Πέντε family friendly μονοήμερες στην Αττική

Πανέμορφα πάρκα, παιχνίδια περιπέτειας, πικ νικ και ποδηλατάδες στη φύση. Πέντε όμορφες μονοήμερες για όλη την οικογένεια σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.
Πέντε family friendly μονοήμερες στην Αττική
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η ιδέα φαίνεται – και είναι- καλή. Μια μονοήμερη εκδρομή με τα πιτσιρίκια, εντός Αττικής, σε εξοχή ή βουνό για πικ νικ, βόλτες ή μπόλικη περιπέτεια. Πώς την πραγματοποιούμε; Εύκολα και απλά. Βρίσκουμε έναν προορισμό που να συνδυάζει κάτι από τα παραπάνω, επιλέγουμε τις γευστικές στάσεις για το πριν ή το μετά και φουλάρουμε το ντεπόζιτο όντας έτοιμοι για αναχώρηση.

Το τελευταίο θα το αναλάβετε εσείς, εμείς αναλάβαμε να βρούμε πέντε προτάσεις για να σας διευκολύνουμε με τα δύο πρώτα. Ιδού λοιπόν μερικοί ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες αποδράσεις μετά… πιτσιρικιών εντός Αττικής.

Μια μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Όλοι οι γονείς ξέρουν ότι Πάρκο= Η χαρά του παιδιού και Πάρκο με ζωάκια= Η απόλυτη χαρά του παιδιού. Το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα και το πιο διάσημο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 είδη ζώων και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εξόρμηση και επιμόρφωση.

Εδώ θα δείτε σε απόσταση αναπνοής πύθωνες και βόες, γουρουνάκια, κατσικάκια, καφέ αρκούδες, λύκους και αγριόγατες και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα είδη. Ύστερα μπορείτε να στρώσετε τραπεζομάντηλο στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια του και να στήσετε το δικό σας πικ νικ ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε το Εκπτωτικό Χωριό ακριβώς δίπλα για τσιμπολόγημα και βόλτες στα καταστήματα.

Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει 15€ για τους ενήλικες και 11€ για τα παιδιά. Σημειώστε ότι με το πακέτο Cosmote two for one μπορείτε να πάρετε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για τις καθημερινές. Περισσότερα για το Πάρκο εδώ.

Πάρνηθα ή Τατόι;

Γιατί όχι και τα δύο; Κλασσική μονοήμερη για όλη την οικογένεια, η οποία έχει λίγο από όλα: Και ωραίες πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές για τους πιο δραστήριους και «βασιλικές» εξερευνήσεις στα ανάκτορα και μίνι ζωολογικό κήπο, στη λίμνη Μπελέτσι, για να εξασφαλίσετε ότι τα πιτσιρίκια θα χαρούν το ίδιο με εσάς. Σε κάθε περίπτωση θα επιχειρήσετε μια βόλτα σε κάποιο από τα δεκάδες μονοπάτια που διατρέχουν το βουνό (δείτε τα εδώ) και στον γυρισμό δεν θα αμελήσετε να κάνετε ένα πέρασμα για κοψίδια από την Πίνδο, επί της λεωφόρου Καραμανλή ή στον Λάμπρο στο Κατσιμίδι για σούπερ παϊδάκια.

Σημειώστε επίσης, ότι το καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας διοργανώνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο δωρεάν πεζοπορίες για όλους (τα παιδιά πρέπει να είναι από 9 ετών και πάνω). Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι 2€ για έναν καφέ ή ένα ποτό. Περισσότερα για το Τατόι εδώ και για την Πάρνηθα εδώ.

Ποδηλατάδες στη Λίμνη

Φυσικά, η Λίμνη του Μαραθώνα. Σε απόσταση αναπνοής από Αθήνα και… μισής αναπνοής από την Κηφισιά, η Λίμνη προσφέρει - πέρα από εκπληκτική θέα – μπόλικες εναλλακτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εξοπλιστείτε λοιπόν οικογενειακώς με ποδήλατα και κράνη, φορέστε τα αθλητικά σας και απολαύστε τις διαδρομές στις όχθες της για γενναίες δόσεις οξυγόνου και πράσινου οφθαλμόλουτρου. Αναλυτικές οδηγίες για να κάνετε τον γύρο της λίμνης με το ποδήλατο, αλλά και έναν λεπτομερέστατο χάρτη GPS, θα βρείτε στο PlanetBike.gr

Αφήστε για το τέλος ένα γεύμα ή καφεδάκι με απίστευτη θέα στο Fragma http://www.fragma.gr/ (περί τα 30€ ανά άτομο με κρασί) ή εναλλακτικά, δοκιμάστε την πιο οικονομική λύση του Argentina, μια family και meat friendly ταβέρνα όπου τα κρέατα έρχονται σε γιγαντιαίες μερίδες. Στα must εδώ οι μπριζόλες, ίσως οι καλύτερες που έχετε δοκιμάσει. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ ανά άτομο.

Περιπέτεια στη Μαλακάσα

Την ξέρουμε λόγω Rockwave, όμως η Μαλακάσα δεν προσφέρει μόνο μουσική ψυχαγωγία. Οι τεράστιες εκτάσεις πρασίνου που διαθέτει την καθιστούν ιδανική για οικογενειακή επιστροφή στη φύση και άφθονο παιχνίδι για τα πιτσιρίκια. Must προορισμός για όλα τα παραπάνω δεν είναι άλλο από το Adventure Park στην περιοχή, στο οποίο τα πιτσιρίκια (και εσείς μαζί τους) μαθαίνουν τοξοβολία, συμμετέχουν σε διαδρομές περιπέτειας προσιτής δυσκολίας και ανεβάζουν αδρεναλίνη – χωρίς κινδύνους. Το πάρκο προσφέρεται και για πικ νικ (διαθέτουν και ψυγεία για να αποθηκεύσετε τρόφιμα), ενώ το κόστος για τις εκάστοτε διαδρομές-παιχνίδια, κυμαίνεται στα 15-20€ για μάξιμουμ τρεις ώρες συμμετοχής.

Αν η επιλογή του πικ νικ δεν σας ιντριγκάρει, τότε μπορείτε κάλλιστα να γευματίσετε σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής, όπως το Συντριβάνι στην πλατεία της Μαλακάσας (τηλ: 2295098306), για κορυφαία προβατίνα και ψητά της ώρας όπως μπιφτέκι και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και σπιτικό τζατζίκι. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο με κρασί.

Μυστήριο στην Ελευσίνα

Αν τα πιτσιρίκια είναι αρκετά μεγάλα ώστε να καταλάβουν τη σημασία και το ενδιαφέρον ενός αρχαιολογικού χώρου, τότε η Ελευσίνα φαντάζει ιδανική επιλογή για μονοήμερη απόδραση. Ένας από τους ωραιότερους, και πιο ενδιαφέροντες, αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, η ωραιότατη παραλιακή περαντζάδα και η έλλειψη πολυκοσμίας, προστίθενται στα «συν» μιας τέτοιας επιλογής. Σημειώστε ότι ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή από τις 8.30 μέχρι τις 15.00.

Στα πόδια του αρχαιολογικού χώρου, μία κουκλίστικη αυλή γεμάτη φοίνικες και ελιές φιλοξενεί το arty café bar Κυκεών, ενώ πολύ καλές επιλογές για φαγητό είναι αφ’ ενός το εστιατόριο Στάχυ του Ελευσίνα Hotel για μεσογειακές γεύσεις (20€ ανά άτομο) αφ’ ετέρου ο Διαμαντής στην οδό Κανελλοπούλου, ο οποίος σερβίρει εκλεκτούς ψαρομεζέδες και ολόφρεσκο ψάρι (20-25€ ανά άτομο).




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v