Ταξίδι εκεί που πέφτουν τα φύλλα

Οι ωραιότερες –και φθηνότερες– εκδρομές στα πιο φθινοπωρινά τοπία της Ελλάδας, από την Πελοπόννησο ως τα Ζαγοροχώρια.
Ταξίδι εκεί που πέφτουν τα φύλλα
της Ηρώς Κουνάδη

Ωραίες οι ποδηλατοβόλτες στην Πάρνηθα, και οι πεζοπορίες στα μονοπάτια του Υμηττού, αλλά –όπως και να το κάνουμε– η Αθήνα έχει ακόμα κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «σχεδόν καλοκαίρι», κι εσείς θέλετε όλο το πακέτο της κατά πολλούς ομορφότερης εποχής του χρόνου. Θέλετε χρυσοκόκκινα δάση, μονοπάτια με κριτσανιστά φύλλα, χουχούλιασμα πλάι σε αναμμένο τζάκι, φρεσκοκομμένα μήλα από φουντωτές μηλιές. Κι εμείς έχουμε όλα τα ταξίδια που εγγυώνται ελληνικό φθινόπωρο στο μεγαλείο του –και δεν κοστίζουν ακριβά.

Στα Ζαγοροχώρια


Μια από τις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της. Πεζοπορίες και βόλτες με αλογάκια στο φαράγγι του Βίκου, αυτοκινητάδες με φόντο χρυσοκόκκινες πλαγιές, rafting στα ονειρικά τοπία που διασχίζουν ο Βοϊδομάτης και ο Αώος, και (προφανώς) χουχούλιασμα σε μερικούς από τους ωραιότερους, και φθηνότερους, ξενώνες της χώρας.



Διαβάστε περισσότερα – Ζαγοροχώρια: Η ομορφιά πάει στα βουνά

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του Ξενώνα Καδί στο Τσεπέλοβο (44€ το δίκλινο) ή στα κουκλίστικα δωμάτια του Αρκτούρου στο Μονοδένδρι (40€ το δίκλινο, ή 50€ με τζάκι).

Στη Φολόη


«Πού;» ρωτάτε; Στο εντυπωσιακότερο, και εν πολλοίς άγνωστο, δάσος της Πελοποννήσου, σε ένα οροπέδιο όπου ο θρύλος λέει πως ο Ηρακλής έκανε παρέα με τους Κενταύρους, πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Πέντε εκατομμύρια πανύψηλες δρύες απλώνονται σε μερικά χιλιόμετρα εντελώς επίπεδου εδάφους, και τα μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος είναι ιδανικά για ατελείωτες φθινοπωρινές πεζοπορίες.

Διαβάστε περισσότερα – Φολόη: Περπατώ εις το δάσος...

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Ξενώνα Mellia (29€ το δίκλινο) ή στα περιποιημένα, φωτεινά δωμάτια του Ξενοδοχείου Ηρακλής (35€ το δίκλινο) και τα δύο στην Αρχαία Ολυμπία. Προτάσεις για ξενώνες πιο κοντά στο δάσος έχει το Visit Foloi, εδώ

Στις όχθες της Κερκίνης


Το φθινόπωρο μοιάζει φτιαγμένο για τις λίμνες, και μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας είναι ιδανικός προορισμός για το τιμήσετε όπως του αρμόζει: Με βαρκάδες στα ακίνητα νερά της Κερκίνης, ανάμεσα σε ερωδιούς και νεροβούβαλους, με πεζοπορίες στα παραλίμνια δάση και τσιμπούσια στα χωριουδάκια στις πλαγιές του βουνού Μπέλλες.

Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη

Εδώ να μείνεις: Στα υπέροχα, μεγάλα διαμερίσματα του Morfi Hotel (40€ το δίκλινο με τζάκι) και του Οικοπεριηγητή (65€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό). Και τα δύο βρίσκονται στο ομώνυμο με τη λίμνη χωριό Κερκίνη.

Στο Πήλιο


Θα προσπεράσουμε εν συντομία τα κλισέ που το θέλουν «παντός καιρού» και πανέμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, για να μιλήσουμε για τις βουτηγμένες στο ρομάντζο βόλτες στο δάσος της Τσαγκαράδας, τις φορτωμένες κατακόκκινα μήλα μηλιές της Ζαγοράς, τις καμινάδες που έχουν ήδη αρχίσει να αχνίζουν στον Άγιο Λαυρέντιο, και τα χρυσοκίτρινα τοπία γύρω από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στις Μηλιές.



Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα διαμερίσματα του Vera’s Traditional Guesthouse (45€ το δίκλινο με πρωινό) στη Ζαγορά, στα υπέροχα ρουστίκ δωμάτια του Ξενώνα Αλατίνου στις Πινακάτες (45€ το δίκλινο), στην πανέμορφη Φωλιά στον Άγιο Λαυρέντιο (40€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα όμορφα κι ευρύχωρα δωμάτια του Ξενώνα Ηλιόβολο (60€ το δίκλινο με πρωινό, ή 70€ με πρωινό και τζάκι) στις Μηλιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v