Πανέμορφα low budget νησιά για καλοκαιρινή οικονομία

Έχετε 150€; Έχουμε πέντε υπέροχα νησιά στα οποία περνάτε άνετα ένα σούπερ καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.
Πανέμορφα low budget νησιά για καλοκαιρινή οικονομία
της Ηρώς Κουνάδη 

Τι ορίζουμε ως «οικονομικό» νησί; Εκείνο που έχει καλές τιμές να πας και να ‘ρθεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν απαιτούν μισό μηνιάτικο για δύο διανυκτερεύσεις. Για τις τιμές του φαγητού, τα έχουμε πει και παλιότερα: Απλώς ρίχνουμε μια ματιά στον κατάλογο πριν καθίσουμε, και μια χαρά μπορούμε να φάμε οικονομικότατα παντού –ακόμα και στη Μύκονο και την Σαντορίνη. Με βάση αυτά τα κριτήρια, λοιπόν, πού μπορούμε να πεταχτούμε, αν όχι για μίνι διακοπές, τουλάχιστον για ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, εμείς που δεν έχουμε να διαθέσουμε παραπάνω από 100-150€; Σε ένα από τα πέντε πανέμορφα νησάκια που ακολουθούν.

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (29 και 30) εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Κύθνος

Μία ώρα και σαράντα λεπτά μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κύθνος είναι… η Κυκλάδα της διπλανής πόρτας, ιδανική για βουτιές στις υπέροχες παραλίες της και απογευματινές βόλτες στα καλντερίμια της κατάλευκης Χώρας. Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι του Λαυρίου τα Σάββατα στις 8.30 το πρωί, και επιστρέφει τα απογεύματα της Κυριακής στις 17.00 –θα το θέλαμε λίγο πιο αργά, αλλά ας είναι.

Πόσο κάνει το πήγαινε-έλα; 32€ από το λιμάνι του Λαυρίου, και πίσω πάλι. Για να μεταφέρετε και μηχανή, θα πληρώσετε 24€ επιπλέον (πήγαινε-έλα, πάντα). Τα ποδήλατα ταξιδεύουν μαζί σας δωρεάν.
Και τα ξενοδοχεία; Στα 50€ το δίκλινο στούντιο του Ειρηάννα στα Λουτρά, στα 52€ εκείνο του Kythnos Bay, στην ίδια περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε περισσότερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Κύθνος: Κυκλαδίτικη βουτιά κοντά στην Αθήνα

Αγκίστρι

Μιάμιση ώρα μακριά από τον Πειραιά, έχει συν τοις άλλοις και το αβαντάζ να είναι ένα από τα προπύργια του ελεύθερου κάμπινγκ. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν θα βρείτε και ωραιότατα οικονομικά δωμάτια, αν δεν είστε λάτρεις του σπορ.

Πόσο κάνει το πήγαινε-έλα; 21€ από το λιμάνι του Πειραιά. Αυτοκίνητο δε χρειάζεστε, το νησί είναι μια σταλιά και το γυρνάτε άνετα με τα πόδια. Αν βαριέστε να περπατάτε, φέρτε τα ποδήλατα –που ταξιδεύουν μαζί σας δωρεάν.
Και τα ξενοδοχεία; 55€ το δίκλινο στο Agistri Island Dream στη Σκάλα, 42€ στο Αμπάτης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (το τελευταίο του Αυγούστου δεν βρήκαμε διαθεσιμότητα).
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε περισσότερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Αγκίστρι: Το καλοκαίρι… δίπλα μας

Πόρος

Λιτός, αλλά πλούσιος για εξερεύνηση και βόλτες, κοντινός, αλλά βαθιά νησιώτικος, ο Πόρος παραμένει ανεξερεύνητος από τα πλήθη των Αθηναίων weekenders. Τόσο το καλύτερο για εμάς τους υπόλοιπους.

Πόσο κάνει το πήγαινε-έλα; 8€ για αυτοκίνητο και οδηγό συνολικά, από τον Γαλατά, στον οποίο θα βρεθείτε οδηγώντας περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. Το ταξίδι διαρκεί 5 λεπτά.
Και τα ξενοδοχεία; 45€ το στούντιο δύο ατόμων στο Σπίτι της Ειρήνης, στην πόλη του Πόρου, 48€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα στο Panorama Apartments, στο Ασκέλι.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε περισσότερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - 10 λόγοι να αγαπήσετε τον Πόρο

Σκύρος

«Σκύρος; Μακριά δεν είναι;» σας ακούμε ήδη να μουρμουρίζετε. Περίπου 40 λεπτά από το Ελ. Βενιζέλος με την Aegean, έχουμε να σας πούμε.

Πόσο κάνει το πήγαινε-έλα; 53€ σταθερά με επιστροφή και φόρους (και με βαλίτσα έως 23 κιλά) όλο τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι πτήσεις αναχωρούν βολικότατα την Παρασκευή από Αθήνα και επιστρέφουν Κυριακή, ή και Δευτέρα αν προτιμάτε.
Και τα ξενοδοχεία; 42€ το δίκλινο στο Αχίλλειον στην περιοχή Ασπούς, 45€ το στούντιο δύο ατόμων στο Skyros Panorama στο Μώλο. 
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε περισσότερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Σκύρο Σκύρο όλοι! 

Άνδρος

Ναι ναι, ξέρουμε: Έχει την φήμη της πανάκριβης και κοσμοπολίτικης, χάρη στον αριστοκρατικό αέρα της Χώρας της και τα όμορφα boutique hotels που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους εκεί. Αν, όμως, μείνετε εκτός Χώρας (και την επισκέπτεστε μόνο για τις βόλτες στα σοκάκια της και για τα value for money ταβερνάκια της) η Άνδρος μετράει και παραμετράει για οικονομικό νησί.

Πόσο κάνει το πήγαινε-έλα; 34€ από τη Ραφήνα (και πίσω πάλι). Αν έχετε μηχανή, την παίρνετε μαζί πληρώνοντας 28€ μετ’ επιστροφής και ξενοιάζετε στο θέμα των μετακινήσεων. Αν δεν έχετε, θα υπολογίσετε περί τα 30€ τη μέρα από τα τέλη Αυγούστου και μετά, για να νοικιάσετε αυτοκίνητο.
Και τα ξενοδοχεία; 30€ το δίκλινο δωμάτιο στο Galaxy Hotel στο Γαύριο, 42€ το στούντιο δύο ατόμων στην Ελπίδα στο Μπατσί.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε περισσότερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v