Τέλεια κυκλαδίτικα Σαββατοκύριακα με 150€

Βάλαμε κάτω διαμονή, ακτοπλοϊκά και φαγητό και σου σχεδιάσαμε τρία υπέροχα κυκλαδίτικα ΣΚ με 150€ το άτομο, μάξιμουμ.
Τέλεια κυκλαδίτικα Σαββατοκύριακα με 150€
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι εντάξει, Μύκονο δεν θα πάμε. Ούτε Σαντορίνη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως επειδή είμαστε πτωχοί πλην τίμιοι θα στερηθούμε τις βόλτες σε πλακόστρωτα καλντερίμια, κάτω από ανθισμένες μπουκαμβίλιες και ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπιτάκια με μπλε παράθυρα. Οι Κυκλάδες δεν είναι απλά ένας ακόμα προορισμός, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Πάμε Κύθνο

Η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για Σαββατοκύριακα στις Κυκλάδες, η μικρούλα Κύθνος είναι μεγάλη σε ομορφιά, έχει τέλειες παραλίες, απολαυστικά μονοπάτια για να περπατήσεις όσο ακόμα ο υδράργυρος δεν σκαρφαλώνει στα 40άρια, και δύο κουκλίστικα χωριά, την Χώρα και τη Δρυοπίδα, ό,τι πρέπει για απογευματινές βόλτες σε πλακόστρωτα σοκάκια.

Διαβάστε περισσότερα - Η άνοιξη στην Κύθνο είναι μαγική!



Τα ακτοπλοϊκά: 30€ πήγαινε-έλα από το Λαύριο, και θα είσαι εκεί σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Τελευταίο δρομολόγιο Παρασκευές στις 18.00, και τελευταία επιστροφή από το νησί Κυριακές στις 19.45.

Τα δωμάτια: Στον Μέριχα, το λιμάνι του νησιού, βρήκαμε δύο ωραιότατα σπιτάκια, αυτό και αυτό, που δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 59€ το άτομο σύνολο για δύο διανυκτερεύσεις, Παρασκευή και Σάββατο.

Πώς θα μετακινούμαστε; Αν έχεις ποδήλατο, το παίρνεις μαζί σου (ταξιδεύει στο φέρι μποτ δωρεάν) και ξενοιάζεις. Αν θέλεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο, οι τιμές κυμαίνονται στα 50€ την ημέρα. Για να φέρεις το αυτοκίνητό σου μαζί από το Λαύριο, το εισιτήριο είναι 80€ μετ’ επιστροφής. Λεωφορεία υπάρχουν επίσης, αλλά όπως σε όλα σχεδόν τα νησιά τα δρομολόγια είναι πολύ αραιά.

Το φαγητό: Δεν θα σου βγει περισσότερα από 15€ το άτομο στο Στέκι του Ντέτζη, στη Χώρα, στην Πελέγρα, στη Δρυοπίδα και στην ταβέρνα του Κούτσικου, στα Λουτρά. Ακόμα οικονομικότερη εναλλακτική, τα σούπερ σουβλάκια στην αυλή του Μπαρούτη, στη Χώρα.

Πάμε Άνδρο

Μια από τις ωραιότερες και πιο… πράσινες Κυκλάδες (ακούγεται οξύμωρο, δεν είναι) η Άνδρος έχει συγκλονιστικές παραλίες, μια Χώρα τόσο αρχοντική που δε μοιάζει με καμία άλλη και φανταστικά χωριά που συνδέονται μεταξύ τους με ένα δίκτυο μονοπατιών που διασχίζει τοπία εξωπραγματικά.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο



Τα ακτοπλοϊκά: 38€ πήγαινε-έλα από τη Ραφήνα, σε δύο μόλις ώρες. Βολικότατη τελευταία αναχώρηση Παρασκευές στις 19.15 και τελευταία επιστροφή από την Άνδρο Κυριακές στις 20.00.

Τα δωμάτια: 40€ το άτομο για δύο διανυκτερεύσεις στο Villa Aegeo ή στα δωμάτια Καρανάσος στο Μπατσί, 45€ για τα στούντιο Spanos στον Άγιο Πέτρο.

Πώς θα μετακινούμαστε εκεί; Κατ’ αρχάς, τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν είναι τόσο απαράδεκτα όσο σε άλλα νησιά. Ποδήλατα έρχονται κι εδώ δωρεάν, ενώ για να φέρεις αυτοκίνητο από τη Ραφήνα θα χρειαστείς 86€ πήγαινε-έλα. Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο, εδώ βρήκαμε ωραιότατη προσφορά στα 20€ την ημέρα για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.

Το φαγητό: Έχει ό,τι τραβά η ψυχή σου, για όλα τα βαλάντια. Από τις καλύτερες οικονομικές επιλογές (στα 15€ το άτομο) είναι ο Πλάτανος στη Χώρα με τα μεζεδάκια του, τα Σκαλάκια επίσης στη Χώρα για σούπερ σπιτική κουζίνα και χειροποίητους μεζέδες και η Ευτυχία στο Γαύριο για φουρτάλιες, μπεργκεράκια και λοιπά γρήγορα. Το κάτι τις παραπάνω αξίζει να το δώσεις για τα κρέατα στη φάρμα του Κόσση, στον Φελλό, που και πάλι δεν θα σε βγάλει πολύ εκτός budget –υπολόγισε γύρω στα 20€ το άτομο.

Πάμε Τήνο

Κατ’ αρχάς, θα το πούμε, ένα Σαββατοκύριακο για την Τήνο είναι λίγο, πολύ λίγο –αλλά αυτό ισχύει και για την Άνδρο, και τέλος πάντων από το τίποτα κάτι είναι κι ένα Σαββατοκύριακο. Η Τήνος, που λες, έχει ένα σωρό πανέμορφα χωριά που αγναντεύουν από ψηλά το Αιγαίο, φανταστικές παραλίες με χρυσαφένια άμμο και μια από τις καλύτερες κουζίνες των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας στην Τήνο



Τα ακτοπλοϊκά: 54€ πήγαινε-έλα από τη Ραφήνα σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες, ή 71€ αν ο χρόνος σου είναι σημαντικότερος από το χρήμα, σε δύο ώρες. Στις 19.15 φεύγει από τη Ραφήνα το τελευταίο (αργό) φέρι τις Παρασκευές, στις 17.00 από την Τήνο Κυριακές.

Τα δωμάτια: 35€ το άτομο για δύο διανυκτερεύσεις στο Nikoletta Rooms ή στον Ερμή στη Χώρα, 40€ το άτομο για τα κουκλίστικα δωμάτια του Zephyros στον Άγιο Σώστη δυο βήματα από την παραλία.

Πώς θα μετακινούμαστε εκεί; Το ποδήλατο είναι μια λύση. Το ΚΤΕΛ έχει δρομολόγια βασικά μόνο πρωί και μεσημέρι. Να φέρεις αυτοκίνητο από τη Ραφήνα βγαίνουμε εκτός budget (αλλά έτσι εγκυκλοπαιδικά, είναι 116€ πήγαινε-έλα). Για να νοικιάσεις, όμως, παίζουν ωραιότατες τιμές, από τα 23€ την ημέρα στα τέλη Ιουνίου, και 30€ στις αρχές Ιουλίου –δες εδώ

Το φαγητό: Είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο πάνω στο νησί, ας μείνουμε όμως στα SOS, που δεν θα σου βγουν παραπάνω από 15€ το άτομο: Κατώι στο Σμαρδάκιτο για συγκλονιστικά μαγειρευτά, Δυο Χωριά στα ομώνυμα… Δυο Χωριά, Δήμητρα στην Κάρδιανη για εξαιρετική φουρτάλια και σπιτικούς μεζέδες, Ρόκος στον Βώλακα και Αγνάντι στον Κτικάδο για φανταστική τοπική κουζίνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v