Τα πιο ωραία νησιά για (σχεδόν) φθινόπωρο

Στην Αίγινα, την Εύβοια, την Κύθνο, την Άνδρο και (ω ναι) την Κρήτη, οι τιμές είναι χαμηλές και το καλοκαίρι έχει ακόμα μέλλον.
Τα πιο ωραία νησιά για (σχεδόν) φθινόπωρο
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι ακριβώς φθινόπωρο ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα. Ούτε ο Οκτώβρης, εδώ που τα λέμε. Δεν παραπονιόμαστε, όμως, καθόλου για αυτό. Μας αρέσει που έχουμε ακόμα ενάμιση μήνα ημι-καλοκαίρι, με τις τιμές να έχουν πάρει τον κατήφορο, τα πλήθη να αραιώνουν, και τον καιρό ό,τι πρέπει για αρκετές ακόμα βουτιές σε κοντινά και μακρινά νησάκια σαν αυτά.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (30/9-1/10). Από εκεί και μετά, θα είναι πιθανώς χαμηλότερες.

Η Αίγινα


Μια ωρίτσα δρόμος, και τα βρίσκεις όλα… σε κόμπακτ συσκευασία. Και χρωματιστά αρχοντικά, και γραφικά σοκάκια. Και μια παραλιακή περαντζάδα χιλιομέτρων ιδανική για ποδηλατάδες που καταλήγει στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Και αρχαίο ναό (την Αφαία, κοντά στην Αγία Μαρίνα) και σούπερ νερά –αν κάνεις την αβαρία και πάρεις το βαρκάκι από την Πέρδικα ως το απέναντι ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μονή

Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο
και Μια γεμάτη μονοήμερη στην Αίγινα

Πού θα μείνετε: Στην πόλη της Αίγινας, καλές επιλογές είναι τα Aqua Mare (45€ το δίκλινο με πρωινό) και Kalokenti Studios (50€ το δίκλινο). Στην Πέρδικα, μας αρέσουν πολύ τα Alvi Studios (35€ το δίκλινο) και Perdika Mare (45€ το δίκλινο).

Η Εύβοια


Τόσο κοντινή, και τόσο στεριανή, που τις περισσότερες φορές ξεχνάμε πως είναι νησί. Και ξέρετε ποιο είναι το πιο ωραίο με τα νησιά που ξεχνάς πως είναι νησιά; Ότι δεν έχουν ακτοπλοϊκά. Ούτε δρομολόγια πλοίων. Ό,τι ώρα θέλεις, μπαίνεις στο αυτοκίνητο και φεύγεις. Και μία-δύο ώρες αργότερα, βρίσκεσαι να κολυμπάς σε νερά φανταστικά, σαν αυτά της Χιλιαδούς ή της Μουρτερής, να περπατάς μονοπάτια που περνούν δίπλα από καταρράκτες, όπως αυτός του Δρυμώνα, ή να βολτάρεις σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια σαν τη Λίμνη.

Διαβάστε περισσότερα (και δείτε επιλογές για διαμονή και φαγητό) - Εύβοια: Ανοιξιάτικες αποδράσεις… εδώ δίπλα
και Οι πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας

Η Κύθνος


Κάτι λιγότερο από δύο ώρες μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου (μία ώρα και 40 λεπτά, για να είμαστε ακριβείς, και 16€ one way για να είμαστε… φτηνείς) η Κυκλάδα της διπλανής πόρτας τα ‘χει όλα: Και φανταστικές παραλίες σαν την πολυφωτογραφημένη Κολώνα, και ιδανική θερμοκρασία νερών αυτήν την εποχή, και μια κουκλίστικη Χώρα με πλακόστρωτα σοκάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπίτια και λουλουδιασμένα café, και ένα εκτενέστατο δίκτυο μονοπατιών για αρχάριους και προχωρημένους πεζοπόρους (χάρτης με τις διαδρομές εδώ και δύο από τις δημοφιλέστερες, πιο αναλυτικά, εδώ).

Διαβάστε περισσότερα - Κύθνος: Κυκλαδίτικη βουτιά κοντά στην Αθήνα

Πού θα μείνετε: Στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια Ειρηάννα στα Λουτρά (35€ το δίκλινο) ή στα όμορφα ευρύχωρα διαμερίσματα των Tzamaros Studios και Foinikas στον Μέριχα (45€ το δίκλινο σε καθένα από αυτά)

Η Άνδρος


Δύο ωρίτσες όλες κι όλες (και 19€ one way) χωρίζουν το λιμάνι της Ραφήνας από την ωραιότερη ίσως κυκλαδίτικη Χώρα. Η Άνδρος, όμως, δεν τελειώνει εκεί: Έχει και πανέμορφα χωριά στην ενδοχώρα της, και σούπερ παραλίες με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά, και ένα άψογα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών –γιατί αν είναι να πεζοπορήσετε, τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να το κάνετε. Όλες οι διαδρομές αναλυτικά εδώ.

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Πού θα μείνετε: Στα πανέμορφα δωμάτια του Paradise Art Hotel πολύ κοντά στη Χώρα (29€ το δίκλινο με πρωινό) ή του Aegea Blue Cycladic Resort στον Ζόρκο, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Άνδρου (49€ το deluxe δίκλινο με πρωινό). Σούπερ low budget είναι η Ελπίδα στο Μπατσί (από 26€ το δίκλινο στούντιο), πανέμορφες και οι Μαινάδες στους Μένητες (45€ το δίκλινο στούντιο).

Η Κρήτη


Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε: Η Ryanair φροντίζει να τη φέρει κοντά μας, για την ακρίβεια σε απόσταση μίας μόνο ώρας και 72€ πήγαινε-έλα ως τα Χανιά, με τρεις πτήσεις την ημέρα για να διαλέξετε όποια σας βολεύει καλύτερα. Το καλοκαίρι στην Κρήτη διαρκεί ακόμα πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε όλο τον καιρό μπροστά σας να βουτήξετε και στη «γήινη» Χρυσή Ακτή, έξω από τα Χανιά, αλλά και σε πολύ πιο εξωτικά νερά, όπως αυτά στα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Άσε που τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να διασχίσετε το φαράγγι της Σαμαριάς χωρίς να ρισκάρετε σοβαρά εγκαύματα ή να διατρέχετε κίνδυνο ηλίασης. Να προσθέσουμε και τις βόλτες στο ηλιοβασίλεμα, με φόντο το ενετικό λιμάνι των Χανίων, και τα χρωματιστά κτίρια της Παλιάς Πόλης, ή έχετε ήδη φύγει και δε μας ακούτε;

Διαβάστε περισσότερα - Τα Χανιά είναι έρωτας!

Πού θα μείνετε: Σούπερ low budget επιλογή, το ξενοδοχείο Φαλάσαρνα στην καινούρια πόλη των Χανίων (28€ το δίκλινο). Αν προτιμάτε ολόκληρο διαμέρισμα, το Estrella Mamouth Studio προς την Χαλέπα είναι τέλειο για τρία άτομα και κοστίζει 40€. Στην παλιά πόλη, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Angelika Studios (40€ το δίκλινο). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v