Υπέροχα ανοιξιάτικα ΣΚ μέχρι 150€ το άτομο

Στην Αίγινα, στο Ναύπλιο και τα πέριξ του, στους καταρράκτες της Πέτρας και τις πλαγιές του Ελικώνα, τα Σαββατοκύριακά μας δεν κοστίζουν ακριβά.
Υπέροχα ανοιξιάτικα ΣΚ μέχρι 150€ το άτομο
της Ηρώς Κουνάδη

Βενζίνη στα ύψη, τιμές ξενοδοχείων που τραβούν την ανηφόρα, απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ακρίβεια, ακρίβεια παντού. Κι όσο σκέφτεσαι τι και από πού να κόψεις, τόσο μια ανοιξιάτικη εκδρομή φαντάζει πολυτέλεια. Δεν θα έπρεπε, όμως. Γιατί ένα Σαββατοκύριακο στη φύση παραμένει –και πες μας ρομαντικούς– βασικό και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Και γιατί μπορούμε να σου πούμε πού και πώς θα το κάνεις, χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα από 100-150€.

Στην Αργολίδα

Ναι, μπορεί το Ναύπλιο να είναι το πρώτο που σου έρχεται στο νου όταν μιλάμε για κοντινές εκδρομές (και η οικονομικότερη λύση αν δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε στάλα βενζίνη, παίρνεις το ΚΤΕΛ και πας κι έρχεσαι με 26€). Η ευρύτερη περιοχή, όμως, έχει κι άλλα πολλά, φανταστικά πράγματα να δεις και να κάνεις, όπως το εντυπωσιακό Κάστρο του Άργους, το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης στην Καζάρμα, το 5,5 χιλιομέτρων μονοπάτι που συνδέει τις Μυκήνες με την Προσύμνη, περνώντας πλάι σε νερόμυλους, ρωμαϊκά λουτρά και ελληνιστικούς πύργους και η μικρή αλλά τρισχαριτωμένη Ασίνη με τα αρχαία τείχη της να ακουμπούν σχεδόν στην θάλασσα.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν έχεις δει γύρω από το Ναύπλιο

Διαμονή με λιγότερα από 50€ το δίκλινο (οπότε 25€ το άτομο) στο πανέμορφο All you need is Nafplio, στο La Petite Planete στις Μυκήνες, στα παραθαλάσσια Vasilis Studios στο Κιβέρι και στο Argo Apartments στη Νέα Κίο. 

Για τη βενζίνη, αν δεν θέλεις να πας με ΚΤΕΛ ώστε να είσαι ανεξάρτητος/η και να εξερευνήσεις και τη γύρω περιοχή, θα υπολογίσεις περί τα 25€ πήγαινε-έλα το άτομο αν είστε δύο άτομα (υπολογίζοντας την κατανάλωση του αυτοκινήτου στα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, και με τη βενζίνη στα 2€ το λίτρο).

Προτάσεις για φαγητό με 15€-20€ το άτομο, έχουμε εδώ - Φαγητό στο Ναύπλιο: 5 νόστιμες διευθύνσεις 

Στην Αίγινα

Και νησάκι, και δίπλα, και με φτηνά ακτοπλοϊκά, δεν είναι να απορείς που όλοι την Αίγινα σκέφτονται πρώτη όταν λέμε για νησιώτικες εκδρομές την άνοιξη. Και η αλήθεια είναι ότι το νησί έχει κάτι για όλους: Και ωραίες παραλιακές περαντζάδες στην πόλη και στην Πέρδικα, και τραπεζάκια για τα πρώτα ούζα της χρονιάς πλάι στην θάλασσα, και αρχαία στην Αφαία κοντά στην Αγία Μαρίνα και στην Κολώνα στο λιμάνι, και λουλουδιασμένα μονοπάτια στην Παληαχώρα και στον Ελαιώνα, και συμπαθητικές αμμουδιές για να δοκιμάσεις τα πρώτα σου πλατσουρίσματα στον Μαραθώνα και στην Αγία Μαρίνα.



Διαβάστε περισσότερα - Μικρά μυστικά για Σαββατοκύριακα στην Αίγινα | Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στην Αίγινα 

Αν έχεις ποδήλατο, το πήγαινε-έλα θα σου βγει οικονομικότατο: Το παίρνεις μαζί δωρεάν στο ferry, πληρώνεις μόνο ατομικό εισιτήριο 19€ μετ’ επιστροφής, κι έχεις μέσο για να μετακινείσαι στο νησί. Για να πάρεις το αυτοκίνητο μαζί θα χρειαστείς 50€ το άτομο, για να πάτε και να γυρίσετε δύο άτομα και αυτοκίνητο.

Διαμονή με 41€ το δίκλινο στο Perdika Mare στην Πέρδικα, με 44€ στο Alvi Studios επίσης στην Πέρδικα, και με 47€ μαζί με πρωινό στο Golden Star στην Αγία Μαρίνα. 

Φαγητό με 15-20€ το άτομο στην αυλή του Κάππος Έτσι στην πόλη, και στο Δρομάκι, που απλώνει και τραπέζια πλάι στην θάλασσα, όπως και ο ΝΟΑ (Ναυτικός Όμιλος Αίγινας) που είναι τέλειος για ουζάκι και ψαρομεζέ. Για θαλασσινά στην Πέρδικα, στο Ρεμέτζο και στον Αντώνη. Φανταστική γουρουνοπούλα στο Τσακ Μαμ στα Νησάκια, και σπιτικά μαγειρευτά στο Οινομαγειρείο του Βατζούλια στον Ασώματο.

Στον Ελικώνα και τα πέριξ του

Φανταστικά μονοπάτια για να περπατήσεις στην φύση, καταρράκτες για να στρώσεις πλάι τους το πικνίκ σου, αξιοθέατα για το sightseeing το επιούσιο, και μικρή απόσταση από την Αθήνα. Το βουνό των μουσών τα έχει όλα, κι έχει και ωραιότατες τιμές. Στα χαϊλάητ του βουνού και της ευρύτερης περιοχής του, περιλαμβάνονται οι φαντασμαγορικοί –και με εύκολη πρόσβαση– Καταρράκτες της Πέτρας στην Αλίαρτο, τα μονοπάτια και οι ανοιχτωσιές της καταπράσινης Αρβανίτσας, η Μονή του Οσίου Λουκά που είναι μνημείο της UNESCO, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας που είναι ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας, και τα γραφικά χωριουδάκια σαν το Κυριάκι και την Αγία Άννα.



Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια Κυριακή στον Ελικώνα

Διαμονή με 40€ το δίκλινο (20€ το άτομο) στο γλυκύτατο Ελικώνιο στην Αγία Άννα με 30€ το άτομο στο Elia’s Guest House στην Δόμβραινα και με 34€ το άτομο στο Thalia's Stone house στον Υψηλάντη, κοντά στους καταρράκτες. 

Για τη βενζίνη, θα υπολογίσεις περίπου 30€ το άτομο πήγαινε-έλα (ισχύει η παραπάνω συνθήκη, κατανάλωση στα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, βενζίνη στα 2€ το λίτρο, δύο άτομα στο αυτοκίνητο).

Φαγητό με λιγότερα από 20€ το άτομο στην Αρβανίτσα, που απλώνει τραπεζάκια σε ένα ξέφωτο του δάσους, και στον Σταμάτη στο Κυριάκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v