Μοναδικές εκδρομές με λιγότερα από 100€

Έχετε 100€; Έχουμε διευθύνσεις και ιδέες για να τα επενδύσετε σε ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στο Πήλιο, τη Ναύπακτο, τους Δελφούς και το Ναύπλιο.
Μοναδικές εκδρομές με λιγότερα από 100€
της Ηρώς Κουνάδη

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας που μόλις πέρασε μας έβαλε σε σκέψεις: Η άνοιξη είναι σχεδόν εδώ, ο βροχερός καιρός –πού θα πάει– δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, και πόσο-ωραία-ιδέα-θα-ήταν μια εκδρομή στην εξοχή. Το… ταμείο, βέβαια, και το αυστηρό μηνιαίο budget μας είχαν άλλη γνώμη. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να το ψάξουμε: Γίνεται να ξοδέψουμε μόνο 100€ ή λιγότερα (έστω και αν είναι να τα στερηθούμε από τον προϋπολογισμό του εβδομαδιαίου φαγητού-της-προκοπής) για να φύγουμε ένα Σαββατοκύριακο; Η απάντηση είναι ότι ναι, γίνεται. Κι έχουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να το κάνετε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για μία διανυκτέρευση το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου, και περιλαμβάνουν είτε ένα εισιτήριο ΚΤΕΛ είτε το κόστος της βενζίνης διά δύο, ένα δίκλινο δωμάτιο (επίσης διά δύο) και δύο γεύματα σε ταβερνάκια ή εστιατόρια. Υπολογίστε ότι αν η παρέα αριθμεί περισσότερους των δύο, το κόστος βενζίνης και γευμάτων μοιράζεται, οπότε το συνολικό κόστος βγαίνει μικρότερο.

Εκδρομή #1: Οι Δελφοί

Ίσως ο οικονομικότερος προορισμός στις πλαγιές του Παρνασσού, προσφέρει τις πιο low budget επιλογές διαμονής στην περιοχή, αλλά τα πλεονεκτήματά του δεν σταματούν εκεί: Ο υπέροχος αρχαιολογικός χώρος, στην καρδιά ενός ειδυλλιακού τοπίου, προσφέρεται για ολοήμερη εξερεύνηση ακόμη και αν δεν είστε φανατικοί… ιστοριοδίφες. Επίσης, τόσο η Αράχωβα όσο και οι ελατοσκέπαστες διαδρομές στις πλαγιές και τα μονοπάτια του Παρνασσού, απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από εδώ.

Η διαδρομή: Η απόσταση που χωρίζει τους Δελφούς από την Αθήνα είναι 170 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, που καίει περί τα 8-9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, η βενζίνη θα σας κοστίσει περίπου 30€ (άρα 15€ το άτομο, αν είστε δύο άτομα). Αν, τώρα, δεν διαθέτετε ένα τόσο οικονομικό αυτοκίνητο –ή δεν θέλετε να οδηγείτε– μπορείτε να προτιμήσετε τη λύση του ΚΤΕΛ Φωκίδας, που θα σας πάει μέχρι τους Δελφούς έναντι 15,10€ (δείτε τα δρομολόγια εδώ)

Η διαμονή: Λέγαμε προηγουμένως για τα πιο low budget δωμάτια της περιοχής, και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε: 32€ κοστίζει το δίκλινο στο όμορφο Kouros Hotel, μόλις 26€ το δίκλινο στο Sibylla Hotel, 32€ το χαριτωμένο ξύλινο δωμάτιο (ανά δύο άτομα πάντα) στο Ξενοδοχείο Λέφας και 31,50€ το δίκλινο στο περιποιημένο Orfeas Hotel. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 15-16€ το άτομο για μία διανυκτέρευση.

Το φαγητό: Παραδοσιακά μαγειρευτά και τοπική κουζίνα (στα «οπωσδήποτε» το φημισμένο κοντοσούβλι) θα δοκιμάσετε στον Γαργαντούα, τον Βάκχο και το Δελφικό. Για καθένα από αυτά, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο, συνοδεία ντόπιου κρασιού.

Εκδρομή #2: Το Ναύπλιο

Έχει τη φήμη του «ζευγαροπροορισμού», και όχι άδικα, καθότι τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς του πόλης αναδίδουν ένα ρομαντισμό που δύσκολα θα βρείτε σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν θα περάσετε καλά εδώ και ως singles: Τα μπαράκια του σφύζουν από ζωή και κέφι τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα αξιοθέατα όπως το Παλαμήδι με τη μοναδική του θέα και το Μπούρτζι, στο οποίο φτάνετε με βαρκάκι από την παλιά πόλη, δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε ρομαντικές ψυχές.

Διαβάστε περισσότερα - Ναύπλιο: Η πιο όμορφη Ιστορία

Η διαδρομή: Το Ναύπλιο απέχει από την Αθήνα ακριβώς 137 χιλιόμετρα, ήτοι περί τα 20€ βενζίνης (με κατανάλωση στα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα). Το ΚΤΕΛ Αργολίδας θα σας «πετάξει» μέχρι το Ναύπλιο έναντι 13,10€ (ή 23€, αν βγάλετε εισιτήριο μετ’ επιστροφής). Δείτε τα δρομολόγια εδώ.

Η διαμονή: Τα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Park Hotel θα σας κοστίσουν 48€ ανά δίκλινο, ενώ ακόμα πιο low budget είναι τα μικρά αλλά κουκλίστικα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ήρα, στα 35€. Τέλος, από τις πιο value for money επιλογές, τα όμορφα και ευρύχωρα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ασπασία δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 40€ το δίκλινο.

Το φαγητό: Λίγο τα ψαροταβερνάκια που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά πλάι στο κύμα, λίγο οι gourmet επιλογές που δε λείπουν από την παλιά πόλη, στο Ναύπλιο δεν είναι δύσκολο να ξεφύγετε με το budget του φαγητού. Αν, όμως, προσέξετε, είναι εξίσου εύκολο να φάτε καλά και φτηνά, σε μέρη όπως το Όμορφο Ταβερνάκι και τα Φανάρια στην παλιά πόλη –για καθένα εκ των οποίων θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο, μαζί με ωραίο τοπικό κρασί.

Εκδρομή #3: Η Ναύπακτος

Συνδυάζει κάστρο και θάλασσα, ρυθμούς και επιλογές (σε φαγητό και διασκέδαση) που ακροβατούν ανάμεσα στη χαλαρότητα της επαρχίας και την δράση της πόλης, και αξιοθέατα αρκετά για να γεμίσουν το Σαββατοκύριακο κάθε λάτρη του sightseeing. Στα συν, το γεγονός ότι η άνοιξη της πάει πολύ, καθότι ενθαρρύνει τις ολοήμερες βόλτες στα κουκλίστικα ανηφορικά σοκάκια της.

Η διαδρομή: 216 χιλιόμετρα απέχει από την Αθήνα η Ναύπακτος, πράγμα που μεταφράζεται σε 35€ περίπου για βενζίνη. Εναλλακτικά, το εισιτήριο του ΚΤΕΛ Αιτολοακαρνανίας κοστίζει 21,70€.

Η διαμονή: Ίσως η καλύτερη επιλογή low budget διαμονής, τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ακτή, πλάι στα τείχη του ενετικού κάστρου, δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 45€ το δίκλινο. Καλές οικονομικές επιλογές αποτελούν και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Νίκη (στα 40€ το δίκλινο) και εκείνα του Plaza Hotel (στα 50€ το δίκλινο).

Το φαγητό: Εξαιρετικά κρεατικά σε πολύ καλές τιμές (στα 10-15€ το άτομο) θα δοκιμάσετε στο Ευ Οίνος, ενώ για low budget ιταλικές νοστιμιές θα πιάσετε τραπεζάκι στο Bocca di Rosa, στην παραλία της Ψάνης (περί τα 15-20€ το άτομο). Στον Παπούλη, πίσω από το ενετικό λιμάνι, θα απολαύσετε λαχταριστά μεζεδάκια, θαλασσινά και μη, πληρώνοντας περί τα 15-17€ το άτομο.

Εκδρομή #4: Το Πήλιο

Για ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, συγκεντρώνει εντυπωσιακά πολλές low budget επιλογές διαμονής και φαγητού. Πέρα από την… φιλικότητα προς το budget μας όμως, έχει επίσης να επιδείξει πανέμορφα πέτρινα χωριά, γαλήνια ψαροχώρια για τα πρώτα ουζάκια-πλάι-στο-κύμα αν ο καιρός μας το επιτρέψει, ειδυλλιακές πεζοπορικές διαδρομές σε καταπράσινα μονοπάτια και μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις της χώρας.

Η διαδρομή: Περί τα 325 χιλιόμετρα απέχουν τα πρώτα χωριά του Πηλίου από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει περί τα 50€ βενζίνη. Εναλλακτικά, για να κάνετε τη διαδρομή με ΚΤΕΛ θα υπολογίσετε 28,40€ από την Αθήνα στο Βόλο και εν συνεχεία περί τα 2€ για τη διαδρομή από τον Βόλο προς τα χωριά του Πηλίου. Δείτε τα δρομολόγια στο site του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Η διαμονή: Η οικονομικότερη πιθανότατα επιλογή είναι τα δωμάτια του Ξενώνα Χαραυγή στη Ζαγορά (στα 28€ το δίκλινο). Ιδιαίτερα οικονομικά είναι και τα δωμάτια στο Χάνι του Ζήση στα Χάνια (35€ το δίκλινο με πρωινό) όπως και αυτά του Tasia Boutique Hotel, επίσης στα Χάνια (30€ το δίκλινο). Τέλος, στα ήσυχα Άνω Λεχώνια, τα δωμάτια του Spyros Studios θα σας κοστίσουν 40€ ανά δίκλινο.

Το φαγητό: Εξαιρετική τοπική κουζίνα και σπιτικά μαγειρευτά θα δοκιμάσετε στο Μεϊντάνι (στα 20€ το άτομο) και τα Οινομαγειρέματα (περίπου 15€ το άτομο) στη Ζαγορά. Ζουμερή σχάρα στο Αγνάντι (περί τα 15€) στην Τσαγκαράδα και παραδοσιακές πηλιορείτικες γεύσεις στο Κρίτσα (15-20€) στην Πορταριά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v