Οι καλύτερες οργανωμένες πεζοπορίες κοντά μας

Οι σύλλογοι που αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στα μονοπάτια της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
Οι καλύτερες οργανωμένες πεζοπορίες κοντά μας
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε να περπατήσετε στις εξοχές Αθηνών και περιχώρων, αλλά δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητες προσανατολισμού σας; Κανένα πρόβλημα. Ένα σωρό ομάδες και πεζοπορικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν σε ειδυλλιακά μονοπάτια… δίπλα σας. Θα μάθετε ιστορίες και μυστικά για τις αττικές εξοχές, θα περπατήσετε σε φανταστικά τοπία και θα γνωρίσετε και κόσμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η Trekking Hellas διοργανώνει πεζοπορίες στην Πάρνηθα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η διαδρομή διαρκεί περί τις τρεισήμισι ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι 15€ το άτομο (30% έκπτωση σε παιδιά και ανέργους). Πληροφορίες εδώ.

Στα μονοπάτια της Πάρνηθας μας ξεναγούν και οι άνθρωποι των δύο καταφυγίων της, στο Μπάφι και το Φλαμπούρι, σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται και εδώ στα 15€ το άτομο, ενώ στο Φλαμπούρι συγκεκριμένα μπορείτε να κάνετε τη διαδρομή σας… tailor made, ανάλογα με τις αντοχές και την διάθεσή σας: από μισάωρη βόλτα μέχρι πολύωρες πεζοπορίες.

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών διοργανώνει κάθε μήνα πολλές διαφορετικές πεζοπορίες σε εξοχές κοντά ή μακριά από την Αθήνα, οι οποίες ξεκινούν από το Πεδίο του Άρεως. Για τις 16 Απριλίου, επί παραδείγματι, έχει προγραμματιστεί εξόρμηση μια σούπερ ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή στο πανέμορφο δάσος της Σκιρίτιδας (στην Αρκαδία) ανάμεσα σε πλατάνια, ποτάμια, βάθρες και παλιούς νερόμυλους πλάι στο ποτάμι του Ευρώτα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξορμήσεων ανά μήνα εδώ.



Ο Όμιλος Φίλων του Βουνού και της Θάλασσας, στη Βούλα, διοργανώνει επίσης πολλές ενδιαφέρουσες πεζοπορίες εντός και εκτός Αττικής. Για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί εκδρομές για πεζοπορία στο Μαίναλο, τον Παρνασσό, το Φαράγγι της Βελίτσας, και την Βόρεια Εύβοια. Το κόστος συμμετοχής είναι 18€ το άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι θα λέγατε για μια πεζοπορία στα μεταλλεία του Λαυρίου; Στο ελάχιστα γνωστό Φαράγγι του Κελάδονα, στην Πάρνηθα; Ή στο Φράγμα της Λίμνης του Μαραθώνα και τον Πύργο της Οινόης; Το B-Cause, της διατροφολόγου και γυμνάστριας Ηρώς Μπεζουργιάννη προτείνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αττικές διαδρομές κάθε μήνα, με το κόστος να ξεκινά από τα 10€ το άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θέλετε να περπατήσετε στη φύση μαζί με τα πιτσιρίκια σας; Οργανωμένες πεζοπορίες και παιχνίδια στη φύση για οικογένειες διοργανώνει τακτικά η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών η οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον (εξαιρετικά εύκολα προσβάσιμο) Υμηττό. Οι τιμές συμμετοχής κυμαίνονται στα 10€ ανά οικογένεια.

Μιλώντας για τον Υμηττό, πεζοπορίες στα καταπράσινα μονοπάτια του διοργανώνει μια φορά τον μήνα και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης. Οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου και 22 Μαΐου 2016.

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιώς διοργανώνει εξορμήσεις για πεζοπορίες σε απάτητα σχεδόν μονοπάτια γύρω από την Αττική. Για τον Απρίλιο, ετοιμάζουν πεζοπορικές εκδρομές στο Καλλίδρομο, τα Μέθανα και την Οίτη, ενώ για τον Μάιο το πρόγραμμα έχει Λούσιο, Πατέρα (βουνό κοντά στην Ψάθα), Κίσσαβο και Κρινόφυτα Αχαΐας. Το κόστος συμμετοχής είναι 20€ το άτομο (ισχύουν φοιτητικές εκπτώσεις). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v