Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
                                        Βάλτε το καπέλο σας και αναπαυτικά παπούτσια, προμηθευτείτε σαντουϊτσάκια και νερά και αφιερώστε στα παιδιά, αλλά και σε εσάς τους ίδιους, μία αξέχαστη μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το επισκεφθήκαμε και σας το παρουσιάζουμε.
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                        
                                                
Το Πάρκο ιδρύθηκε πριν ακριβώς 8 χρόνια, φιλοξενώντας αρχικά πουλιά, πιο συγκεκριμένα, την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο, μερικά ζώα φάρμας και τρία τεράστια κλουβιά –μικρογραφίες τριών ηπείρων- με την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα. Πράγματι, μπαίνοντας στο Πάρκο, πέρα από τις θαλάσσιες χελωνίτσες σε μικρά λιμνάκια αριστερά και δεξιά, μας υποδέχτηκαν τραγουδιστά αμέτρητες ποικιλίες (εξωτικών και μη) πουλιών, περιορισμένα πάντα σε ασφαλισμένα κλουβιά, γειτονικά τοποθετημένα ωστόσο για να «τα λένε» με την ησυχία τους οι φτερωτοί φίλοι. 
Κατά τ’άλλα αξίζει κανείς να επισκεφθεί τους συμπαθέστατους ιπποπόταμους και να καλωσορίσει στη ζωή τον «μικρό» Μποσέντα που γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες, να παρατηρήσει του πελαργούς και τους πελεκάνους, να φωτογραφίσει τα Φλαμίνγκο και να πει ένα «γεια» στους πολυσυζητημένους τον τελευταίο καιρό Μακάκους, που παίζουν ασταμάτητα. Οι πίθηκοι και οι μαϊμούδες είναι πραγματικά αξιολάτρευτα ζώα, ειδικά αν τα επισκεφθείτε στο «Δάσος των Μαϊμούδων», όπου γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Ενώ οι κακόμοιροι οι πιγκουΐνοι έμοιαζαν έτοιμοι για ομαδική αυτοκτονία, παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον στους 30 βαθμούς υπό σκιά! 




