Πάμε όλοι τώρα Εύβοια!

Κάτοικοι και πολιτεία ζητούν να στηρίξουμε το νησί που κάηκε το 1/3 των δασικών του εκτάσεων. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν.
Πάμε όλοι τώρα Εύβοια!

Η Εύβοια έζησε φέτος την ίσως ιστορικότερη της οικολογική καταστροφή, όπως έχει ειπωθεί από ντόπιους κατοίκους αλλά και ευρωπαϊκούς φορείς. Όλοι νιώθουμε κάπως την ανάγκη να βοηθήσουμε να ξανασταθεί ο τόπος στα πόδια του, αλλά ορισμένες φορές δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος. Οι περήφανοι κάτοικοι του νησιού επικαλέστηκαν την ανθρωπιά των υπολοίπων μας να πάμε εκεί να στηρίξουμε το νησί τους. Δε θέλουν ελεημοσύνες, δε ζητούν τίποτα άλλο παρά μόνο την αλληλεγγύη μας, και ίσως το χαμόγελό μας. 

Γι’ αυτό κι εμείς ανακαλύψαμε έξι καταλύματα στα οποία θα πάτε, θα δείτε και το γαλάζιο του Αιγαίου –αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει- και θα βοηθήσετε τους ντόπιους να πάρουν μια ανάσα.

Στο χωριό Ήλια



Στο χωριό Ήλια, μια γραφική περιοχή δίπλα στη θάλασσα με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος βρίσκεται το Miradouro, το οποίο απέχει μόλις 7χλμ. από τις ιαματικές πηγές της Αιδηψού. Διαθέτει ιδιωτική παραλία για πριβέ βουτιές, αλλά και πισίνα για όσους δε θέλουν να πολυκουνηθούν.

Για φαγητό, φημίζεται ο Άγγελος με την ωραία θέα του που κοιτάζει στον γραφικό κόλπου του χωριού. Μόλις 5 μέτρα από τη θάλασσα θα δοκιμάσετε τις προσεγμένες λιχουδιές από το φτωχό πλην τίμιο μενού του. 

Στον Άγιο Νικόλαο



Το Effie's House βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, μία ανάσα από τη θάλασσα και τα γαλαζοπράσινα νερά της και προσφέρει στους επισκέπτες του κήπο και μπάρμπεκιου. Και φιλικό προς τα κατοικίδια, στο Effie's House θα βρείτε ηλιόλουστη βεράντα, σποτ για να παίξετε βελάκια, ενώ η περιοχή είναι δημοφιλής στους λάτρεις των καταδύσεων. 

Σε αμφιθεατρική θέση αγναντεύοντας το νησάκι του Αγίου Νικολάου και τις δαντελωτές παραλίες προς το ακρωτήριο Αρτεμίσιο βρίσκεται ένα πραγματικό μπαλκόνι του Αιγαίου στο οποίο κατοικοεδρεύει και η Ταβέρνα Μαϊστράλι. Οι μερακλήδες ιδιοκτήτες διαθέτουν δικό του ροζέ ή λευκό κρασί, το οποίο συνοδεύει άριστα τα φρέσκα ψητά τους κρέατα και μαγειρευτά αλλά και τα ψάρια ημέρας.

Στο Ψαροπούλι Βασιλικών



Το Hotel Orama  βρίσκεται στην καταπράσινη πλαγιά του λόφου Μισιργιάνι στην Εύβοια, μόλις 500μ. από την παραλία Ψαροπούλι. Ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο σε ρουστίκ στυλ, με τον καλοδιατηρημένο κήπο του, τα πέτρινα μονοπατάκια του, ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα και μία ήσυχη παραλία στα 100 μέτρα. Το ίδιο το ξενοδοχείο διαθέτει παραδοσιακό εστιατόριο που σερβίρει τοπικά προϊόντα και φρέσκο ​​ψάρι. Ο ανθισμένος κήπος προσφέρει την απαραίτητη ανάσα δροσιάς εκείνες τις ώρες που ούτε η παραλία δε μοιάζει ελκυστική. 

Θα φάτε στο Αίθριο, ένα πολύ προσεγμένο και καλαίσθητο εστιατόριο, με μαγευτική θέα το απέραντο γαλάζιο. Διαθέτει από ψαρομεζέδες μέχρι κρεατικά και σερβίρει λευκό κρασί από τοπικό οινοποιείο. 

Στη Λίμνη Ευβοίας



Σ’ ένα από τα πιο γραφικά και ρομαντικά σοκάκια της Λίμνης βρίσκεται το Limni Stone Apartments. Με μαγευτικό εσωτερικό, το πανδοχείο σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή εμπνευσμένη από νεράιδες και κάστρα. Το δωμάτιο που βρήκαμε είναι δύο επιπέδων με κρυφό φωτισμό στα παραμυθένια σκαλοπάτια του.  

Κάποιοι ψίθυροι λένε να φάτε στο Μελτέμι. Φημίζεται για το ριζότο με τα μύδια, για την προσεγμένη και πλούσια γαριδομακαρονάδα του, τους χταποδοκεφτέδες του αλλά και τα κάθε φορά φρέσκα ψάρια του.

Στο Πευκί



Το Apolonio Pefki Evia απέχει μόλις 20μ. από την Παραλία του Πευκίου και απέραντη θέα στον όμορφο κήπο του και στο Αιγαίο Πέλαγος. Στο μπαρ του καταλύματος μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά tiki κοκτέιλ, ενώ τα πρωινά σερβίρεται γευστικό brunch. Στα συν του ξενοδοχείου είναι η παραλία που βρίσκεται μπροστά του, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ανέσεις που προσφέρει αλλά και τις αναπαυτικές του ξαπλώστρες.

Στην ταβέρνα Μπαλαούρας θα ανακαλύψετε πρώτης τάξεως φρέσκο ψάρι. Μυστική συνταγή τους η συνταγή της τυροκαυτερής για την οποία φημίζεται. Στα οπωσδήποτε, μην ξεχάσετε να παραγγείλτε το «ξυδιαστό» χταπόδι.

Στο Αχλάδι Ευβοίας



Το ASIMENIA STUDIOS περιβάλλεται από πεύκα και απέχει λίγα μόλις μέτρα από την Παραλία Αχλάδι στην Εύβοια. Φημίζεται για την εξυπηρέτησή του και το πλουσιοπάροχο πρωινό του. Μόλις δύο λεπτά από τα μπαρ, τις καφετέριες και τις ταβέρνες, τα στούντιο της Ασημένιας βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο για να κάνετε τις βόλτες σας.

Για τις μεγάλες πείνες, παραλιακά θα βρείτε το εστιατόριο Φραγκάκη. Διαθέτει έναν υπέροχο κήπο με βουκαμβίλιες και λογιών φυτά και έχει θέα κι αυτό, μαντέψτε τι; Το Αιγαίο. Κάτω από τις μουριές του θα γευτείτε τον μουσακά της κ. Ουρανίας, αλλά και φρέσκα ψάρια ημέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v