Τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Εύβοιας

Πλατάνια, πέστροφες, ανέγγιχτο φυσικό τοπίο, αρχοντόσπιτα και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Ξεχωρίσαμε τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του κοντινού μας «νησιού».
Τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Εύβοιας

Τρεχούμενα νερά και πανέμορφα φαράγγια, λιμανάκια για βόλτες και ένα αγέρωχο φυσικό τοπίο πλαισιώνουν ορισμένα από τα πιο όμορφα χωριά της πάντα αγαπημένης και πανέμορφης Εύβοιας.

Προλαβαίνεις να προγραμματίσεις ένα έκτακτο Σαββατοκύριακο εξόρμησης, τι λες;

Στενή

Steni Evoias

Αγαπημένος προορισμός ανεξαρτήτως εποχής, η Στενή χτισμένη στην πλαγιά της Δίρφυος, προσφέρεται για βόλτες στην πλακόστρωτη πλατεία με τις βρύσες, καφεδάκι κάτω από τεράστια πλατάνια, αλλά και κοψίδια στις ταβέρνες που βγάζουν τραπεζάκια δίπλα στη ρεματιά, όπως ο δημοφιλής «Πλάτανος».

Στρόπωνες

Στρόπωνες Ευβοίας, 300m

Αυτό το ορεινό χωριουδάκι με πλούσιο φυσικό πλούτο, προσφέρει τον απόλυτο φυσιολατρικό προορισμό, αν αγαπάς τις πεζοπορίες. Από την πλατεία του χωριού ξεκινάει ένα υπέροχο μονοπάτι, το οποίο ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού Στροπωνιάτη καταλήγει στην παραλία Χιλιαδού, μετά από 3-4 ώρες. Αν έχεις αντοχές, δοκίμασέ το.

Ζάρακες

Ζάρακες

Ένα μικρό χωριουδάκι στη Νότια Εύβοια προσφέρεται για ταξίδι στο χρόνο, με πετρόχτιστα παραδοσιακά αρχοντικά ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, τα οποία βρίσκονται στην παλιά του γειτονιά με το όνομα Μαχαλάς. Αρκετά εξ αυτών μετράνε έναν αιώνα ζωής, και ξεπροβάλουν μέσα από πλατάνια δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

Κύμη

Κύμη

Αγαπημένο χωριουδάκι και ιδιαίτερα δημοφιλές, η Κύμη έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να σε γοητεύσει: ιδιαίτερη, καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και νησιώτικη αύρα, ενώ προσφέρει ωραιότατες βουτιές στην κοντινή µεγάλη παραλία Μουρτερή, όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει.

Ενορία

Πατρική Οικία

Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του βουνού, σε υψόμετρο 200 μέτρων στον κόλπο της Κύμης, η Ενορία είναι ένα μινιόν χωριουδάκι που απολαμβάνει σούπερ θέα στη θάλασσα και ενδείκνυται για βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια του με φόντο τα καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα σπίτια. Λίγο έξω από το χωριό, θα βρεις το Φυγούλι είναι ένα από τα καλύτερα ταβερνάκια του νησιού για ντόπιες γεύσεις.

Ωρεοί

Ονειροπαγίδα

Είναι… ωρέοι, παραλιακοί και θυμίζουν νησάκι. Χειμώνα καλοκαίρι, η περαντζάδα στην παραλιακή οδό με θέα τα νερά του Ευβοϊκού θα σε χαλαρώσει όσο χρειάζεται, ενώ το τσιπουράκι και τα μεζεδάκια στα παραθαλάσσια ταβερνεία, όπως το γλυκύτατο Κοχύλι, επιβάλλονται. Εδώ θα βρεις και τον περίφημο Ταύρο των Ωρεών, ένα γλυπτό φυσικού μεγέθους από πεντελικό μάρμαρο.

Καμπιά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by VP Photography (@vpphotographygr)

Ένα άγνωστο χωριουδάκι-έκπληξη στην Κεντρική Εύβοια, τα Καμπιά είναι χτισμένα σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και βλάστηση ολούθε, πάνω στο φαράγγι του Χάβου. Εδώ θα απολαύσεις νόστιμη πέστροφα από τα ιχθυοτροφεία της περιοχής στην ψησταριά του Παγώνη, και θα επισκεφτείς τον σπηλαιώδη ναό της Αγίας Κυριακής, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο.



Πλατανιστός

Platanistos_DSCF9211

Ένα μικρό χωριουδάκι κρυμμένο στης πλαγιές της Όχης, με τα σπίτια του να καλύπτονται από τον ίσκιο των δέντρων και δεκάδες πλατάνια να πλαισιώνουν το ρέμα που το διαπερνά και να του χαρίζουν το όνομά του. Πηγάζει από το μικρό φαράγγι του Πανοχωρίου, το οποίο προσφέρεται προς εξερεύνηση με φόντο το ειδυλλιακό δασικό τοπίο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v