Επιστροφή στη φύση: 5 αγροτουριστικές εξορμήσεις

Ζούμε την μαγεία στην αγκαλιά της φύσης μέσα από 5 εξορμήσεις στην ύπαιθρο σε ξενώνες, κουκλίστικα σπιτάκια και αγροκτήματα.
Επιστροφή στη φύση: 5 αγροτουριστικές εξορμήσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ξυπνάτε από τους ήχους των πουλιών που κελαηδούν στο αγρόκτημα. Συνεχίζετε με μια χαλαρή βολτίτσα πάνω σε πόνυ και σειρά έχει μια πλήρης περιήγηση στις βιολογικές καλλιέργειες ή – γιατί όχι – μια εξοικείωση με την αρχαία τέχνη της τοξοβολίας.

Ο αγροτουρισμός είναι μια άκρως εποικοδομητική και αναζωογονητική επιλογή για μονοήμερες ή πολυήμερες εξορμήσεις και εμείς τον ζούμε στα… ορεινά και πεδινά μέσα από 5 φυσιολατρικές εκδρομές για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ξενώνας Ελαιώνας

Στο πιο όμορφο κομμάτι της Εύβοιας, εκείνο με τα πυκνά δάση και τις κρυστάλλινες παραλίες, δέκα δίκλινα δωμάτια σε ένα κτίσμα μας προσκαλούν για καλοκαιρινό άραγμα κάτω από τις ελιές, με θέα τον Ευβοϊκό και μοναδικό soundtrack το «τζτζτζτζ» των τζιτζικιών.

Οι δραστηριότητες: Εδώ θα μάθετε από πρώτο χέρι τα πάντα για τις ελιές, τις οποίες παράγει σε μεγάλη ποικιλία η περιοχή των Ροβιών, ενώ η ιδιοκτήτρια θα σας μυήσει στην τέχνη του υφαντού στον δικό της παραδοσιακό αργαλειό, καθώς και στην τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος. Φυσικά, επιβάλλεται να κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες και να οργανώσετε πεζοπορία στο βουνό. Περισσότερα εδώ

Τιμές: Από 70€ για ένα δίκλινο

Κτήμα Φωκαέων

Γλυκύτατες αγροικίες, κτισμένες αποκλειστικά από ξύλο και πέτρα και βαφτισμένες με ονόματα όπως «Νεραϊδόσπιτο» ή «το δωμάτιο του Γίγαντα», αγκαλιάζουν ένα αγρόκτημα που θυμίζει το μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Οι δραστηριότητες: Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γνωριμία με τους υπόλοιπους «συγκατοίκους» της φάρμας, τα αξιολάτρευτα ζωάκια: Αρνάκια, κουνέλια, κατσίκες, σκύλοι και γάτες κυκλοφορούν ελεύθερα παντού. Επίσης, οι καθημερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν την φροντίδα του περιβολιού, το μάζεμα των κερασιών, των μούρων, των αχλαδιών, των σύκων και όλων των καρπών από τα πλουμιστά οπωροφόρα του κτήματος. Περισσότερα εδώ

Τιμές: Από 80€ για ένα δίκλινο σπιτάκι.

Ξενοδοχείο Νηνεμία

Στην καρδιά ενός λιβαδιού κοντά στον Καρπενησιώτη ποταμό, το συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών Νηνεμία διαθέτει όλες εκείνες τις εγκαταστάσεις που εγγυώνται αφενός την άνετη διαμονή σας και αφετέρου την γνωριμία με την αυθεντική πλευρά της φύσης.

Οι δραστηριότητες: Πέρα από τα σπορ στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε (βόλεϊ, ποδηλασία, μπάσκετ κ.α.), μπορείτε να γνωρίσετε τα ζώα της φάρμας (αρνάκια, κοτούλες, πόνυ, παπαγάλοι, πάπιες, κουνέλια και φασιανοί) και να συμμετάσχετε στις δουλειές του κτήματος, να κάνετε βόλτα με πόνυ, και ανάλογα με την εποχή, να επιλέξετε από δραστηριότητες όπως σπορά, φύτεμα, μάζεμα καρπών, κομποστοποίηση και κοπή ξύλων. Περισσότερα εδώ

Τιμές: Σε προσφορά, για τον Ιούνιο, 94€ για ένα οικογενειακό μπάνγκαλοου με πρωινό.

Αγρόκτημα 

Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα στο Λεωνίδιο, κτισμένα από πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, φτιάχνουν αυτό το μικρό και φιλόξενο αγρόκτημα. Ξύλινα ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά στα παράθυρα και πλακόστρωτες αυλές, συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής.

Οι δραστηριότητες: Αφού ξυπνήσετε από το κελάιδισμα των πουλιών, ένας τεράστιος βιολογικός κήπος σας περιμένει για να  δείτε πώς γονιμοποιούνται από τις μέλισσες οι… original ντομάτες. Ύστερα θα ξεναγηθείτε σε βιολογικές καλλιέργειες πορτοκαλιών και νεραντζιών. Ο ξενώνας είναι επίσης, ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσετε το γραφικό Λεωνίδιο, να κάνετε πεζοπορίες, και – προφανώς - να απολαύσετε τις υπέροχες θάλασσες το καλοκαιράκι. Περισσότερα εδώ

Τιμές: Από 79€ για ένα deluxe σπιτάκι δύο ατόμων με πρωινό.

The Ranch

Στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας, σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, το The Ranch φέρνει κάτι από… Άγρια Δύση στην καθημερινότητα μας, φιλοξενεί ξύλινα σπιτάκια για τα πιτσιρίκια σαν καλοκαιρινή κατασκήνωση και παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο για μονοήμερες αποδράσεις μικρών και μεγάλων παιδιών.

Οι δραστηριότητες: Ανεξαρτήτως από το αν θα το επισκεφθείτε αυθημερόν ή για Σαββατοκύριακο, το Ranch θα σας μυήσει στην ιππασία με τα υπέροχα αλογάκα και πόνυ του, ενώ κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες: πεζοπορία σε κοντινά μονοπάτια, σε ξιφασκία, ποδηλασία, τοξοβολία και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Στο Ranch λειτουργεί και εκπαιδευτικό χωριό που αναβιώνει επαγγέλματα του παρελθόντος, επομένως μπορείτε να μυηθείτε στην ύφανση, στη χρήση αλευρόμυλου, στο ελαιοτριβείο, στο παλιό μπαρμπέρικο και στο τυροκομείο.

Τιμές: 6€/άτομο για ημερήσια επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων όλων των δραστηριοτήτων.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v