Ωραίες και ρηχές παραλίες για βουτιές στην Αττική

Είναι καθαρές, οργανωμένες και μη, έχουν όμορφα νερά και σχεδόν καθόλου… βάθος. Αυτές οι παραλίες της Αττικής είναι ό,τι πρέπει για παιδιά.
Ωραίες και ρηχές παραλίες για βουτιές στην Αττική

Νερά που βαθαίνουν αργά και σταθερά, οργάνωση αλλά και ελεύθερος χώρος για να στήσεις την ομπρέλα και την ψάθα σου, καθαριότητα και καλοκαιρινή ξεγνοιασιά με τα πιτσιρίκια ή την παρέα.

Αν τα βαθιά νερά δεν είναι του γούστου σου, τότε αυτές οι παραλίες θα σε καλύψουν πλήρως με τον ρηχό (με την καλή έννοια) χαρακτήρα τους.

Χάρακας



Μία μόλις ανάσα από το Σούνιο, ο Χάρακας παραμένει μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής με νερά σχεδόν πάντα καθαρά και αφράτη άμμο. Τα νερά του είναι ρηχά, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και δύο καφετέριες με ξαπλώστρες αν θες να οργανωθείς. Διαφορετικά, έχεις αρκετό χώρο για την ομπρέλα σου.

Μεγάλο Καβούρι

Εύκολα προσβάσιμη με τα Μέσα, η παραλία στο Καβούρι είναι… πρώτη μούρη και κοντινή για τους κατοίκους της Αθήνας. Οργανωμένη και ιδανική για οικογένειες, οι οποίες την προτιμούν για τα όμορφα και αρκετά ρηχά νερά της, διαθέτει και μία ακόμα δίπλα της, το Μικρό Καβούρι με λίγο πιο βαθιά νερά.

Καλοπήγαδο (Βρωμοπούσι)



Στην περιοχή της Κερατέας, βρίσκεται μια απ’ τις πιο «οικογενειακές» παραλίες της Αττικής. Είναι αμμουδερή, ότι πρέπει για παιχνίδια στην άμμο, και ρηχά καταγάλανα νερά για ασφαλείς βουτιές. Επιπλέον, είναι προστατευμένη απ’ τους ενοχλητικούς καλοκαιρινούς αέρηδες κι έχει όλα τα «κομφόρ», για καφεδάκι ή γεύμα μετά τις βουτιές.

Λουμπάρδα

Αμέσως πριν την Αγία Μαρίνα, αυτός ο υπέροχος κολπίσκος με τα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, είναι ιδανικός για μια χαλαρή οικογενειακή ή παρεΐστικη εξόρμηση. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, αλλά τις ώρες και μέρες αιχμής γίνεται το έλα να δεις. Είναι πολύ όμορφη επιλογή και για βραδινό μπάνιο, όταν τα πράγματα ηρεμούν.



 Σχοινιάς



Το πευκόδασος του δικτύου Natura 2000 αγκαλιάζει μια τεράστια αμμουδιά, με ρηχά, πεντακάθαρα νερά (όταν δεν φυσάει), ιδανική για βουτιές σε φόντο πράσινο. Όσο πιο πολύ ξεμακραίνεις από τα μπητσόμπαρα, τόσο πιο ήρεμη γίνεται. Μοναδικό μείον ότι η είσοδος «κλείνει» όταν φυσάει πολύ για λόγους ασφάλειας.

Βραυρώνα

Κοντά στο Μαρκόπουλο, θα βρεις 2-3 παραλίες περιποιημένες και καθαρές. Η πρώτη εξ’ αυτών  είναι και η μεγαλύτερη, έχει χώρο για πάρκινγκ, δέντρα για ίσκιο, άμμο, πέτρινα παγκάκια, περίπτερο και ρηχά νερά. Αρκετά κοντά, υπάρχει και μια πιο απότομη παραλία για… μεγαλύτερα παιδιά, με περισσότερη ησυχία.

Ακτή Βουλιαγμένης

Βραβευμένη με γαλάζια σημαία η πλαζ της Ακτής Βουλιαγμένης υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου που αναζητούν μια χαλαρωτική εμπειρία στις όμορφες ξαπλώστρες της. Τα νερά της είναι καθαρά, και είναι αμμουδερή. Εντός του χώρου λειτουργεί μπαρ και καφέ κάνοντάς την μία από τις πλέον οργανωμένες της περιοχής, ενώ η είσοδος είναι στα 10€.
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v