7 τέλειες μονοήμερες για μπάνιο… κοντά και μακριά

Οργανωμένες ή ερημικές, βοτσαλωτές ή αμμουδερές, αυτές είναι επτά από τις ωραιότερες παραλίες σε απόσταση μάξιμουμ 2 ωρών από την Αθήνα.
7 τέλειες μονοήμερες για μπάνιο… κοντά και μακριά
της Ηρώς Κουνάδη

Τι χρειάζεται η τέλεια μονοήμερη; Βενζίνη στο αυτοκίνητο, την αγαπημένη σου παρέα, και μια παραλία ακριβώς όπως την έχεις ονειρευτεί –άντε, και ένα καλό ταβερνάκι για μετά, αν το budget σου αντέχει μερικά τηγανιτά καλαμαράκια. Το πού θα πας, άφησε το πάνω μας.

Στην Ψάθα, στη βοτσαλωτή απεραντοσύνη της οποίας χωράμε όλοι, ξαπλωστρομάχοι και ξαπλωστρολάγνοι. Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, τα βότσαλα μεγαλούτσικα και χρωματιστά και η θέα στο ηλιοβασίλεμα φαντασμαγορική. Θα τη βρεις μια ωρίτσα έξω από την Αθήνα (χάρτης εδώ). Στην άκρη της παραλίας απλώνουν τραπεζάκια ο Άγγελος και ο Σακελάρης, για θαλασσινά τσιμπούσια εκεί που σκάει το κύμα (υπολόγισε γύρω στα 20€ το άτομο για καλαμαράκια και τέτοια, χωρίς δηλαδή μεγάλο φρέσκο ψάρι).



Στο Πόρτο Γερμενό, που έχει ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε συνεχόμενες παραλίες, συν απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα που φτάνουν ως το κύμα στο μέχρι πρότινος μυστικό Προσήλι. Έχει και ένα αρχαίο κάστρο για να κάνεις το sightseeing σου, και το ξακουστό ψαροταβερνάκι Μαραμπού, για ουζοκατάνυξη εκεί που σκάει το κύμα (στα 20€ το άτομο αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι). Το Πόρτο Γερμενό απέχει μια ώρα και κάτι από την Αθήνα (χάρτης εδώ). Διαβάστε περισσότερα - Η τέλεια μονοήμερη είναι στο Πόρτο Γερμενό

Στη μικρή βοτσαλωτή παραλιούλα του Ηραίου της Κορινθίας, ακριβώς κάτω από τον αρχαίο ναό της Ήρας, και σε απόσταση αναπνοής από την πανέμορφη λίμνη του Ηραίου, στις όχθες της οποίας απλώνουν τα τραπέζια τους λίγα συμπαθητικά ταβερνάκια όπως η Ήρα (στα 15-17€ το άτομο). Βουτιές κάνεις και στη λίμνη, έχει κι αυτή τη δική της παραλιούλα. Ό,τι και να κάνεις, μη χάσεις το ηλιοβασίλεμα από τον Φάρο Μελαγκάβι. Όλα αυτά τα βρίσκεις περί τη μιάμιση ώρα από την Αθήνα, κοντά στο Λουτράκι (χάρτης εδώ) Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη στη Λίμνη του Ηραίου



Στις Κεχριές της Κορινθίας, ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, ήτοι μια ωρίτσα και κάτι από την Αθήνα (χάρτης εδώ) Παραλία αμμουδερή με σούπερ νερά για τα δεδομένα του Σαρωνικού (ναι, ο Σαρωνικός είναι από δω) οργανωμένη σε σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει και ένα κουλ beach bar, αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις πετσέτα στην άμμο. Στα δυο χιλιόμετρα από την παραλία, στο Καλαμάκι, θα βρεις ένα φανταστικό ταβερνάκι, τον Κήπο για ωραίους θαλασσομεζέδες αλλά και εξαίσια μαγειρευτά (στα 15-20€ το άτομο, αναλόγως αν παίξεις στεριά ή θάλασσα).

Στην Πούντα της Αχαΐας, αν θέλεις έξτρα αίσθηση εκδρομής και δε βαριέσαι να οδηγείς (μια ώρα και τρία τέταρτα απέχει από την Αθήνα, δες και τον χάρτη εδώ) Έχει σούπερ κρυστάλλινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι, τις καταπράσινες πλαγιές του Άη Λιά για φόντο πίσω της, και θέα σε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα μπροστά της. Είναι σε σημεία οργανωμένη, κατά κανόνα όμως δεν θα τη βρεις κοσμοπλημμυρισμένη –και έχει και ελεύθερα σημεία αν προτιμάς να απλώσεις την πετσέτα σου στα βοτσαλάκια.



Στο Σούνιο, με την ευκαιρία να δεις και τον ναό (μένει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ήλιου, κι έχει εισιτήριο στα 10€) και μετά να απλώσεις τις ψάθες και τα κουβαδάκια σου στη φανταστική, αφράτη αμμουδιά της Ακτής Ασημάκη (χάρτης εδώ) που έχει και τέλεια νερά και λιγότερη κοσμοσυρροή από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους σούπερ σταρ της περιοχής (ναι, για το ΚΑΠΕ λέμε πάλι). Και μετά, να πιάσεις τραπεζάκι για τέλεια θαλασσινά με δημιουργικές πινελιές (σκέψου ριζότο με μελάνι σουπιάς και ονειρεμένο καλαμάρι γεμιστό) στο Συρτάκι, που θα σου κοστίσει γύρω στα 20€ το άτομο χωρίς φρέσκο ψάρι. Περισσότερες προτάσεις για φαγητό στο Σούνιο έχουμε εδώ 

Και τέλος, στη Μυλοκοπή, αν κάποιος από την παρέα έχει όχημα 4x4 ή είστε όλοι γενναίοι και δε σας τρομάζει η 3 χιλιομέτρων πεζοπορία –που στον γυρισμό θα είναι ανηφορική. Αξίζει, η αλήθεια είναι, τον κόπο, πρόκειται για μια από τις καλύτερες και με διαφορά παραλίες του Κορινθιακού: Σκέψου πευκοδάσος να φτάνει ως το κύμα, νερά γαλαζοπράσινα λες και είσαι σε πισίνα και ηλιοβασιλεματάρα, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από τα γιγάντια βράχια της. Τη βρίσκεις στον χάρτη εδώ, και υπολογίζεις για τη διαδρομή περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v