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων στη δουλειά τους το καλοκαίρι. Ακολουθούν οι περισσότερες μέρες άδειας.

Επίσης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν σε ποσοστό 80% ότι το καλοκαίρι προσπαθούν να ενσωματώνουν περισσότερη φυσική άσκηση στην καθημερινότητά τους –πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της δουλειάς– και ότι κάνουν πολύ πιο υγιεινές επιλογές στο φαγητό απ’ ότι τον χειμώνα.

Ερωτώμενοι σχετικά με την αμερικανική οικονομία, το 88% των συμμετεχόντων απάντησε ότι η ανεργία και η τιμή του πετρελαίου είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες του, με την έλλειψη των διαθέσιμων θέσεων εργασίας να ακολουθεί, σε ποσοστό 86%.

Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε περισσότερο ανήσυχο για την κατάσταση της οικονομίας σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ για το 41% η ανησυχία δεν έχει μεταβληθεί.

Πηγή: Reuters.com
Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v