Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής

Βουτάμε στις λιγότερο δημοφιλείς παραλίες της αττικής ακτογραμμής, χωρίς να μας ταλαιπωρεί η πολυκοσμία.
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής

Ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά πώς «κρυμμένες» παραλίες στην Αττική δεν υπάρχουν πλέον. Το πάλαι ποτέ «μυστικό» ΚΑΠΕ στο Σούνιο πλέον βρίθει κόσμου και τα Λιμανάκια θυμίζουν συνωστισμένο κλαμπ.

Και πάλι όμως, υπάρχουν περιοχές όπου μπορούμε να βουτήξουμε χωρίς να μας ταλαιπωρήσει η υπερβολική πολυκοσμία στην Αττική. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές και… κρατήστε μυστικό.

Χαμολιά

Ένας ήρεμος και συνήθως απάνεμος κολπίσκος βρίσκεται στην περιοχή Χαμολιά, κοντά στην Βραυρώνα, και προσφέρεται για βουτιές από τα βράχια που μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και φτιάχνουν φυσικούς βατήρες. Στην ευρύτερη ακτογραμμή της Χαμολιάς υπάρχουν και άλλες μίνι παραλίες προς εξερεύνηση.

Λαιμός Βουλιαγμένης

«Κρύβει» αρκετά μέρη για ήσυχες βουτιές, παρά την φήμη που έχει αποκτήσει λόγω Αστέρα και Ακτής. Είναι στην πλειοψηφία τους βραχώδη, αλλά αυτό δε θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα. Το πρώτο θα το προσεγγίσετε από το ξενοδοχείο Margi, το δεύτερο από το τέλος της οδού Ανέμων και το τρίτο βρίσκεται δίπλα στον μώλο της οδού Ακτής. 

Τις παραλίες ξετρυπώσαμε από εδώ.

Μικρό Σέσι

Επίσης στο Σέσι, παίρνοντας τον χωμάτινο παράδρομο δεξιά πηγαίνοντας στο Μεγάλο Σέσι, βρίσκεται αυτό το… μικρό αδερφάκι του, το οποίο έχει άμμο και κάποιες ελεύθερες ομπρέλες για ίσκιο.  Περιβάλλεται από δάσος και μικρό λιβάδι κάνοντας τις βουτιές μας εδώ ακόμα πιο δροσερές.

Πασαλιμάνι Σουνίου  
Ένας όρμος καλά κρυμμένος από τη λεωφόρο Σουνίου κρύβει μια πανέμορφη παραλία, μετά τον οικισμό Πασά Σουνίου. Είναι αμμουδερή, με πεντακάθαρα νερά και αρκετά ταβερνάκια στα πέριξ. (φωτό: trip2athens.com)

Αλθέα  

Γνωστή και ως «Σκαλάκια» απέχει λίγα λεπτά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και είναι ένας γραφικός κολπίσκος με αμμώδη ακτή και όμορφα, καθαρά νερά. Για ίσκιο – πλην δικής σας ομπρέλας – προλάβετε τα σκιερά spots κάτω από τα βράχια.

Δικαστικά  

Ακόμα μια βραχώδης παραλία, τα Δικαστικά βρίσκονται στον οικισμό των δικαστικών υπαλλήλων της περιοχής του Μαραθώνα, έχουν καθαρά, παγωμένα νερά και αρκετά βαθιά – ιδανικά για βουτιές από τα βράχια.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v