Τέλεια Σ/Κ για να ερωτευτείτε ξανά

Στο Πήλιο, στην Καρδαμύλη, στην Ορεινή Κορινθία και στη Λίμνη Πλαστήρα οι τιμές είναι καλές, και τα Σαββατοκύριακά μας βουτηγμένα στο ρομάντζο.
Τέλεια Σ/Κ για να ερωτευτείτε ξανά
της Ηρώς Κουνάδη

Ρομαντικές βόλτες σε λιθόστρωτα σοκάκια, πικνίκ στις όχθες λιμνών και ποταμιών, αλλά και… εξτρίμ και λιγότερο εξτρίμ σπορ (μη γελάτε, οι έρευνες http://www.mckendree.edu/academics/scholars/issue17/mckinney.htm λένε ότι η αδρεναλίνη κάνει θαύματα στην ερωτική μας διάθεση) σε τέσσερις εκδρομές ιδανικές για να τονώσουν τον έρωτά σας, είτε διανύετε τον τρίτο χρόνο της σχέσης σας, είτε τον δέκατο τρίτο.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (30/9-1/10).

Στην Ορεινή Κορινθία


Λιγότερο από δύο ωρίτσες μακριά από την πόρτα του σπιτιού σας, η Ορεινή Κορινθία βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της, όχι μόνο επειδή το έτσι κι αλλιώς φαντασμαγορικό τοπίο της γίνεται σιγά-σιγά χρυσαφένιο, αλλά και επειδή οι διαβόητες τιμές της δεν έχουν ακόμα τραβήξει την χειμωνιάτικη ανηφόρα τους.

Για βάση σας, το “hot spot” της περιοχής είναι τα Τρίκαλα, χωρισμένα σε Άνω, Κάτω και Μεσαία γειτονιά, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ξενώνες και τα πιο λαοφιλή ταβερνάκια. Μας αρέσουν, όμως, εξίσου και τα πιο ήσυχα χωριά, όπως η μικρούλα Καστανιά, η Γκούρα με το παραδοσιακό καφενεδάκι της, και το ατμοσφαιρικό Κεφαλάρι. Όσο για τις περιηγήσεις σας, τα μονοπάτια που διασχίζουν τα ειδυλλιακά τοπία της, οι δύο λίμνες, η όμορφη Δόξα και η μυθική Στυμφαλία, και οι φαντασμαγορικές αυτοκινητοδιαδρομές που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους είναι μόνο η αρχή.


Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία 

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα, πέτρινα δωμάτια του Αρχοντικού Κεφαλάρι στο ομώνυμο χωριό (από 30€ έως 55€ το δίκλινο με πρωινό, αναλόγως το δωμάτιο που θα διαλέξετε) ή του Armonia Boutique Hotel (από 70€ το δίκλινο με πρωινό) επίσης στο Κεφαλάρι. Πολύ καλές προτάσεις είναι και το Ξενοδοχείο Άστρα στην Καστανιά (60€ το δίκλινο με πρωινό) και ο Ξενώνας Καστανιά στο ίδιο χωριό (50€ το δίκλινο) 

Στη Λίμνη Πλαστήρα


Η αδρεναλίνη που τονώνει τον έρωτα, όπως λέγαμε στην αρχή, εδώ ξεχειλίζει, καθότι η Λίμνη Πλαστήρα είναι γεμάτη ευκαιρίες για δράση και δραστηριότητες στις όχθες της (από ιππασία και mountain bike, μέχρι κανό και τοξοβολία) και έχει και μερικές φαντασμαγορικές διαδρομές για να διανύσετε είτε –ιδανικά– με ποδήλατα, είτε με το αυτοκίνητο. Μια από τις ομορφότερες είναι αυτή που συνδέει τα χωριά Κρυονέρι και Νεοχώρι, μέσα από εννιά χιλιόμετρα ανάμεσα στο πράσινο των δέντρων και το γαλάζιο των νερών.

Διαβάστε περισσότερα - Λίμνη Πλαστήρα: Απόδραση στο στολίδι των Αγράφων

Εδώ να μείνεις: Στο Νεοχώρι, που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος σε σούπερ ξενώνες με καλές τιμές, όπως τα Αντιγόνη (30€ το δίκλινο με πρωινό), Ίριδα (επίσης 30€ το δίκλινο με πρωινό), Kynthia Guesthouse (35€ το δίκλινο με πρωινό), αλλά και στον Ξενώνα Το Πέτρινο στην Πεζούλα (40€ το δίκλινο). 

Στο Πήλιο


Χωριουδάκια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιών, με πετρόχτιστα δρομάκια και σκιερές πλατείες. Παραλίες με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, για να γιορτάσουμε εκείνη ακριβώς την εποχή που δεν είναι εντελώς ακόμα φθινόπωρο, αλλά ούτε και ακριβώς ακόμα καλοκαίρι. Φανταστικά δάση που τα διασχίζουν μονοπάτια ιδανικά για να περπατιούνται χέρι-χέρι. Συγκλονιστική κουζίνα, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και (απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα) σούπερ χαμηλές τιμές στα δωμάτια, γιατί ερωτευμένοι είστε, όχι πλούσιοι.

Επιλέξτε για βάση σας την ρομαντική Τσαγκαράδα, την πιο ζωντανή Ζαγορά, την κοσμοπολίτικη Πορταριά που είναι και το κοντινότερο απ’ όλα τα χωριά στον Βόλο για να μην οδηγείτε πολύ, τις ήσυχες Μηλιές, ή τον πανέμορφο Άγιο Λαυρέντιο.



Λεπτομέρειες για καθένα ξεχωριστά, μαζί με προτάσεις για σούπερ φαγητό, έχουμε εδώ -
Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Διογένη στην Τσαγκαράδα (35€ το δίκλινο) ή στα ευρύχωρα στούντιο Όλγα (35€ το δίκλινο) επίσης στην Τσαγκαράδα. Στα υπέροχα, παραδοσιακά διαμερίσματα του Vera’s Traditional House (45€ το δίκλινο με πρωινό) στη Ζαγορά ή στα πανέμορφα, αρτιστίκ Olga Rooms στην Πορταριά (40€ το δίκλινο).

Στην Καρδαμύλη


Υπάρχει καλύτερο σκηνικό από εκείνο που ολοκλήρωσε την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα (το Πριν τα Μεσάνυχτα γυρίστηκε εδώ) για να τονώσει και τον δικό σας; Ένα χωριό όλο πέτρα, από εκείνα που φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσε να συναντήσει μόνο στα ορεινά της Πελοποννήσου, ακουμπά στο απέραντο γαλάζιο της μεσσηνιακής Μάνης. Τα καρτποσταλικά, πετρόχτιστα αρχοντικά του «σετάρονται» με λιθόστρωτα καλντερίμια, δυο βήματα από τη μεγάλη παραλία με τα κατάλευκα βότσαλα. Εδώ κοντά βρίσκεται άλλη μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου, ο Φονέας, με τα σμαραγδένια του νερά, αλλά και το ανεξερεύνητο εν πολλοίς ορεινό Εξωχώρι με το φαράγγι του, στις πλαγιές του Ταΰγετου, και η κουκλίστικη Άρνα με τα πέτρινα αρχοντικά της.

Διαβάστε περισσότερα (και δείτε επιλογές για διαμονή και φαγητό στην περιοχή) -
Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό 
Πελοπόννησος: 5 υπέροχα χωριά δίπλα στη θάλασσα

Εδώ να μείνεις: Στο όμορφο Ξενοδοχείο Φαράγγι στο Εξωχώρι (50€ το δίκλινο) ή στα στούντιο του Παράδεισου στην Καρδαμύλη (55€ το δίκλινο)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v