Δεκαπενταύγουστος: Το τριήμερο της τελευταίας στιγμής

Φυσιολατρικές βόλτες στην βόρεια Εύβοια, βουτιές στις κρυστάλλινες πηλιορείτικες παραλίες και γεύση από… Ιόνιο στις καλοκαιρινές γωνιές της Μεσσηνίας. Τρεις «στεριανές» αποδράσεις μας δείχνουν τον δρόμο προς το τριήμερο… της τελευταίας στιγμής.
Δεκαπενταύγουστος: Το τριήμερο της τελευταίας στιγμής
Δεν γνωρίζατε πότε ακριβώς θα πάρετε άδεια, δεν ψάξατε εγκαίρως, δεν μπορέσατε να συνεννοηθείτε με την παρέα σας για τον προορισμό, ή απλώς ανήκετε στην καθόλου σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα κατηγορία της «τελευταίας στιγμής»… Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, αυτό μάλλον σημαίνει ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το πιο ακριβοθώρητο τριήμερο του καλοκαιριού και δεν έχετε ακόμη ιδέα για το πού θα σας βρει ο Δεκαπενταύγουστος.

Τι θα λέγατε για πηλιορείτικες βόλτες και βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Μυλοπόταμου; Για επιστροφή στην φύση της βόρειας Εύβοιας ή για μεσσηνιακή φιλοξενία σε εξωτικά τοπία με ιδιαίτερες γεύσεις; Κι όλα αυτά χωρίς ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή υπερτιμημένα δωμάτια που χρεώνουν το ράντζο σε τιμές… προεδρικές; Κι όμως, προλαβαίνετε ακόμη. Πάρτε ιδέες για τρεις «στεριανές» αποδράσεις σε ελληνικές ακτές και ετοιμάστε βαλίτσες με την… ευχή της Παναγίας.

Βόρεια Εύβοια


Αυτό που ξεχωρίζει την βόρεια Εύβοια όχι μόνο από την νότια αλλά και από τους περισσότερους προορισμούς της Ελλάδας είναι η σπάνια συνύπαρξη ενός τόσο κατάφυτου φυσικού περιβάλλοντος με τα γαλάζια νερά που το περιβάλλουν. Βουτιές στις καθαρές παραλίες στο οικογενειακό Πευκί ή στις βοτσαλωτές Ροβιές, στο ομώνυμο χαριτωμένο χωριό όπου θα βρείτε αρκετές ψαροταβέρνες για να γευτείτε νόστιμα θαλασσινά, βραδινό ποτό και βόλτες στην περαντζάδα της Λίμνης και εξορμήσεις στην φύση με το αυτοκίνητο θα σας κρατήσουν απασχολημένους για όλο το τριήμερο.

Πού θα μείνετε:
Σε ένα τέτοιο σκηνικό, προέχουν οι… φυσιολατρικές προτάσεις. Περάστε ανάμεσα από τα καταπράσινα χωριουδάκια και τους οικισμούς της βόρειας Εύβοιας και στήστε σκηνή σε ένα από τα αρκετά camping της περιοχής, για να απολαύσετε το πιο γαλαζοπράσινο τριήμερο του χρόνου. Άλλωστε, δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις χωρίς τις ανέσεις ενός δωματίου δεν είναι πολλές ακόμη και για τους πιο αμύητους με τον κόσμο των campers. Δείτε πλήρη λίστα των camping της βόρειας Εύβοιας καθώς και τις τιμές τους ανάλογα με τα άτομα ή τις σκηνές που θα χρειαστείτε εδώ

Παράλια Πηλίου


Λίγες ώρες οδήγηση σας χωρίζουν από έναν εκ των πιο αγαπημένων ελληνικών προορισμών για όλο τον χρόνο. Το βουνό των Κενταύρων μετρά το ένα χαριτωμένο ορεινό χωριό μετά το άλλο, καταλήγοντας στο Αιγαίο και τον Παγασητικό για να δροσίσει τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις για τις ομορφιές του Πηλίου –θυμηθείτε μερικές από τις αγαπημένες μας πηλιορείτικες γωνιές εδώ και εδώ.

Πού θα μείνετε:
Στην «υψηλοτάτη» περίοδο, η ασφαλέστερη επιλογή με τις περισσότερες πιθανότητες εύρεσης διαθέσιμου καταλύματος είναι η Ζαγορά, από όπου θα κατηφορίσετε για τις αυγουστιάτικες βουτιές σας στο Χορευτό ή στην ρομαντική Τσαγκαράδα, ιδανική βάση για τις βουτιές στην… υπέροχη κρυστάλλινη παραλία του Μυλοπόταμου. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα στο παραδοσιακό Αρχοντικό Γκαγιάννη στην Ζαγορά (65 ευρώ ανά διανυκτέρευση) και στο λιτό και «καταπράσινο» Manini Mansion στην Τσαγκαράδα (90 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Φυσικά, και στις ακτές του Πηλίου έχετε την δυνατότητα να… επιστρέψετε στην φύση, στήνοντας σκηνή στην Κάτω Γατζέα, που προσφέρεται για «υπαίθριους» ταξιδιώτες. Στο camping Συκιά, θα στήσετε σκηνή πληρώνοντας 6,90 ευρώ κατ’ άτομο, 5,50 ευρώ για την σκηνή και 3,70 για το αυτοκίνητό σας ανά ημέρα.

Παράλια Μεσσηνίας


Οι καλοκαιρινές αρετές της Μεσσηνίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά μας: Παραλίες-stars όπως η περίφημη Βοϊδοκοιλιά με το χαρακτηριστικό σχήμα του όρμου της, η Γιάλοβα με το ναυαγισμένο βαπόρι-σήμα κατατεθέν, που φημίζεται ως αγαπημένος προορισμός για camping, η τυρκουάζ πλαζ πολλών… κυβικών Φοινικούντα με την ψιλή άμμο, ο ζωντανός μύθος της Μεσσηνιακής Μάνης και τα όμορφα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι που προσφέρονται για «σεργιάνι» και παραδοσιακό φαγητό είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που η νοτιοδυτική Πελοπόννησος μας συγκινεί και το καλοκαίρι.

Πού θα μείνετε:
Στα λιτά, οικονομικά και καταπράσινα Zervas Apartments (τηλ: 27210 77443) στην Στούπα (50 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Στο όμορφο «Πυργόσπιτο της Αντωνίας» (τηλ: 27210 73453)στην Καρδαμύλη, χτισμένο στα μανιάτικα πρότυπα και εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις μόλις 50 μέτρα από την θάλασσα (90 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Στο camping Ερωδιός (τηλ: 27230 23269) στην Γιάλοβα της Πύλου, όπου η διαμονή στοιχίζει 7 ευρώ κατ’ άτομο και από 6 ευρώ ανά σκηνή.

Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v