Τέλεια Χριστουγεννιάτικα ΣΚ κοντά στην Αθήνα

Στον Ελικώνα, τον Παρνασσό και τη Ζήρεια οι αποστάσεις είναι μικρές και η διαθεσιμότητα για Χριστούγεννα περιορισμένη μεν, υπαρκτή δε.
Τέλεια Χριστουγεννιάτικα ΣΚ κοντά στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είμαστε όλοι των φρονίμων παιδιά. Κάποιοι θέλουμε ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο Σαββατοκύριακο τελευταίας στιγμής, χωρίς να χρειαστεί να οδηγήσουμε και πολύ. Κι αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές μας, σε απόσταση το πολύ δύο ωρών από την Αθήνα.

Στην Ορεινή Κορινθία

Δεν την έλεγαν τυχαία παλιότερα «Ελβετία της Ελλάδας». Η Ζήρεια, με τις φαντασμαγορικές λίμνες της, τα γλυκύτατα χωριά και τις καταπράσινες πλαγιές που αυτές τις μέρες ντύνονται στα λευκά, είναι ίσως το ωραιότερο βουνό κοντά στην Αθήνα. Εδώ θα εξερευνήσετε χωριά κοσμοπολίτικα όπως τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, ή λιγότερο γνωστά όπως η Ευρωστίνα και το Κεφαλάρι, θα δοκιμάσετε φανταστική τοπική κουζίνα σε δεκάδες παραδοσιακά ταβερνάκια και θα παίξετε χιονοπόλεμο (αν οι συνθήκες δεν είναι ακόμα κατάλληλες για σλάλομ) στο μικρό αλλά ωραιότατο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας



Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα χωριουδάκια της Ορεινής Κορινθίας

Πού θα μείνετε: Ως δημοφιλέστατος και σούπερ κοντινός στην Αθήνα προορισμός, η Ορεινή Κορινθία έχει το μειονέκτημα των τσιμπημένων τιμών και των δωματίων που εξαντλούνται ταχύτατα τις περιόδους αιχμής, όπως αυτή. Ωστόσο, βρήκαμε διαθέσιμα στούντιο στον Πύργο Ευρωστίνης, στο Thea Studios Evrostina (95€ ανά διανυκτέρευση το ΣΚ των Χριστουγέννων) ενώ για έξτρα οικονομία μπορείς να μείνεις στο Ξυλόκαστρο, απ’ όπου οι πλαγιές της Ζήρειας απέχουν ένα μισάωρο οδήγησης. Εξαιρετική επιλογή εδώ είναι το Sugar Home, τα ευρύχωρα στούντιο του οποίου κυμαίνονται στα 60€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό. 

Στον Ελικώνα

Είναι ένα από τα πιο κοντινά στην Αθήνα βουνά, και παρ’ όλα αυτά μέχρι πρότινος ένα από τα λιγότερο εξερευνημένα. Αυτό σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει την κρυφή γοητεία των χωριών του, τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της Αρβανίτσας και την βυζαντινή μαγεία του Όσιου Λουκά, που καθόλου τυχαία περιλαμβάνεται στη λίστα της unesco ως το καλύτερο δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Ιδανικές βάσεις για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το βουνό είναι το Κυριάκι και η Αγία Άννα, ενώ αν το ταμείο είναι μείον ο Ελικώνας έχει το πλεονέκτημα ότι γίνεται άνετα και μονοήμερη, καθότι απέχει κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα από την Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια Κυριακή στον Ελικώνα

Πού θα μείνετε (αν δεν το κάνετε μονοήμερη): Αν το budget το σηκώνει, διαθεσιμότητα για το ΣΚ των Χριστουγέννων βρήκαμε στο Flygonion Guesthouse στο Κυριάκι (έχει μείνει όμως μόνο η σουίτα, στα 130€ για τέσσερα άτομα με καταπληκτικό πρωινό) και στο υπέροχο Helicon Muses στην Ευαγγελίστρια (138€ το δίκλινο με πρωινό). 

Στον Παρνασσό

Κλασική αλλά μη εξαιρετέα επιλογή, το πρώτο βουνό που μας έρχεται στο νου όταν σκεφτόμαστε χειμερινά Σαββατοκύριακα έχει πολλές χάρες: Τον φανταστικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Αράχωβας, τα πανέμορφα χωριά της «πίσω» πλευράς όπως η Αγόριανη και η Λιλαία, τις χιονισμένες πίστες του χιονοδρομικού του κέντρου και τις μαγικές πεζοπορικές διαδρομές που θα βρεις συγκεντρωμένες εδώ. Οι έχοντες πιτσιρίκια, σημειώστε στα οπωσδήποτε και το θεματικό πάρκο Βαγονέτο και το Χάνι της Γραβιάς, ενώ στα μέχρι πρότινος outsider και νυν δυνατά χαρτιά του βουνού συγκαταλέγεται και η Άμφισσα, με την κουκλίστικη πετρόχτιστη συνοικία της Χάρμαινας και το καταπληκτικό Αρχαιολογικό Μουσείο της.



Διαβάστε περισσότερα - Μήπως να πάμε τώρα έναν Παρνασσό;

Πού θα μείνετε: Η διαθεσιμότητα είναι όπως μαντεύεις περιορισμένη, ωστόσο βρήκαμε δωμάτια στους Δελφούς, στο ωραιότατο Villa C&C, με 80€ το στούντιο δύο ατόμων, στην Κάτω Τιθορέα στο οικονομικότατο Hotel Triantafyllou (45€ το δίκλινο) και στη Σουβάλα, που είναι γνωστή και ως Πολύδροσος, στο παραμυθένιο Naiades Village (165€ το διαμέρισμα δύο ατόμων).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v