ΤΑΞΙΔΙΑWEEKENDS

Μια οργανωμένη πεζοπορία στη φύση είναι ό,τι χρειάζεσαι

Θα περπατήσεις απίστευτα τοπία, θα προϋπαντήσεις την άνοιξη όπως πρέπει, στην εξοχή, και θα γνωρίσεις και κόσμο. Τι άλλο θέλεις;

Μια οργανωμένη πεζοπορία στη φύση είναι ό,τι χρειάζεσαι

της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε μια μεγάλη βόλτα στη φύση, αλλά είστε αρχάριοι και φοβάστε πως θα χαθείτε μόνοι σας στα μονοπάτια; Ξέρετε μια χαρά να διαβάζετε χάρτες και σημάνσεις, αλλά βαριέστε να περπατάτε μόνοι; Έχετε εξαντλήσει τα μονοπάτια που σας έχουμε προτείνει εδώ κι εδώ κι εδώ, και ψάχνετε καινούριες διαδρομές; Έχουμε τους ανθρώπους σας: Οι σούπερ δραστήριοι σύλλογοι και ομάδες που ακολουθούν διοργανώνουν τις τέλειες πεζοπορίες εντός και εκτός Αττικής, και αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν στα ωραιότερα μονοπάτια και να σας συστήσουν σε ομοϊδεάτες, για να μην περπατήσετε ποτέ ξανά μόνοι.

Hiking around Athens: Διοργανώνουν τακτικά σούπερ πεζοπορίες εντός και εκτός Αττικής, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν (υπάρχει μόνο ένα κόστος μετακίνησης στις μακρινές). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλος του γκρουπ στο Facebook και να δηλώσετε συμμετοχή στην πεζοπορία που σας ενδιαφέρει. Για τον Απρίλιο προγραμματίζονται πεζοπορίες στον Υμηττό, τον Ελικώνα και τα Μέθανα. Σημειώστε ότι οι πεζοπορίες χωρίζονται σε τρεις βαθμούς δυσκολίας (αρχαρίων, προχωρημένων και μια ενδιάμεση κατηγορία) με τις ευκολότερες να ξεκινούν από τα 6-7 χιλιόμετρα, και να μην ξεπερνούν τα 10. Λεπτομέρειες εδώ

Το Δραστήριο Κατσίκι: Διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας, και διοργανώνει μία με δύο δραστηριότητες-εξορμήσεις τον μήνα. Οι πεζοπορίες σε Αθήνα και πέριξ είναι συνήθως δωρεάν, για τις πιο μακρινές υπάρχει κόστος μετακίνησης και σε ορισμένες περιπτώσεις ενοικίασης εξοπλισμού. Για τις 29 Απριλίου, επί παραδείγματι, που προγραμματίζεται πεζοπορία και ράφτινγκ στον Εύηνο, το κόστος συμμετοχής είναι 60€ για τη μετακίνηση, το κόστος και τον εξοπλισμό της κατάβασης ράφτινγκ και το φαγητό (μπάρμπεκιου δίπλα στο ποτάμι). Λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

Active Sundays: Σούπερ δραστηριότητες στη φύση σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνει αυτή η δημοφιλέστατη ομάδα, που προσφέρει και τιμές early bird αν κλείσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας. Για τα προσεχή Σαββατοκύριακα έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, η διάσχιση του φαραγγιού του Οδοντωτού (1η Μαΐου, κόστος συμμετοχής 25€ το άτομο), και του φαραγγιού του Λούσιου (22 Απριλίου, κόστος συμμετοχής 25€ το άτομο). Περισσότερα εδώ.

Τα καταφύγια της Πάρνηθας: Το Μπάφι και το Φλαμπούρι διοργανώνουν αμφότερα πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια της Πάρνηθας σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Οι πεζοπορίες έχουν διάρκεια 3-4 ωρών, είναι ιδανικές για αρχαρίους. Στο μεν Μπάφι κοστίζουν 17€ το άτομο, στο δε Φλαμπούρι είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση να αγοράσετε ένα κουπόνι ελάχιστης κατανάλωσης από την κουζίνα του καταφυγίου, που κοστίζει 5€.

(*) Δεν σου φτάνει, θέλεις κι άλλο; Εδώ υπάρχει αναρτημένο το πρόγραμμα όλων των οργανωμένων πεζοπορικών εξορμήσεων, εντός και εκτός Αττικής, για κάθε μήνα του 2018. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2