10 πράγματα που δεν πρέπει να κουβαλήσεις στην παραλία

Μιλάμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας και βάζουμε στη θέση τους όσους κουβαλάνε άχρηστα πράγματα σε θάλασσες και ακτές.
10 πράγματα που δεν πρέπει να κουβαλήσεις στην παραλία
Κάθε καλοκαιράκι οι περισσότεροι από εμάς προσμένουμε μία και μόνο στιγμή. Μιλάμε προφανώς για την επίσκεψή μας σε κάποια παραλία προκειμένου να λιαστούμε κι έπειτα να κάνουμε και τις βουτιές μας. Για να πας στην παραλία βέβαια, οφείλεις να είσαι ετοιμοπόλεμος. Να πάρεις δηλαδή μαζί σου όλα τα απαραίτητα συμπράγκαλα –αντηλιακά, πετσέτες, ένα μίνι φαρμακείο, κι ένα δεύτερο μαγιό γιατί άνθρωπος είσαι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί- και να τα κουβαλήσεις στην τσάντα ή στο backpack σου. Ωστόσο κάποιοι το παρακάνουν και παίρνουν μαζί τους πράγματα που κανείς ποτέ δεν πρόκειται να χρειαστεί. Σε όλους αυτούς θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας.

Tablet

Φτάνει. Αρκετά. Δεν πάει άλλο. Περνάς όλη σου τη μέρα μπροστά από μια οθόνη, δεν χρειάζεται να βεβηλώσεις την ιερή στιγμή του μπάνιου στη θάλασσα, για να σκρολάρεις ακατάπαυστα με τον ήλιο ντάλα στο κεφάλι σου.

Κασετοφωνάκι

Κανείς δεν έχει όρεξη να ακούσει τις αγαπημένες σου εκπομπές και μουσικές επιλογές όσο λιάζει το κορμί του και προσπαθεί να αποφορτιστεί από τη δύσκολη καθημερινότητα. Σεβάσου τον διπλανό σου επιτέλους.

Κορδέλα για τα μαλλιά

Αν δεν είσαι ο Κώστας Σόμμερ, ο Τζέισον Μομόα, η ο Μιτς Μπιουκάνον δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς μαζί σου κορδέλα για τα μαλλιά. Κανένας, όμως.

Ρακέτες

Το πλέον ενοχλητικό κι άσκοπο καλοκαιρινό παιχνίδι, πρέπει να απαγορευθεί δια νόμου σε κάθε παραλία που σέβεται τα νεύρα των λουομένων της. Να τους ψάχνουμε και τις τσάντες αν χρειαστεί, να σκανάρουμε τα backpacks, αν είναι να γλιτώσουμε από τις ρακέτες.

Σελφοκόνταρο

Όλες τις φορές που θα έβλεπες κάποιον να βγάζει σελφοκόνταρο από την τσάντα θαλάσσης του, θα έπρεπε να έχεις το δικαίωμα να καλέσεις τις λιμενικές αρχές για να κατάσχουν αυτό το χωρίς λόγο και ύπαρξη αντικείμενο, το οποίο δυστυχώς ευδοκιμεί και στις ελληνικές παραλίες.

Πορτοφόλι

Κάθε τσάντα θαλάσσης και κάθε σακίδιο που σέβεται τον εαυτό του έχει τις απαιτούμενες θήκες, για να βάλεις λίγα μετρητά –άντε και καμιά κάρτα μπας και πετύχεις pos- και το δίπλωμα σου αν είσαι ο οδηγός της παρέας. Το πορτοφόλι αντίθετα θα σε γεμίσει με άγχος μην το χάσεις και πρέπει έπειτα να αντικαταστήσεις 12 κάρτες χώρια ταυτότητες και διπλώματα.

Φορτιστής κινητού

Δεν θα σταθούμε καν στο γεγονός ότι η πιθανότητα να βρεις μέρος φόρτισης κινητών στις ελληνικές παραλίες είναι μικρότερη από εκείνη της εύρεσης χρυσού. Θα γράψουμε μονάχα το εξής: Αποφόρτιση χρειάζεσαι και μόνο! Πέτα το ρημάδι μπας και χαλαρώσεις λίγο.

Σοκολάτες

Όχι δεν είμαστε από εκείνους τους αλλόθρησκους που δεν τρώνε σοκολάτες. Απλά προτιμάμε να την τρώμε στερεή κι όχι λιωμένη αγκυλώνοντας τη γλώσσα μας στο περιτύλιγμα.

Tα σκουπίδια μας

Πλαστικά μπουκαλάκια νερό, χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, συσκευασίες από τσιγάρα, χαρτοπέτσετες και πολλά άλλα βρίσκονται στοιβαγμένα πολλές φορές στις τσάντες μας. Καλό είναι πριν πάμε εκεί να τα έχουμε πετάξει στους αντίστοιχους κάδους, ώστε να μην βρωμίσουμε τις ήδη ταλαιπωρημένες παραλίες μας.

Καλλυντικά

Ακόμη κι ανήκεις στην κατηγορία των wannabe influencers δεν θα πρέπει ποτέ να ενδώσεις στον πειρασμό να κουβαλήσεις καλλυντικά στην παραλία. Αποδέξου την φυσική σου ομορφιά με όλες τις ατέλειες κι άσε τα καλλυντικά σου στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο, για να τα χρησιμοποιήσεις σε κάποια από τις εξόδους σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v