Και τα εντός Αττικής ΣΚ έχουν τη χάρη τους

Ναι, γίνονται ωραιότατα και μονοήμερη. Γιατί όμως να μη νοικιάσεις ένα σπιτάκι στο Σούνιο, στον Σχινιά ή στην Ψάθα, και να το ζήσεις… κανονικές διακοπές;
Και τα εντός Αττικής ΣΚ έχουν τη χάρη τους
Τα παράλια της Αττικής τα τιμάμε κατά κανόνα για μια κυριακάτικη μονοήμερη, μπάνιο, φαγητό και πίσω. Όσοι όμως απολαμβάνουμε (είδες τι κάνουμε για να μην πούμε το μισητό «ξεμείναμε») Αύγουστο στην Αθήνα, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια εκδρομή… έξτρα λαρτζ, κανονικό Σαββατοκύριακο δηλαδή, νοικιάζοντας ένα σπιτάκι ή ένα δωμάτιο κοντά στη θάλασσα. Σαν τα παρακάτω.

Στο Σούνιο

…για να καταλήξουμε επιτέλους αν το ΚΑΠΕ χωρίς κόσμο είναι ωραιότερο από την Ακτή Ασημάκη, να περπατήσουμε αργά το απόγευμα γύρω από το Χάος στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου χωρίς τον μεσημεριάτικο ήλιο να κάνει τις πεζοπορίες απαγορευτικές, και –φυσικά– να δούμε ηλιοβασίλεμα από τον Ναό του Ποσειδώνα.



Διαβάστε περισσότερα - Το Σούνιο είναι η τέλεια μονοήμερη εκδρομή

Πού θα μείνουμε; Αν είστε παρέα, φανταστικές επιλογές είναι τα Helen's Sounio Apartments (120€ για τέσσερα άτομα) και Poseidon Beach Villas (185€ για τέσσερα άτομα με πρωινό) και τα δύο στο Σούνιο. Οικονομικότερες επιλογές είναι το Rustic House στο Λαγονήσι (45€ για τρία άτομα) και το Cozy Apartment στον Κουβαρά (45€ για δύο άτομα, ή 70€ για τέσσερα).

Στην Ψάθα

…γιατί είναι σαφώς μια από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού (ναι, έχει και η Αττική ακτές στον Κορινθιακό) και γιατί βλέπει σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα που είναι κρίμα να το χάνεις επειδή πρέπει να πάρεις τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Α, και γιατί έχει και δύο φανταστικά ταβερνάκια που σερβίρουν ψάρι και θαλασσινά πλάι στο κύμα, στην άκρη της παραλίας.



Διαβάστε περισσότερα - Τέλειες μονοήμερες με άρωμα νησιού

Πού θα μείνουμε; Σε αυτό το ωραιότατο σπίτι, 350 μέτρα από την παραλία, 71€ για δύο άτομα. Εναλλακτικά, στο επίσης όμορφο (και με νυχτερινή ζωή) Αλεποχώρι, σε αυτό το σπίτι που φιλοξενεί δύο άτομα με 39€. Άλλη επιλογή είναι το κοντινό Πόρτο Γερμενό, όπου αυτή η φανταστική βίλα (με την πισίνα της, με τα όλα της) κοστίζει 120€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στον Σχινιά

…γιατί η παραλία του, τα Πεύκα, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη η ωραιότερη αμμουδιά ολόκληρης της Αττικής. Κι επίσης γιατί το Εθνικό Πάρκο είναι γεμάτο μονοπάτια και αξιοθέατα ό,τι πρέπει για τις απογευματινές μας βόλτες.



Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μέρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα

Πού θα μείνουμε; Αν είστε μεγάλη παρέα και σας παίρνει για μια εξτραβαγκάντζα, η βίλα Hoopoe βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία κι είναι βγαλμένη από τα όνειρά μας (κοστίζει όμως 380€ ανά διανυκτέρευση για 8 άτομα, ήτοι 47,5€ το άτομο). Οικονομικότερες επιλογες είναι η Villa Sunny Day, ελάχιστα βήματα από την παραλία, στην καρδιά του δάσους, που κοστίζει 113€ για έξι άτομα, ή 19€ περίπου το άτομο, και το Sxinias Resort που δεν ξεπερνά τα 70€ ανά διανυκτέρευση για έξι άτομα, ή 11,5€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v