7 οικονομικές εκδρομές με ανοιξιάτικη αφορμή

Πεζοπορία στη Μήλο, γιόγκα στον Φενεό, rafting στον Βοϊδομάτη και άλλα δελεαστικά πακέτα για τα πιο οικονομικά ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακά μας.
7 οικονομικές εκδρομές με ανοιξιάτικη αφορμή
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι ότι χρειαζόμαστε αφορμή για να οργανώσουμε μια ωραία ανοιξιάτικη εκδρομή. Είναι ότι τα θεματικά Σαββατοκύριακα που διοργανώνονται από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και τα οποία για κάποιο λόγο κάθε άνοιξη έχουν την τιμητική τους, μας βάζουν σε πειρασμό να εκδράμουμε στη φύση, και μάλιστα χωρίς να πληρώσουμε μια μικρή περιουσία. Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, τα καλύτερα εξ αυτών για τις επόμενες μέρες και ετοιμάζουμε βαλίτσες.

Ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα

Το Ananti City Resort σε συνεργασία με την Trekking Hellas μας ξεναγούν στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, που αγαπά πολύ το ποδήλατο. Η βόλτα ξεκινά από τη δημοτική αγορά, όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και παραλαμβάνουμε τα ποδήλατά μας, και εν συνεχεία ακολουθούμε τον ξεναγό μας στα πιο γραφικά σημεία της πόλης, όπως είναι το Βαρούσι, το Τζαμί, το Ασκληπιείο και τις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Η βόλτα διαρκεί δύο ώρες, και το κόστος του πακέτου (που περιλαμβάνει και δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πλούσιο πρωινό) είναι 220€ για δύο άτομα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Τριήμερο με rafting στον Εύηνο

Μια δελεαστικότατη προσφορά έχει ετοιμάσει η Trekking Hellas, για τα ανοιξιάτικα τριήμερά μας: δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα στο Χάνι Μπανιά ή στη Ναύπακτο, και rafting στον Εύηνο για δύο άτομα, στην τιμή των 149€ για δύο άτομα. Το πακέτο είναι ευέλικτο και ιδανικό (και) για οικογένειες –μπορείτε να προσθέσετε διανυκτερεύσεις αλλά και δραστηριότητες όπως τοξοβολία ή rappel, με μικρό κόστος το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Rafting και ιππασία στα Ζαγοροχώρια

Δελεαστικότατο είναι και το πακέτο της No Limits, που μας καλεί σαν σειρήνα στην ηπειρώτικη φύση (η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά της). Η προσφορά περιλαμβάνει rafting στον Βοϊδομάτη ή τον Αώο (μπορείτε να επιλέξετε, αν μας ρωτάτε πάντως ψηφίζουμε Βοϊδομάτη για τοπία και Αώο για περισσότερη δράση), 40λεπτη βόλτα με άλογα μέσα στο δάσος και δίπλα στο ποτάμι, και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στον υπέροχο ξενώνα Νίκος και Ιουλία Τσουμάνη ( www.tsoumanisnikos.gr ). Το συνολικό κόστος του πακέτου είναι 79€ κατ’ άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και κρατήσεις στα τηλέφωνα 26550 23777 και 6944751418.

Γιόγκα και μανιτάρια στον Φενεό

Τι κοινό έχει η γιόγκα με τα μανιτάρια; Αποτελούν και τα δύο έμπνευση για τα δύο ξεχωριστά θεματικά Σαββατοκύριακα που διοργανώνει ο ξενώνας Εύχαρις Filoxenon στον Φενεό της Ορεινής Κορινθίας. Το πρώτο (4 έως 6 Απριλίου) περιλαμβάνει γιόγκα κάτω από καρυδιές και πλατάνια στα Πελοποννησιακά Μετέωρα, πικνίκ και παραδοσιακά ντόπια εδέσματα, επίσκεψη στο σπήλαιο της «Παναγιάς του Βράχου», ιππασία και πεζοπορίες. Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο είναι 145€ και περιλαμβάνει όλες τις δρασρτηριότητες πλην της ιππασίας, η οποία κοστίζει 8€ κατ’ άτομο.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο (11 έως 13 Απριλίου) περιλαμβάνει γνωριμία με έµπειρους µανιταροσυλλέκτες κι ερευνητές της µυκητοχλωρίδας, αναζήτηση και συλλογή µανιταριών σε δασικά µονοπάτια γύρω από την λίµνη και στους πρόποδες της Ντουρντουβάνας και του Χελµού. Οι τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο έχουν ως εξής: 125€, για συµµετοχή στο πλήρες πρόγραµµα του τριηµέρου µε δύο διανυκτερεύσεις Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο-Κυριακή. 75€, για συµµετοχή στο πρόγραµµα Σαββάτου-Κυριακής µε µία διανυκτέρευση σε κοντινό ξενώνα το Σάββατο. 30€ για ηµερήσια συµµετοχή το Σάββατο ή την Κυριακή. Κρατήσεις πραγματοποιούνται στα τηλέφωνα 6944 768115 και 6972 988550.

Πεζοπορίες και συλλογή βλασταριών στο Πήλιο

Ο πάντα δραστήριος ξενώνας στην Τσαγκαράδα του Πηλίου διοργανώνει και φέτος τα ανοιξιάτικα θεματικά weekends του, που έχουν γίνει θεσμός. Η πρόταση για κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει περιπάτους στα μονοπάτια του δάσους γύρω από τον ξενώνα, ή πιο μακρινές πεζοπορίες, με στόχο την αναζήτηση άγριων βλασταριών, μανιταριών και μυρωδάτων χόρτων, που θα εμπλουτίσουν το πρωινό μας με χορτοτυρόπιτες, τσουκνιδοπιτάκια, ομελέτες με οβριές και σπαράγγια.

Οι διαδρομές έχουν ως εξής:
Παρασκευή 28 – Κυριακή 30 Μαρτίου
Από τη Φακίστρα στον Άγιο Αθανάσιο: στις άγνωστες παραλίες
Παρασκευή 4 – Κυριακή 6 Απριλίου
Από την Τσαγκαράδα στη Νταμούχαρη: Η κλασσική διαδρομή
Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ξεκινούν από 90€, και περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στις πεζοπορίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πασχαλινές πεζοπορίες στο Καϊμακτσαλάν

Ο πεζοπορικός σύλλογος Ατραπός, που ειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών εναλλακτικού τουρισμού στα ελληνικά βουνά, προτείνει μια πενθήμερη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας. Το γεμάτο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πεζοπορίες στα πανέμορφα φαράγγια του Πόζαρ και της Τζένας, ανάβαση στην χιονισμένη κορυφή του Καιμακτσαλάν (στα 2524 μέτρα) αλλά και δοκιμές γευσιγνωσίας σε ντόπιους παραγωγούς τσίπουρου και κρασιού. Το κόστος της εκδρομής είναι 225€ με όλα τα μεταφορικά, τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα στο Λουτράκι Αριδαίας και οδηγούς για τις πεζοπορίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής εδώ.

Πασχαλινές πεζοπορίες στη Μήλο

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών σχεδίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεζοπορικό πενθήμερο με άρωμα νησιώτικο. Το πρόγραμμα (το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) περιλαμβάνει φυσικά πεζοπορίες στην άγνωστη εν πολλοίς ενδοχώρα της Μήλου, αλλά και επισκέψεις σε μουσεία, περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, τον Προφήτη Ηλία (στα 751 μέτρα). Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 205€ και περιλαμβάνει εισιτήρια μετ’ επιστροφής με συμβατικό πλοίο, τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Lagada Beach Hotel και βέβαια συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v