Πού να πάτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου μας χαρίζει ένα ωραιότατο φθινοπωρινό τριήμερο. Εκμεταλλευτείτε το και ανακαλύψτε 4 από τους ωραιότερους ελληνικούς προορισμούς.
Πού να πάτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Ανακαλύπτουμε ορεινά χωριά στην Ήπειρο. Εξερευνούμε τα θεσσαλικά δάση και απολαμβάνουμε πηλιορείτικες συνταγές. Μεθάμε σε γιορτές τσίπουρου στην Ευρυτανία και ρομαντζάρουμε σε μεσαιωνικά κάστρα στην Πελοπόννησο. Με άλλα λόγια, γιορτάζουμε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σε πανέμορφους ελληνικούς προορισμούς και βρίσκουμε για χάρη σας τις πιο συμφέρουσες επιλογές διαμονής – spoiler: δεν έχουν μείνει πολλές, ίσα που προλαβαίνετε.

Πήλιο
Αυτό το βουνό έχει τα πάντα: Είναι κοντά στην Αθήνα, διαθέτει υπέροχες φιδογυριστές διαδρομές στις πλαγιές του, όπου πίσω από χρυσαφένια δάση κρύβονται γραφικά χωριουδάκια, βρίσκουμε πάντα οικονομικούς ξενώνες και απολαμβάνουμε, ακόμα και τον χειμώνα, τη θέα προς τη θάλασσα, όσο δοκιμάζουμε μία από τις καλύτερες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας. Στα highlights των εξερευνήσεων, το δάσος της ρομαντικής Τσαγκαράδας, ο Άγιος Λαυρέντιος με τα όμορφα καλντερίμια του, η αρχοντική Βυζίτσα και η Μακρινίτσα με τα υπέροχα ταβερνάκια.


Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Πού να μείνετε:
Στο Χάνι Ζήση στα ορεινά Χάνια, ένα ξενοδοχείο με ανέσεις όπως γυμναστήριο και σάουνα, περιτριγυρισμένο από ένα δάσος με οξιές. Τα δωμάτια είναι παραδοσιακά διακοσμημένα και στοιχίζουν από 40€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση. 
Στο Αρχοντικό Σαμαρά, εξίσου οικονομικό, στον Άγιο Βλάσιο. Πρόκειται για παραδοσιακό ξενώνα με λιτά δωμάτια και χαριτωμένα μπαλκονάκια που βλέπουν στον κήπο και στοιχίζουν από 40€ το δίκλινο.
Στο Stone Villa in the Forest, μια εντυπωσιακή πέτρινη οικεία μέσα στο δάσος, κοντά στο Μούρεσι, που μπορεί να φιλοξενήσει μια παρέα έξι ατόμων με 50€ το άτομο ανά διανυκτέρευση, παρέχοντας ανέσεις όπως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάρμπεκιου, τζάκι και υπέροχη θέα.

Ήπειρος
Διαθέτει τα πιο γραφικά χωριά και την πιο εντυπωσιακή φύση από όλες τις γωνιές της Ελλάδας – ίσως γι’ αυτό σχεδόν όλα τα δωμάτια στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου είναι ήδη κλεισμένα για το τριήμερο. Εμείς ωστόσο ανακαλύψαμε μερικές καλές επιλογές διαμονής που έχουν ακόμη διαθεσιμότητα και αποτελούν εξαιρετικές βάσεις εξερεύνησης: Στην Κόνιτσα, με την πανέμορφη «Άνω γειτονιά», τα παρθένα τοπία στις όχθες του Αώου και του Βοϊδομάτη ή τα κοντινά Μαστοροχώρια. Στα Ιωάννινα, για ρομαντικές βόλτες στη λίμνη και εξερεύνηση των γύρω Ζαγοροχωρίων. Και στα Άνω Πεδινά, για να εξερευνήσετε το Κεντρικό Ζαγόρι, τα γεφύρια, τον Εθνικό Δρυμό του Βίκου και χωριά όπως το Καπέσοβο, το Τσεπέλοβο ή το Δίλοφο.


Διαβάστε περισσότερα – Κόνιτσα: Στα καλντερίμια της Ηπείρου / Τα καλύτερα στα Ζαγοροχώρια  

Πού να μείνετε:

Στο ξενοδοχείο Αώος στην Κόνιτσα, πολύ κοντά στο πέτρινο γεφύρι του Αώου, που προσφέρει όμορφα, φωτεινά δωμάτια έναντι 45€ το δίκλινο.
Στο ξενοδοχείο Αμελικό στα Άνω Πεδινά, ένα από τα πιο ήσυχα χωριουδάκια του κεντρικού Ζαγορίου, με όμορφα δωμάτια από πέτρα και ξύλο που στοιχίζουν περί τα 70€ το δίκλινο.
Στα στούντιο Zisis Garden στο Πέραμα των Ιωαννίνων, με θέα στη λίμνη Παμβώτιδα και ωραία διακοσμημένα δωμάτια σε παστέλ χρώματα, με εξοπλισμένο κουζινάκι – από 45€ το δίκλινο.

Ευρυτανία
Θέλετε γιορτές τσίπουρου, γραφικά χωριά, πέτρινα ταβερνάκια, βόλτες σε ελατοδάση και πεζοπορικές διαδρομές; Σε χωριά όπως το Βουτύρο, το Μικρό Χωριό και η Δομνίστα θα τα βρείτε σε αφθονία – στην τελευταία μάλιστα, το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένο στα τοπικά αποστάγματα με ολοήμερους χορούς και κερασμένα εδέσματα. Επειδή όμως στα πιο γνωστά χωριά θα ψάχνετε διαθέσιμο δωμάτιο… με το κιάλι, σας έχουμε και επιλογές διαμονής σε λιγότερο γνωστά χωριά – ελαφρώς απομακρυσμένα, αλλά ό,τι πρέπει αν θέλετε απόλυτη ησυχία και περισσότερη οικονομία.


Διαβάστε περισσότερα – 4 τρόποι να ανακαλύψετε την Ευρυτανία

Πού να μείνετε:

Στο Elatos Rooms στο Νέο Μικρό Χωριό, στην καρδιά της ευρυτανικής φύσης, με δωμάτια που φιλοξενούν ολόκληρη την οικογένεια (ως 4 άτομα) και στοιχίζουν από 60€. 
Στο πετρόχτιστο Πανόραμα, στο χωριό Επινιανά της Ευρυτανίας, με λιτά και οικονομικότατα δωμάτια με θέα στα Άγραφα - από 25€ το δίκλινο. 
Στο Πανόραμα των Γρανιτσών, ένα χωριό κοντά στον Αχελώο, με λιτά, περιποιημένα δωμάτια, παιδική χαρά και μεγάλο μπουφέ πρωινού, ο οποίος περιλαμβάνεται στην τιμή – ήτοι από 45€ το δίκλινο. 

Μονεμβασιά
Φθινοπωρινή ρομαντζάδα και ατμοσφαιρικές βόλτες. Διαδρομές με φαντασμαγορική θέα και γωνιές γεμάτες Ιστορία. Τα μεσαιωνικά δρομάκια της Μονεμβασιάς, τα αρχοντικά, οι βυζαντινές εκκλησίες της Κάτω Πόλης και η ανάβαση στην ερημωμένη Άνω Πόλη, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, η πλατεία με το παλιό κανόνι και οι τοπικές γεύσεις θα σας κρατήσουν απασχολημένους για όλο το τριήμερο. Σε «ανθρώπινες» τιμές, δυστυχώς, δύσκολα θα βρείτε κατάλυμα για το τριήμερο εντός του Κάστρου, γι’ αυτό παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις πιο λογικές τιμές κοντά του.


Διαβάστε περισσότερα – Μονεμβασιά: Στα μονοπάτια της Ιστορίας

Πού να μείνετε:
Στο Lekka’s house κοντά στον βράχο της Μονεμβασιάς, που διαθέτει απλά και φωτεινά στούντιο, από 40€ το δίκλινο.
Στο Kotorinis House σε μια ήσυχη γωνιά με θέα το Μυρτώο Πέλαγος ή το βουνό, και δωμάτια με εξοπλισμένο κουζινάκι, από 40€ το δίκλινο.
Στη Villa Diamanti, με όμορφα δίκλινα, διακοσμημένα σε ζεστά χρώματα, διακόσια μέτρα από το Κάστρο, από 59€ ανά διανυκτέρευση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v