Μήπως να πάμε στην Εύβοια για βουτιές το Σαββατοκύριακο;

Ζητάμε άμεση παράταση καλοκαιριού και προγραμματίζουμε τα πιο όμορφα σαββατοκύριακα στο κοντινό μας νησί, σε μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά.
Μήπως να πάμε στην Εύβοια για βουτιές το Σαββατοκύριακο;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Εύβοια είναι δίπλα, η Εύβοια είναι πανέμορφη, αν και ταλαιπωρημένη, η Εύβοια μπορεί να φιλοξενήσει το ιδανικό Σαββατοκύριακο.

Πάρε την παρέα, γεμίστε βενζίνη ρεφενέ και βάλε πλώρη για τις πιο όμορφες παραλίες του κοντινού και αγαπημένου μας νησιού.

Γεια σου όμορφη Κορασίδα!

Summer 2011 - Evia

Θα τη βρεις ακριβώς κάτω από το χωριό Αχλαδερή, με λευκό βοτσαλάκι, γαλάζια νερά και πολύ ενδιαφέρον βυθό για να κάνεις βουτιές με τη μάσκα σου. Είναι τόσο μεγάλη σε έκταση που δύσκολα θα τη βρεις γεμάτη, ενώ διαθέτει και beach bar με ξαπλώστρες αν δεν θες να απλώσεις πετσέτα στην άμμο. Την πιάνει ο αέρας συχνά, οπότε καλό είναι να τσεκάρεις τον καιρό πριν πας, γιατί σηκώνει μεγάλο κύμα.

Πού θα μείνεις και πού θα φας: Ακριβώς πάνω από την παραλία, η ταβέρνα του Μπάμπη σερβίρει σπιτικό φαγητό με ολόφρεσκες πρώτες ύλες, και πιάτα όπως τηγανιτά μπαρμπουνάκια, γαριδομακαρονάδες, παστίτσιο, γεμιστά και άλλα τέτοια ωραία. Δωμάτια θα βρεις στην Ξύλινη Φωλιά (από 43€ το δίκλινο) και στο μοντέρνο Aegean Panorama (από 150€ για ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων).

Στο Κλιμάκι για μπανάκι

Κλιμακι,Ευβοια

Στα 5-10 λεπτά οδήγησης είτε από τις Πετριές είτε από τους Αγίους Αποστόλους, θα βρεις το μικρό, αμμουδερό Κλιμάκι που είναι και χαλαρά οργανωμένο, με ξαπλώστρες σε ένα μέρος της παραλίας και ένα beach bar για τις απαραίτητες προμήθειες (και ξαπλώστρες). Έχει πεντακάθαρα γαλανά νερά, και μέσα έξω άμμο. Είναι προστατευμένο από τον βοριά, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές.

Πού θα μείνεις και πού θα φας: Στα δωμάτια του πετρόχιστου Paramithenio Village Resort με πολύ καλό πρωινό, πισίνα και εστιατόριο (75€ για ένα δίκλινο) θα βρεις την ηρεμία που χρειάζεσαι, ενώ ακριβώς πάνω από την παραλία στο μπαλκονάκι του ομώνυμου ταβερνείου θα απολαύσεις ολόφρεσκο ψάρι, αστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα αν έχεις μπάτζετ και ντόπιο τυροπιτάρι.

Θ' αρχίσουν οι Ζάρακες

Zarakes beach

Μια ωραία, εναλλακτική και σχετικά ήσυχη παραλία σε περιμένει στο ομώνυμο χωριουδάκι στη Νότια Εύβοια. Έχει άμμο μέσα και βότσαλα στο νερό, καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και δεν είναι οργανωμένη, όμως έχει αρμυρίκια και δημοτικές ομπρέλες για ίσκιο (αν τις προλάβεις), καθώς και τραπεζοκαθίσματα για να τσιμπλογήσεις το τοστάκι σου.

Πού θα μείνεις και πού θα φας: Στις άνετες βίλλες Zarkas, ό,τι πρέπει για παρέες, με τζακούζι και θερμαινόμενη πισίνα μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει όσο πρέπει. (300€ ανά ημέρα για ένα σπίτι 5 ατόμων). Κοντά στην παραλία, ο Καπετάνιος σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις θάλασσας και στεριάς, σε όμορφο περιβάλλον, και κάποια μαγειρευτά ημέρας.

Χιλιαδού, μοναδική μου αγάπη

Χιλιαδού

Στην πίσω πλευρά της Εύβοιας, καταγάλανοι διαδοχικοί κολπίσκοι, καστανή άμμος, επιβλητικά βράχια, μικρά νησάκια και σπηλιές που περιμένουν να αποκαλύψουν μυστικά. Η Χιλιαδού αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για τους φαν του ελεύθερου κάμπινγκ – και του γυμνισμού, και περιλαμβάνει τρεις… υποπαραλίες για εξερεύνηση.

Πού θα φας και πού θα μείνεις: Πιάσε θέση στο Γλάρο, για σπιτικά μαγειρευτά, στο Λάιο ή το Ρίννη για φρεσκότατο, ντόπιο ψαράκι, θαλασσινούς μεζέδες και ωραίες αστακομακαρονάδες. Για τη διαμονή σου, πέρα από το ελεύθερο κάμπινγκ, μπορείς να επιλέξεις τα λιτά δωμάτια του Aeraki Rooms ακριβώς πάνω στην πρώτη παραλία, με τιμές από 60€ για ένα δίκλινο.

Λιμνιώνας, όπως κανόνας

Λιμνιωνας

Δε νοείται ΣΚ στο νησί χωρίς να έχεις βουτήξει έστω και μια φορά σε αυτήν την παραλία – σταρ. Ελάχιστα χιλιόμετρα από τη Χιλιαδου, θα βρεις αυτήν την μαγευτική παραλία πλάι στην οποία λίγα ταβερνάκια, ένα-δυο ξενοδοχεία και ένας λιλιπούτειος οικισμός υπόσχονται Σαββατοκύριακα απόλυτης γαλήνης. Τα γαλήνια νερά που έδωσαν στο χωριό το όνομά του είναι διάφανα και γαλαζοπράσινα, ενώ τα κύματα εδώ σπανίζουν.

Πού θα φας και πού θα μείνεις: Η ταβέρνα της Ζωής βρίσκεται σε προνομιακή θέση σε ύψωμα με φανταστική θέα και σερβίρει εξίσου φανταστικά πιάτα: από καλαμάρι μέχρι μπιφτέκια στα κάρβουνα και από σαγανάκι γαρίδες μέχρι καρμπονάρα. Για τη διαμονή σου θα επιλέξεις τα πανέμορφα δωμάτια του Λιθόκτιστον, δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 80€ το δίκλινο, ή το Life Suites με υπέροχη θέα θάλασσα στα 60€ ανά διανυκτέρευση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v