Εύρεση Εργασίας: Ψάχνοντας δουλειά μέσω διαδικτύου

Αν ανήκετε στους –ουκ ολίγους- εκπροσώπους του αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας της χώρας μας, πάρτε ιδέες για το πώς μπορεί το διαδίκτυο να γίνει πολύτιμος βοηθός σας στην αναζήτηση εργασίας και κάντε… κλικ στην επόμενη δουλειά σας.
Εύρεση Εργασίας: Ψάχνοντας δουλειά μέσω διαδικτύου
του Γιώργου Κόκουβα

Η φτώχια θέλει καλοπέραση – και η ανεργία θέληση και… τρόπο. Αυτός ο τρόπος δεν εξαντλείται πια μόνο στο ξεφύλλισμα των εφημερίδων και στην αναμονή μήπως κάποιος γνωστός γνωστού γνωρίζει για κάποια θέση εργασίας. Η αναζήτηση δουλειάς έχει περάσει στην νέα εποχή και το διαδίκτυο προσφέρει αρκετά καινούρια εργαλεία για να αυξήσετε τις πιθανότητες εντοπισμού της κατάλληλης θέσης. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα ηλεκτρονικά εργαλεία για να πολεμήσουμε με κλικ την ανεργία.

*Η ψυχολογική βάση

Πριν ξεκινήσουμε με τα πρακτικά ζητήματα, πρέπει να τονίσουμε το αυτονόητο, αλλά καθόλου εύκολο: Να μην αφήσετε την ανεργία να επηρεάσει την ψυχολογική σας κατάσταση. Δείτε τον ψυχολογικό οδηγό του in2life για να αντιμετωπίσετε την ανεργία εδώ

*Sites αναζήτησης εργασίας

Γιατί να κυκλώνετε αγγελίες στην εφημερίδα, στις οποίες διαβάζετε αναγκαστικά όλες τις στήλες για να καταλήξετε σε ελάχιστες ενδιαφέρουσες; Στις ηλεκτρονικές σελίδες, η αναζήτηση γίνεται πιο εύκολη, πληκτρολογώντας την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει και λέξεις-κλειδιά που θα εμφανίσουν σε λίγα δευτερόλεπτα τα κατάλληλα αποτελέσματα. Μιλήσαμε με τον κ. Χάρη Αμανατίδη, εκπρόσωπο ενός από τα πιο διαδεδομένα και οργανωμένα sites αγγελιών, του Aggeliopolis.gr, για να μας κατατοπίσει σχετικά με τις δυνατότητες του διαδικτύου σε αυτόν τον τομέα.

«Η οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και από την οποία δε φαίνεται έξοδος στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον αποτυπώνεται στις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελληνική οικονομία το 2011: έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ, ύφεση 2,9% και εκτίναξη της ανεργίας στο 16%. Ακόμα και για το 2012 οι προβλέψεις δεν είναι καλύτερες αφού η ανεργία αναμένεται να φτάσει το 16,4% αυξανόμενη περαιτέρω», σημειώνει ο κ. Αμανατίδης για την κατάσταση της Ελλάδας και συμπληρώνει: «Ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να βρει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι και το διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά, στο Αggeliopolis.gr υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 7.800 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων, οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βάλουν τη δική τους αγγελία αναζήτησης εργασίας ώστε να τους προσεγγίσουν οι εργοδότες». Κάντε κλικ εδώ και δοκιμάστε το οι ίδιοι. 

*ΟΑΕΔ

Χρησιμοποιήστε το θεσμικό πλαίσιο αναζήτησης εργασίας –ναι, ακόμη και ένας κρατικός φορέας μπορεί να γίνει χρήσιμος στο διαδίκτυο. Πατήστε εδώ και αναζητήστε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο site του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού.

*Χρησιμοποιήστε τα social networks

Τα sites κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύονται σημαντικό εφόδιο στο «μέτωπο» των κοινωνικών επαφών, των γνωριμιών και της δημοσιοποίησης της διαθεσιμότητάς σας στην αγορά εργασίας. Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το προφίλ σας στο Facebook, το LinkedIn και το Twitter σε παλιότερο δημοσίευμα του In2life

*Οδηγοί σύνταξης βιογραφικού σημειώματος

Αξιοποιήστε τα πρότυπα και τις οδηγίες που θα βρείτε στο διαδίκτυο για να συντάξετε το τέλειο βιογραφικό και να δίνετε την εικόνα ενός επαγγελματία στις αιτήσεις για εργασία που θα καταθέσετε. Πάρτε ιδέες από το ειδικό site της Microsoft εδώ ή από sites του εξωτερικού, όπως το CVtips.com

*Αναπτύξτε την επιχειρηματικότητά σας

Η λύση στην ανεργία δεν είναι μόνο το να αποκτήσετε αφεντικό, αλλά και να… γίνετε αφεντικό, εφόσον έχετε τις επιχειρηματικές ικανότητες να ξεκινήσετε το επαγγελματικό σχέδιο που πάντα ονειρευόσασταν. Δείτε όλα τα εργαλεία που παρέχει το ελληνικό διαδίκτυο για να το πετύχετε εδώ

*Η εργασιακή… μετανάστευση

Αν πήρατε την μεγάλη –και δύσκολη- απόφαση να αναζητήσετε την τύχη σας… αλλού, δείτε σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life οδηγίες για να βρείτε δουλειά στο εξωτερικό από την άνεση του υπολογιστή σας. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v