4 ιδέες για μονοήμερες με μπάνιο κοντά στην Αθήνα

Βουτιές και μεζέδες, εξερευνήσεις, θερινό σινεμά ή θεατρικά βράδια, μέσα από τέσσερις σούπερ ιδέες για μονοήμερες στη θάλασσα κοντά στην Αθήνα.
4 ιδέες για μονοήμερες με μπάνιο κοντά στην Αθήνα
Επειδή οι βουτιές… δεν μας αρκούν, βάζουμε προστιθέμενη αξία στις καλοκαιρινές μας μονοήμερες και ξεκινάμε για τις θάλασσες κοντά στην πόλη, συνδυάζοντάς την με γεύσεις, τέχνη και εξερευνήσεις στη φύση.

Βουτιές… στα δάση του Σχινιά

Η παραλία: Τα Πεύκα του Σχινιά, στο βορειότερο άκρο των ακτών του Μαραθώνα και του Σχινιά, είναι το πιο καθαρό και όμορφο κομμάτι της παραλίας. Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά, με φόντο το πευκόδασος, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει φυσική σκιά και τα νερά είναι ρηχά, επομένως είναι κατάλληλη και για τα παιδιά.
Plus: Θα εξερευνήσετε την ενδοχώρα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, με το Δάσος της Κουκουναριάς και τις λιμνούλες που συναποτελούν τη Μακάρια Πηγή. Αφού χορτάσετε πράσινο και πάρετε καθαρό αέρα ανάμεσα στα πεύκα, αράξτε για ουζάκι και μεζέδες στα ταβερνάκια του παραλιακού δρόμου (περί τα 15€ το άτομο).

Βουτιές… στο σινεμά

Η παραλία: Βάζουμε την πυξίδα προς τα Μεσόγεια και φτάνουμε Πόρτο Ράφτη, για να «πλατσουρίσουμε» στην νεανική ατμόσφαιρα της Ερωτοσπηλιάς. Δημοφιλής (πράγμα που μπορεί να σημαίνει και πολυκοσμία) αλλά καθαρή και όμορφη, η παραλία έχει πολλές στάσεις ανεφοδιασμού γύρω της, ενώ βρίσκεται κοντά και στο θερινό σινεμαδάκι της περιοχής.
Plus: Μένουμε ως το βράδυ για να πιάσουμε θέση στο σινέ Μάριελ (Λ. Μαρκοπούλου 39, τηλ: 2299071335), που απλώνει γαλάζιες καρεκλίτσες σκηνοθέτη στο χαλίκι, αλλά και μίνι… σαιζλονγκ μπροστά στο πανί, στο οποίο απολαμβάνουμε προσεγμένες ταινίες, κυρίως νέες κυκλοφορίες. Το εισιτήριο στοιχίζει 7,50€ (τις Τετάρτες ισχύει προσφορά 1+1 εισιτήριο δώρο).

Μακροβούτια… στους ψαρομεζέδες της Ψάθας

Η παραλία: Απέχει 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες και άνετες παραλίες της Αττικής. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, το βότσαλο ψιλό και οι επιλογές πολλές: Θα βρείτε ελεύθερα και οργανωμένα κομμάτια για να απλώσετε πετσέτα αναλόγως γούστου.
Plus: Ωραιότατη αφορμή για να επεκτείνετε την εκδρομή σας στη θάλασσα, η ταβέρνα του Άγγελου στην άκρη της παραλίας θα σας χορτάσει με τα θαλασσινά της εδέσματα. Ποντάρετε στην υπέροχη γαριδομακαρονάδα και το φοβερό μυδοπίλαφο και τσουγκρίστε ποτήρια ούζου εκεί που σκάει το κύμα. Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Βουτιές… στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Η παραλία: Αγαπημένη μας θαλασσινή γωνιά στην περιοχή είναι το Καλαμάκι, η μία από τις τρεις παραλίες της Παλιάς Επιδαύρου, όπου το πευκόδασος καταλήγει σταδιακά σε μια βοτσαλωτή ακτή, ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό μπάνιο. Στη συνέχεια στεγνώνουμε… τρώγοντας σούπερ μαγειρευτά στο Καλογερικό στο Γιάλασι (περί τα 10’ οδήγησης), περιμένοντας να βραδιάσει για να κατηφορίσουμε στο αρχαίο θέατρο.
Plus: Το «εξτρά» της μονοήμερης δεν είναι άλλο από κάποια από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Δείτε το πρόγραμμα εδώ – οι παραστάσεις ξεκινούν από 1η Ιουλίου και περιλαμβάνουν αρχαία δράματα όπως η Άλκηστη, η Ειρήνη, οι Επτά επί Θήβας, ο Οιδίπους επί Κολωνώ και οι Βάκχες. Τα κανονικά εισιτήρια ξεκινούν από τα 10€ και φτάνουν τα 45€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v