Καταπληκτικά διήμερα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Στο Ναύπλιο, την Ζήρεια, το Γαλαξίδι και την Βόρεια Εύβοια, καταστρώνουμε τα καλύτερα και πιο low budget Σαββατοκύριακα… δίπλα στην Αθήνα.
Καταπληκτικά διήμερα 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε βουτιές σε νερά εξωτικότερα από αυτά της αττικής ακτογραμμής, βόλτες σε τοπία ειδυλλιακά, όμορφα δωμάτια σε λογικές τιμές, αλλά βαριέστε και να οδηγείτε. Ζητάτε πολλά; Καθόλου. Οι τέσσερις προορισμοί που ακολουθούν τα έχουν όλα, βρίσκονται το πολύ δύο ώρες μακριά από την Αθήνα και συμφέρουν (κυριολεκτικά, όχι σχήμα λόγου).

Στο Ναύπλιο

Το κλασικότερο των κλασικών διημέρων των Αθηναίων, δεν θα ήταν τέτοιο αν δεν είχε… κάτι για όλους: Και ρομαντικές βόλτες σε πλακόστρωτα σοκάκια, και ωραιότατες παραλίες για βουτιές, και σούπερ αρχαιολογικούς χώρους για τους ιστοριοδίφες, και νυχτερινή ζωή για τα party animals, και καλές τιμές για όλους. Να συνεχίσουμε ή σας πείσαμε;

Τα highlights: Πρώτη και καλύτερη, η παλιά πόλη με τα γραφικά καλντερίμια, τα χρωματιστά νεοκλασικά και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Μετά, οι βουτιές στις παραλίες της Καραθώνας και της Αρβανιτιάς. Και βέβαια, για τους λάτρεις της Ιστορίας, οι εκδρομές στις πολύχρυσες Μυκήνες και την Επίδαυρο, που γύρω από το υπέροχο θέατρο έχει έναν μεγάλο και σούπερ ενδιαφέρον αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα – Ναύπλιο: Η πιο όμορφη Ιστορία
Η διαμονή:
Στα ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια του ξενοδοχείου Ήρα (από 45€ το δίκλινο) στο κέντρο του Ναυπλίου, ή αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, στα όμορφα δωμάτια του ξενοδοχείου Ασπασία (από 50€ το δίκλινο) στα Λευκάκια, 4 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο.
Το φαγητό: Ωραιότατη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με δημιουργικές πινελιές στο Καναράκης 1986, σπιτική κουζίνα στα Φανάρια και το Όμορφο Ταβερνάκι –και τα τρία στην παλιά πόλη, και σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15-20€ το άτομο.

Στο Γαλαξίδι

Οδηγείς δύο ώρες και βρίσκεσαι σε νησί. Που δεν είναι νησί, αλλά μοιάζει τόσο πολύ που αν σε έφερναν εδώ με κλειστά τα μάτια σίγουρα θα το μπέρδευες. Αρχοντική αύρα, παραλιακή περαντζάδα, πανέμορφα καπετανόσπιτα, πλακόστρωτα καλντερίμια, θαλασσινοί μεζέδες πλάι στο κύμα και κρυστάλλινα νερά για τις βουτιές μας είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε το Γαλαξίδι.

Τα highlights: Η μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ξεκινά από την ακτή Οιάνθης με τα περίφημα ταβερνάκια της και συνεχίζει απέναντι, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου που ακουμπά στη θάλασσα. Οι λιλιπούτειοι διαδοχικοί κολπίσκοι στα πόδια του, που προσφέρονται για prive βουτιές. Τα πλακόστρωτα δρομάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά, και βολτάρονται ιδανικά το μεσημέρι, όταν επικρατεί μια ησυχία σχεδόν ονειρική.

Διαβάστε περισσότερα – Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά
Η διαμονή:
Στα όμορφα φωτεινά δωμάτια του Πόρτο Λουρμπά (από 47€ το δίκλινο με πρωινό) σχεδόν επάνω στην παραλία ή στα λιτά αλλά περιποιημένα και καθαρά δωμάτια του Φιλοξένια (από 40€ το δίκλινο με πρωινό).
Το φαγητό: Ολόφρεσκα θαλασσινά και σπιτικές σπεσιαλιτέ στην Μαρίτσα, ουζοποικιλίες και θαλασσινά στην αυλίτσα του Σκελετόβραχου, καταπληκτικά μαγειρευτά στο Άλμπατρος.

Στη Λίμνη Ευβοίας

Λίμνη μπορεί να μην υπάρχει, το όνομα όμως το δανείζεται ένα κουκλίστικο παραθαλάσσιο χωριό, με προκυμαία ιδανική για απογευματινές περαντζάδες, βοτσαλωτή παραλία για τις πρώτες μας βουτιές και στρατηγική θέση για να εξερευνήσουμε ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

Τα highlights: Πέρα από το ίδιο το χωριό, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές του πλάι στο κύμα, ιδανική για εξερευνήσεις είναι και όλη η υπόλοιπη Βόρεια Εύβοια. Οι λάτρεις των παραλιών σημειώστε τα «οπωσδήποτε»: Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αγία Άννα, Λιχάδα, Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος. Το απόλυτο highlight της περιοχής, κατά την ταπεινή μας άποψη, όμως, είναι οι καταρράκτες του Δρυμώνα, και το ειδυλλιακό δάσος που τους περιβάλλει –τα μονοπάτια του είναι, προφανώς, ιδανικά για φυσιολατρικές πεζοπορίες.

Διαβάστε περισσότερα – Βόρεια Εύβοια: Ο θησαυρός στην αυλή μας
Η διαμονή:
Στα μεγάλα και όμορφα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Αλεξίου (από 50€ το διαμέρισμα τριών ατόμων) στη Λίμνη ή στα άνετα στούντιο του Leventis Apartments (από 35€ το στούντιο τριών ατόμων) στις γειτονικές Ροβιές.
Το φαγητό: Φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στο Φύκι, μεσογειακή κουζίνα με κέφι και φαντασία στους 7 Ανέμους, σχάρα στο Πικάντικο –όλα στη Λίμνη–, σπιτικές σπεσιαλιτέ στην κυρία Λίτσα στις Ροβιές, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στο Λέκκα και στο Μουράγιο στην παραλία της Αγίας Άννας.

Στη Ζήρεια

Δεν έχετε ακόμα διάθεση για βουτιές; Προτιμάτε έτσι κι αλλιώς τη γαλήνη των βουνών από την κοσμοσυρροή στις παραλίες; Θέλετε να περπατήσετε σε ορεινά μονοπάτια; Τότε η Ορεινή Κορινθία είναι ο προορισμός σας. Και αν ανησυχείτε για τις (διαβόητες, πια) τιμές της, έχουμε καλά νέα: Με το που λιώσουν τα χιόνια στις κορυφές της Ζήρειας και φύγουν οι χειμερινοί εκδρομείς από τα χωριά της, οι τιμές των δωματίων της τραβάν’ την κατηφόρα.

Τα highlights: Οι δύο λίμνες της –Δόξα, με το ειδυλλιακό τοπίο, και Στυμφαλία, με τους μύθους και το υποδειγματικό, διαδραστικό και διασκεδαστικό Μουσείο Περιβάλλοντος. Το εκτενέστατο, και άριστα σηματοδοτημένο, δίκτυο μονοπατιών. Τα σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια στην ανατολική πλευρά του βουνού, το Κεφαλάρι και ο Ασπρόκαμπος, και η διακριτική γοητεία του Νότου, στη Λαύκα και στην Καστανιά. Και βέβαια, τα πιο «κοσμικά» Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, και η Γκούρα.

Διαβάστε περισσότερα – Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία
Η διαμονή:
Στο ξενοδοχείο Σεμέλη στη Γκούρα που προσφέρει δωμάτια με υπέροχη θέα στις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας, στα ευρύχωρα στούντιο του Εν Φενεώ στον Φενεό, ή στα βγαλμένα από κουκλόσπιτο δωμάτια του Ξενοδοχείου Άστρα στην Καστανιά. Και στα τρία θα πληρώσετε 50€ για το δίκλινο δωμάτιο.
Το φαγητό: Σπιτικά μαγειρευτά και εξαιρετικές πίττες στο Ορέξιον, στη Γλαύκα, ζουμερά κρεατικά στη σχάρα, αλλά και λίγα, καλοφτιαγμένα μαγειρευτά στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία του Κεφαλαρίου το Γεύση και Οίνος, εξαιρετική τοπική κουζίνα και ντόπια, ζουμερά κρεατικά στο Κάτι Καλύτερο, στην Γκούρα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v