Camping κοντά στην Αττική: 5 παραλιακές αποδράσεις

Παίρνουμε σκηνές, μαζεύουμε φίλους και οικογένεια και ξεχυνόμαστε σε πέντε οργανωμένα camping κοντά στην Αττική για τα μπάνια του Σαββατοκύριακου. 
Camping κοντά στην Αττική: 5 παραλιακές αποδράσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Οικονομία, ψυχαγωγία, χαλάρωση. Η τριπλέτα του camping είναι σε κάθε περίπτωση άκρως ελκυστική. Όταν μάλιστα σε αυτήν προστίθεται και ο παράγοντας… παραλία, καθώς επίσης και η εγγύτητα για τους κατοίκους της πόλης, τότε το σκηνικό φαντάζει ιδανικό για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου – και όχι μόνο. 

Μαζέψτε λοιπόν σκηνές, παιδιά και φίλους. Φορέστε μαγιό και δίχαλη σαγιονάρα και ακολουθήστε μας σε πέντε οργανωμένες αποδράσεις, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, οι οποίες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. 

Δρέπανο – Τρίτων ΙΙ

Θα το βρείτε περίπου 12 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά της Πλάκας, τα ρηχά νερά της οποίας την καθιστούν κατάλληλη και για τα πιτσιρίκια, κάνοντας έτσι το Δρέπανο έναν all time… family προορισμό. Στα μεγάλα ατού του, η άφθονη σκιά σε όλες τις θέσεις, το ωραιότατο φαγητό στο εστιατόριο και οι παροχές για τα παιδιά, που περιλαμβάνουν παιδότοπους και γήπεδα ποδοσφαίρου. Το «τροπικό χωριό» του με τα ξύλινα σπιτάκια είναι ο παράδεισος όσων βαριούνται να στήνουν σκηνή –η διανυκτέρευση σε αυτά κοστίζει 40€. Οι τιμές για το κάμπινγκ είναι 7€ το άτομο, 4€ για κάθε παιδί συν 7€ για τη σκηνή. 

Βόρεια Εύβοιa - Club Αγία Άννα

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας του δανείζει το όνομά της, και ένα φουντωτό πευκοδάσος την… γενναιόδωρη σκιά του. Είναι από τις καλύτερες προτάσεις για όσους κάνουν κάμπινγκ με τα πιτσιρίκια, καθότι έχει προβλέψει πλήθος δραστηριοτήτων για αυτά. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, πισίνες, γήπεδα, τέσσερα διαφορετικά μπαρ και τέσσερα εστιατόρια, ακόμα και υγειονομικές εγκαταστάσεις για βρέφη. Αν βαριέστε να στήνετε σκηνές, υπάρχουν έτοιμες για να νοικιάσετε, όπως άλλωστε και δωμάτια και bungalows. Οι τιμές για αυτήν την περίοδο ανέρχονται στα 4,5€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση και 7€ για τη θέση της σκηνής. Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο εδώ

Σούνιο - Camping Bacchus 

Ό,τι πρέπει για να απολαύσετε τη θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων, ο Βάκχος βρίσκεται στο Σούνιο, αρκετά κοντά στο Λαύριο, είναι… παραθαλάσσιος και διαθέτει μεταξύ άλλων μινι μάρκετ, εστιατόριο, μπαρ, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, ειδικό χώρο για μαγείρεμα, ψυγεία συντήρησης και κατάψυξης και δωρεάν wi-fi για εσάς που δεν μπορείτε χωρίς socializing. Στα συν του, το γεγονός ότι απέχει κάτι λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από τον ναό του Ποσειδώνα – σκεφτείτε ηλιοβασιλέματα, ρομαντζάδες και καρδούλες – καθώς επίσης και άλλα 4 χιλιόμετρα Μουσείο Πετρωμάτων του Λαυρίου. Αν είστε μαζί με τα πιτσίρίκια, αξίζει να επισκεφθείτε και το άρτια οργανωμένο και καταπράσινο Πολιτιστικό Πάρκο  στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν δεκάδες δραστηριότητες κοντά στη φύση. Οι τιμές ανέρχονται στα 7,5€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, 7€ για θέση σκηνής και 4€ για το αυτοκίνητο. Για αυτόν τον μήνα, υπάρχει 20% έκπτωση σε όλες τις τιμές. 

Φοινικούντα Μεσσηνίας - Camping Finikes 

Είναι ένα τριωράκι από την Αθήνα, αλλά αξίζει τη διαδρομή. Στην Φοινικούντα θα βρείτε μία φαντασμαγορική αμμουδερή παραλία, η οποία αυτήν την περίοδο χωρίς πολύ κόσμο είναι υπέροχη, και ένα εξαιρετικά οργανωμένο κάμπινγκ ακριβώς δίπλα της. Στις παροχές του περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, εστιατόριο και café bar. Όλοι οι χώροι λάμπουν από καθαριότητα, ενώ οι τιμές αυτήν την περίοδο ανέρχονται στα 5€ το άτομο, 3,00€ για το κάθε παιδί, 2,5€ για το αυτοκίνητο και 5€ για τη μεγάλη σκηνή. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Για sight seeing στα πέριξ, δείτε εδώ μερικές διαδρομές στην Κορώνη και τη Μεθώνη

Λουτράκι – Alkioni Camping

Το παραθαλάσσιο Λουτράκι, κλασική αξία στο κατώφλι της Αθήνας, αποτελεί ιδανική επιλογή για last minute ποιοτικές εξορμήσεις. Το εκμεταλλευόμαστε λοιπόν και κατευθυνόμαστε προς το camping Alkioni, το οποίο αμφιθεατρικά στημένο χαρίζει σε κάθε σκηνή και από μια… σκηνή με φόντο την θάλασσα και το πράσινο. Διαθέτει εστιατόριο, καθαρές τουαλέτες, μπόλικα έντρα και φυτά, γήπεδα μπάσκετ/βόλλεϊ και παιδική χαρά, ενώ βρίσκεται πίσω από τα Γεράνια Όρη, πάνω στην παραλία των Αλκυονίδων. Αυτήν την περίοδο, το κόστος ανά άτομο ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 4,5€, για τα παιδιά στα 2€ και για τη μικρή σκηνή τα 4,95. Η θέση για αυτοκίνητο κοστίζει 3€. Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v