Υπέροχα weekends έως 50€ το άτομο: Γίνεται;

Έχετε 50€; Έχουμε καταστρώσει τέσσερα διαφορετικά σενάρια για να φύγετε Σαββατοκύριακο και να γυρίσετε πλουσιότεροι (σε χαμόγελα και εμπειρίες).
Υπέροχα weekends έως 50€ το άτομο: Γίνεται;
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε να πάρετε το έτερό σας ήμισυ/ τον κολλητό/ την μαμά σας/ τον μπαμπά σας/ τον ξάδερφο και να φύγετε έστω για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά το ταμείο είναι απελπιστικά μείον; Κι αν σας λέγαμε ότι αρκεί –και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσεύει– να έχετε 50€ ο καθένας, για να πληρώσετε μία διανυκτέρευση, ένα φαγητό και τις μετακινήσεις σας, και να απολαύσετε τις βουτιές σας; Ξέρουμε, δεν θα μας πιστεύατε. Γι’ αυτό θα μιλήσουμε με στοιχεία.

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (27 και 28).

Σενάριο #1: Στην Αίγινα

Η διαμονή: Στην Αγία Μαρίνα, στα βόρεια του νησιού, συγκεντρώνονται παραδοσιακά τα οικονομικότερα δωμάτια του νησιού. Επί παραδείγματι, τα αξιοπρεπέστατα Eri Studios και Artemis Rooms, που συγκεντρώνουν και πολύ καλές κριτικές στο Booking, δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 25€ το δίκλινο (ή 12,50€ το άτομο).

Τα highlights: Ο καταπληκτικός αρχαίος Ναός της Αφαίας, πολύ κοντά στην Αγία Μαρίνα, η μεγάλη ομώνυμη αμμουδιά, και το λοφάκι της Παλιαχώρας, με τα πέτρινα εκκλησάκια, τα χωμάτινα μονοπάτια και τα ξέφωτα που προσφέρονται για πικνίκ.

Οι μετακινήσεις: Οι κάτοχοι ποδηλάτων δεν χρειάζεται να αγχωθείτε στο ελάχιστο, καθότι το αγαπημένο σας μεταφορικό μέσο ταξιδεύει δωρεάν μαζί σας στα πλοία του Σαρωνικού –όπου πληρώνετε μόνο το εισιτήριό σας, 9,50€. Οι υπόλοιποι, θα κάνετε τη διαδρομή από το λιμάνι της Αίγινας μέχρι την Αγία Μαρίνα με τα λεωφορεία του νησιού, η αφετηρία των οποίων βρίσκεται βολικότατα σχεδόν απέναντι από το λιμάνι.

Το φαγητό: Αν επιλέξετε να κινηθείτε αποκλειστικά στην βάση σας, την Αγία Μαρίνα, η καλύτερη επιλογή σας για φαγητό είναι ο Νερόμυλος, για μικρά ψαράκια και ωραία πιάτα της ώρας ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Αν κάνετε άλλη μια διαδρομή με το λεωφορείο, στην πόλη της Αίγινας έχετε πολλές επιλογές, τις οποίες έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά εδώ.

Σενάριο #2: Τη σκηνή σας και… στην Ψάθα

Η διαμονή: Στρωματάκι, sleeping bag, τη σκηνή σας και ένα αντικουνουπικό spray είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κοιμηθείτε κάτω από τον έναστρο ουρανό, με τον ήχο των κυμάτων να σας νανουρίζει. Η μεγάλη παραλία της Ψάθας είναι δημοφιλέστατος προορισμός για τους ελεύθερους κατασκηνωτές, πράγμα που εγγυάται ότι δεν θα είστε μόνοι.

Τα highlights: Πεντακάθαρα νερά, αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι συνθέτουν την ωραιότατη αυτή παραλία του Κορινθιακού, 66 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και 10 λεπτά από το Αλεποχώρι. Είναι, επίσης, αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να χωρίζεται σε οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και «ελεύθερη» πλευρά.

Οι μετακινήσεις: Αν υπολογίσουμε τη μέση κατανάλωση βενζίνης στα 8-9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, για τα 122 χιλιόμετρα της διαδρομής σας θα χρειαστείτε περίπου 16,50€ για βενζίνη –άρα 8,25€ το άτομο πήγαινε-έλα.

Το φαγητό: Στη Θάλασσα, στην περιοχή Ντουράκο στο Αλεποχώρι, θα απολαύσετε ουζοποικιλίες και μεζέδες που μυρίζουν –τι άλλο; – θάλασσα σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα, χωρίς να πληρώσετε πάνω από 15€ το άτομο.

Σενάριο #3: Τη σκηνή σας και… στο Σούνιο

Η διαμονή: Αν δεν είστε φίλοι του ελεύθερου κάμπινγκ, σας έχουμε και οργανωμένη πρόταση. Το Camping Bacchus, 5 χιλιόμετρα μακριά από τον υπέροχο Ναό του Ποσειδώνα, θα φιλοξενήσει εσάς και την σκηνή σας με 7,50€ το άτομο, 7€ (δηλαδή 3,50€ το άτομο) για τη σκηνή και 4€ για το αυτοκίνητο. Συνολικά, 13€ το άτομο.

Τα highlights: Το καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα από τον Ναό του Ποσειδώνα, οι μικρές κρυφές παραλιούλες ακριβώς από κάτω και η μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά των Λεγραινών σε απόσταση αναπνοής. Αν είστε λάτρεις του sightseeing, σημειώστε και το Μεταλλευτικό Πάρκο Λαυρίου, που μας ξεναγεί στη βιομηχανική ιστορία της πόλης, και το Μουσείο Πετρωμάτων, που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το κάμπινγκ σας.

Οι μετακινήσεις: Περίπου 60 χιλιόμετρα απέχει το Σούνιο από το κέντρο της Αθήνας, οπότε για βενζίνη πήγαινε-έλα υπολογίζουμε περί τα 16€, ή 8€ το άτομο.

Το φαγητό: Στον Φόρο (Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018) θα δοκιμάσετε ολόφρεσκα ψαράκια –μικρά και μεγαλύτερα– και πρωτότυπες δημιουργίες όπως η πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και οι σουπιές με κρεμμύδι. Συνοδεύετε με ωραίο ροζέ κρασί, δροσερό και φρουτένιο, και υπέροχη θέα στη θάλασσα, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Σενάριο #4: Στο Τολό, στη γειτονιά του Ναυπλίου

Η διαμονή: Ωραιότατα και οικονομικότατα δωμάτια μια ανάσα (για την ακρίβεια, 10 χιλιόμετρα) από το Ναύπλιο θα βρείτε γύρω από την παραλία στο Τολό –όπου μπορεί τον Αύγουστο να επικρατεί το αδιαχώρητο, τώρα όμως είναι μια χαρά. Ρίξτε, για παράδειγμα, μια ματιά στο Katerina Hotel (όπου ένα δίκλινο κοστίζει 25€, ή 12,50€ στον καθένα) ή στα όμορφα δωμάτια του Άμμος που δεν θα σας κοστίσουν παραπάνω από 15€ το άτομο.

Τα highlights: Η παραλία Ψιλή Άμμος στο Τολό, που είναι… αυτό που λέει το όνομά της, και με ωραία νερά ιδανικά για βουτιές. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου με τα γραφικά της καλντερίμια, το φαντασμαγορικό κάστρο του Παλαμηδίου (στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν) και τις δύο ωραίες της παραλίες, Αρβανιτιά και Καραθώνα. Οι αρχαιολογικοί χώροι της Επιδαύρου και των Μυκηνών, στα 30 και 40 χιλιόμετρα απόσταση αντίστοιχα, για τους λάτρεις του sightseeing.

Οι μετακινήσεις: Το Τολό απέχει από την Αθήνα 145 χιλιόμετρα. Αν συνυπολογίσουμε και μερικά πήγαινε-έλα στο Ναύπλιο ή τους αρχαιολογικούς χώρους, καταλήγουμε περίπου στα 23€ το άτομο για τη βενζίνη.

Το φαγητό: Το Μαρινέρο στο Τολό είναι ξακουστό για τα καταπληκτικά σπιτικά μαγειρευτά του. Αν προτιμήσετε για φαγητό το Ναύπλιο, πεντανόστιμη σπιτική κουζίνα διαθέτουν τα Φανάρια, στην παλιά πόλη. Σε κανένα εκ των δύο δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v