Υπέροχα weekends στα βουνά γύρω από την Αθήνα

Παίρνουμε τα… κοντινά βουνά, περπατάμε σε ειδυλλιακά μονοπάτια, και μένουμε σε οικονομικά δωμάτια στους ξενώνες των πιο κουκλίστικων χωριών.
Υπέροχα weekends στα βουνά γύρω από την Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε φύση, μονοπάτια και τζάκι να σιγοκαίει τα βράδια εκεί που απολαμβάνετε τα τοπικά κρασιά σας. Όμως, βαριέστε όσο τίποτα να οδηγείτε μέχρι τα Ζαγοροχώρια και το Πήλιο. Υπάρχει λύση, γιατρέ μου; Υπάρχει, στα βουνά που περικυκλώνουν την Αθήνα, και προσφέρονται τόσο για μονοήμερες όσο και για grande weekends, αν δε συμβιβάζεστε με ημίμετρα.

Υπερβολικά κοντά…

Η Πάρνηθα είναι το πρώτο βουνό που έρχεται στο μυαλό των Αθηναίων όταν μιλάμε για κοντινή εκδρομή στο βουνό. Οι πεζοπορίες που διοργανώνουν στα ειδυλλιακά της μονοπάτια κάθε Σαββατοκύριακο τα δύο της καταφύγια, Μπάφι και Φλαμπούρι (και οι οποίες κοστίζουν περί τα 15€ το άτομο) είναι η τέλεια αφορμή για μονοήμερες εκδρομές, ενώ αν θέλετε ολοκληρωμένη αίσθηση εκδρομής, μπορείτε κάλλιστα να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα δύο. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 10€ το άτομο.
Περισσότερα για την Πάρνηθα – Η αθηναϊκή εξοχή

DSC_1362

Ο Υμηττός μπορεί να μην προσφέρει ευκαιρίες για διανυκτέρευση και να μας «περιορίζει» σε μονοήμερη εκδρομή, έχει όμως ένα φαντασμαγορικό δίκτυο μονοπατιών με πανοραμική θέα στο μεγαλειώδες χάος της Αθήνας για να μας αποζημιώσει. Μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές του έχουμε συγκεντρώσει εδώ, ενώ αν προτιμάτε να… πεζοπορήσετε οργανωμένα, τακτικά διοργανώνουν ομαδικές εξορμήσεις στον Υμηττό η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης

Πολύ κοντά…

Ο Κιθαιρώνας βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου η Αττική συναντά την Βοιωτία, και προσφέρεται για ειδυλλιακές πεζοπορικές αλλά και οδηγικές διαδρομές μέσα στη φύση. Η κορυφή του, στα 1.400 μέτρα, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο αν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις (ήπιες σχετικά) στροφές, και απολαμβάνει πανοραμική θέα στα νερά του Κορινθιακού και ολόκληρη την Αττική. Εκεί θα φτάσετε ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες μετά το χωριό Βίλια, αφού περάσετε πρώτα από το καταφύγιο Βαγγέλης Τσάκος του ΕΟΣ Ελευσίνας, στα 1.090 μέτρα υψόμετρο.

It was a magical night on the mountain

Οργανωμένες πεζοπορίες και αναβάσεις στον Κιθαιρώνα διοργανώνει ο ΕΟΣ Ελευσίνας. Για τη δε διαμονή σας το Ειδύλλιον στα Βίλια προσφέρει περιποιημένα δωμάτια σε τιμές που κυμαίνονται στα 40€ το δίκλινο.

Κοντά σκέτο…

Ο Παρνασσός μπορεί να είναι πρώτος στις καρδιές των Αθηναίων, εξ ου και ακριβότερος από τα περισσότερα κοντινά βουνά, έχει όμως ωραιότατες γωνιές μακριά από το hip που τσιμπάει τις τιμές. Μερικές από αυτές είναι οι Δελφοί και το Χρισσό στην πλευρά της Αράχωβας, η Αγόριανη και η Αμφίκλεια στην πίσω πλευρά. Μερικές εξαιρετικές και low budget ιδέες για τη διαμονή σας εδώ: Το Ξενοδοχείο Ερμής στους Δελφούς (45€ το δίκλινο με πρωινό), ο Ξενώνας Χρισσό στο ομώνυμο χωριό (45€ το δίκλινο με πρωινό), ο Ξενώνας Μαυροδήμος στην Αγόριανη (50€ το δίκλινο με πρωινό) και το Ξενοδοχείο Λεωνίδας στην Αμφίκλεια (50€ το δίκλινο με πρωινό).
Διαβάστε περισσότερα - Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Parnassos Sunset

Η Ζήρεια, αλλιώς γνωστή και ως Ορεινή Κορινθία, απέχει μια ώρα και κάτι από την πόρτα του σπιτιού μας, κι αυτό την κάνει –αναμενόμενα– να τσιμπάει κι εκείνη τις τιμές. Για να αντισταθμίσει αυτό της το ελάττωμα, έχει καταπράσινες βουνοπλαγιές, ένα υποδειγματικό δίκτυο μονοπατιών για να τις εξερευνήσετε, δύο υπέροχες λίμνες (μία καταγάλανη, τη Δόξα, και μία βουτηγμένη στην Ιστορία, τη Στυμφαλία) και πολλά κουκλίστικα χωριουδάκια ανάμεσά τους. Μερικές επιλογές διαμονής που δεν προκαλούν απανωτά εγκεφαλικά στη γενιά των 500€: Το Αρχοντικό Κεφαλάρι στο ομώνυμο χωριό (50€ το δίκλινο με πρωινό), ο Ξενώνας Ελισσών στο Κρυονέρι (50€ το δίκλινο) και ο Ξενώνας Καστανιά στην πανέμορφη Καστανιά (60€ το δίκλινο).

Doxa Lake ....

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v