Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη του

Θέλετε να κάνετε έκπληξη στον άντρα της ζωής σας και να οργανώσετε ένα ταξίδι για δύο που θα τον ενθουσιάσει; Έχουμε τις καλύτερες ιδέες.
Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη του
του Γιώργου Κόκουβα

Σκέφτεστε να κάνετε το καλύτερο δώρο-έκπληξη στον άντρα της ζωής σας (ναι, ταξίδι εννοούμε) αλλά δεν μπορείτε να καταλήξετε σε προορισμό ή concept; Σας έχουμε τέσσερις σούπερ ιδέες, εγγυημένες όσο και οικονομικές, που θα τον ενθουσιάσουν, θα προσφέρουν όμορφες στιγμές και στους δυο σας, και δεν θα σας στοιχίσουν μια περιουσία.

Ένα weekend μέσα στο δάσος
Πού: Στο δασικό χωριό του Πάρνωνα

Τα Άνω Δολιανά, σε μια έκταση 30 στρεμμάτων μέσα στη φύση – εκεί που ο Χέλμος συναντά τη Ζήρεια, ο Ολίγυρτος το Μαίναλο και ο Χτενιάς τις υπόλοιπες βουνοκορφές σε μια εξαίσια θέα που απλώνεται ανάμεσα στον κάμπο της Τεγέας και της Μαντίνειας. Εκεί, βρίσκονται τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια του δασικού χωριού, πλήρως εξοπλισμένα με καθιστικό, τζάκι, τραπεζαρία, βεράντες με θέα - χωρίς περιττές πολυτέλειες, αλλά με όσα χρειάζεστε για ένα weekend κοντά στη φύση χωρίς να σας λείψει τίποτα. Αν ο φίλος σας είναι φαν των δραστηριοτήτων, θα ενθουσιαστεί με τις πεζοπορικές διαδρομές στη φύση, με τις εξερευνήσεις αρχαιολογικών χώρων (εκεί «κρύβονται» η Τεγέα, η Αλέα Αθηνά και η Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού), ενώ η εμπειρία μας λέει ότι οι άντρες της παρέας βρίσκουν τη χαρά τους με τις οργανωμένες επισκέψεις σε αγροτουριστικές μονάδες – σε κτηνοτροφικά κέντρα και οινοποιεία της περιοχής, όπου συμμετέχουν από πρώτο χέρι σε δραστηριότητες που τους φέρνουν κοντά στη γη. Η διαμονή σε σπιτάκι για δύο στοιχίζει 55€, ενώ τα Σάββατα στήνονται και γλέντια με ωραίο φαγητό στο δασικό χωριό (συμμετοχή στα 25€).

Ένα μουσικό φεστιβάλ στο εξωτερικό
Πού: Στο Open’er Festival της Πολωνίας

Είναι φίλος της μουσικής και οι συναυλίες είναι το φόρτε του; Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας λατρέψει αν του κάνετε δώρο ένα μουσικό ταξίδι για κάποιο από τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού. Μη φοβάστε, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια μίνι περιουσία: Η Πολωνία, χάρη στις οικονομικότατες συνδέσεις Αθήνας και Βαρσοβίας, έχει γίνει ο απόλυτος low budget προορισμός της χρονιάς. Συγκεκριμένα, για να ταξιδέψετε στην Βαρσοβία στα τέλη Ιουνίου, θα ξοδέψετε περί τα 85€ κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής και χειραποσκευής με την Ryanair. Από εκεί, θα πάρετε λεωφορείο για την πόλη Gdynia (περί τα 10€ και 4.30 ώρες μακριά), όπου φέτος, από 29 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου θα πετύχετε το Open’er Festival το οποίο συγκεντρώνει ένα λαχταριστό lineup: Florence & The Machine, Sigur Ros, Red Hot Chili Peppers, M83, LCD Soundsystem, Last Shadow Puppets, Wiz Khalifa, PJ Harvey, Beirut, Kurt Vile and the Violators, κι όλοι αυτοί στην τιμή των 55€ ανά ημέρα, 85€ το σαββατοκύριακο ή 100€ μαζί με camping. Ήτοι, λιγότερα από 150-200€ κατ’ άτομο για ένα τριήμερο… all inclusive.

Ένα σαββατοκύριακο για σκι
Πού: Στο Καϊμακτσαλάν

Στο βουνό του Βόρα θα ζήσετε το απόλυτο βορειοελλαδίτικο σαββατοκύριακο, με κάτι για όλους: Εκείνος θα χορτάσει χιονοδρομίες στο χιονοδρομικό κέντρο (του οποίου οι βασικοί αναβατήρες και πίστες παραμένουν ανοιχτοί ακόμη και την φτωχή σε χιονόπτωση φετινή σεζόν), εσείς θα διεκδικήσετε μία βόλτα στη γειτονική λουτρόπολη του Πόζαρ για μια χαλαρωτική εμπειρία σπα στις θερμοπηγές που απλώνονται μέσα στη φύση, ενώ και οι δυο μαζί θα απολαύσετε περιπάτους και καλό σπιτικό φαγητό στον γραφικό Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το χωριό-στολίδι του Καϊμακτσαλάν που προσφέρεται για ρομαντζάδα. Περισσότερα για τα αξιοθέατα του Καϊμακτσαλάν θα βρείτε εδώ. Σημειώστε ότι οι ωραιότατοι, κουκλίστικοι παραδοσιακοί ξενώνες του χωριού κυμαίνονται στα 60-70€ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο (ενδεικτική τιμή για τα σαββατοκύριακα του Μαρτίου).

Ένα φθηνό city break
Πού: Στο Λονδίνο

Προορισμός-εγγύηση: Πρώτον, έχει κάτι για όλα τα γούστα. Είτε είναι φίλος των σπορ (Wembley, τρέμε), του θεάτρου (West end για πάντα), της τέχνης (άλλος για την Tate;) ή απλώς των περιπάτων και των εξερευνήσεων, από τις γειτονιές του Τάμεση ως το Notting Hill και από το hip Shoreditch ως τις εξοχές του Greenwich, ο φίλος σας (και εσείς, ας μην το κρύβουμε) θα πετάξει από τη χαρά του στο άκουσμα ενός ταξιδιού ως τη βρετανική πρωτεύουσα. Και αφού πετάξει από τη χαρά του, θα πετάξει και ως το Λονδίνο με 65€ μετ’ επιστροφής με τη Ryanair (τιμές για αρχές Απριλίου), με 146€ με την Aegean (την ίδια περίοδο) ή με 124€ με την Easyjet (στις αρχές Μαρτίου). Περισσότερα για τα SOS του Λονδίνου θα βρείτε εδώ, για τα «μυστικά» του αξιοθέατα εδώ και για tips ώστε να μην ξοδέψετε πολλά εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v