Σούπερ εκδρομές στις όχθες τεσσάρων λιμνών

Οι ελληνικές λίμνες το φθινόπωρο είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Ετοιμάσου, φεύγουμε για εκδρομή σε τέσσερις από τις ωραιότερες.
Σούπερ εκδρομές στις όχθες τεσσάρων λιμνών
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορείς να φανταστείς σκηνικό πιο φθινοπωρινό από τα ακίνητα νερά μιας λίμνης, αγκαλιασμένα από τις χρυσαφιές και κόκκινες αποχρώσεις του δάσους γύρω τους; Θα σου πούμε εμείς: Δεν μπορείς. Αν δεν μας πιστεύεις, κανόνισε μια εκδρομή σε μια από τις τέσσερις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας, και θα πειστείς.

Στη Λίμνη Πλαστήρα

Μια από τις ομορφότερες, και δημοφιλέστερες, λίμνες της Ελλάδας φοράει αυτή την εποχή τα καλά της (βλέπε φθινοπωρινά της) και προσφέρεται για… ό,τι και να θες να κάνεις: Αν είσαι παιδί της δράσης έχει κανό, υδροποδήλατα, ποδηλατάδες και βόλτες με αλογάκια στις όχθες της. Αν πάλι θες ξεκούραση και ησυχία, έχει τόσα πανέμορφα χωριουδάκια και άλλες τόσες αυτοκινητο-διαδρομές, όσες δεν προλαβαίνεις να στριμώξεις σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Να πούμε ότι έχει και τα Μετέωρα σχεδόν δίπλα της, ή έχεις ήδη φύγει και δε μας ακούς;


Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να αγαπήσεις κι εσύ τη Λίμνη Πλαστήρα

Εδώ να μείνεις: Στα φανταστικά δωμάτια του Τιτάγιον στο Λαμπερό (73€ το δίκλινο με τζάκι και σούπερ πρωινό) ή του Ξενοδοχείου Οδυσσέας στα Καλύβια Πεζούλας (62€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό). 

Στη Λίμνη Δόξα

Μιάμιση ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, φωλιασμένη στο μαγικό τοπίο της Ζήρειας (κατά κόσμον Ορεινής Κορινθίας) η μικρή αλλά θαυματουργή Δόξα είναι κατά κανόνα η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για εκδρομές σε λίμνες. Και δικαίως: Απόκοσμα γαλήνια, περικυκλωμένη από φαντασμαγορικό δάσος ως εκεί που φτάνει το μάτι, και με ένα σούπερ φωτογενές εκκλησάκι στη στενή λωρίδα γης που σπάει τη συμμετρία των νερών της, η Δόξα προσφέρεται για ολοήμερα πικνίκ (έχει και τα σχετικά τραπεζάκια) και χάζι στις όχθες της. Χώρια οι πεζοπορίες στα ειδυλλιακά μονοπάτια και τα κουκλίστικα χωριά που έχεις να εξερευνήσεις γύρω της.


Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα σπιτάκια του Pasithea Mountain Chalet στον Φενεό (από 68€ το δίκλινο) ή αν το budget το σηκώνει στα απολύτως παραμυθένια δωμάτια του Ξενώνα Αλεξίου (95€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό).

Στην Κερκίνη

Κι αν ξεκινάς από την Αθήνα και σου πέφτει μακριά… τόσο το καλύτερο. Το απόκοσμο τοπίο της συνδυάζεται τέλεια με την αίσθηση πως είσαι κάπου μακριά, και η χαρά της εξερεύνησης είναι διπλή όταν το τοπίο δεν μοιάζει με τίποτα που να έχεις ξαναδεί. Η Κερκίνη, που λες, προσφέρεται κυρίως για βαρκάδες στα ακίνητα νερά της, παρέα με ερωδιούς, αργυροπελεκάνους και νεροβούβαλους, αλλά και για ποδηλατάδες και βόλτες με τα άλογα στις όχθες της. Στα πέριξ, θα εξερευνήσεις τα σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια της (Μανδράκι, Κερκίνη, Άνω Πορόια…) και τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του όρους Μπελλές.


Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη

Εδώ να μείνεις: Στα γλυκύτατα δωμάτια του Ξενώνα Το Φράγμα στον Λιθότοπο (από 38€ το δίκλινο με πρωινό) ή του Ιχνηλάτη στο χωριό που λέγεται επίσης Κερκίνη (62€ το δίκλινο).

Στην Ορεστιάδα

Περισσότερο γνωστή στους νότιους ως «λίμνη της Καστοριάς», αυτή εδώ είναι μια λίμνη σε συσκευασία πόλης, για όσους τόση ώρα σκέφτονται ότι καλή είναι η φύση, αλλά καλύτερο ακόμα είναι να έχεις και κάτι να κάνεις τα βράδια, εκτός από το να κοιτάς τα αστέρια. Ο γύρος της λίμνης, στρωμένος αυτή την εποχή με ένα χαλί πορτοκαλοκόκκινων φύλλων, απλώνεται σε επτά μαγικά χιλιόμετρα που οι ντόπιοι αποκαλούν γυρολιμνιά –διασχίζεται ιδανικά με ποδήλατο, ή και με τα πόδια για τους πιο φιτ εξ υμών. Γύρω από τη λίμνη απλώνεται μια από τις ομορφότερες πόλεις του ελληνικού βορρά, κομπλέ με τα αρχοντικά της, τα ενδιαφέροντα μουσεία της και το συγκλονιστικό φαγητό.


Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι που αγαπάμε την Καστοριά

Εδώ να μείνεις: Στα υπέροχα δωμάτια του Ξενώνα Φιλοξενία (από 48€ το δίκλινο με σούπερ σπιτικό πρωινό) ή στο πανέμορφο Αρχοντικό της Βενετούλας στο Ντολτσό (60€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v